Koja je sudbina javnog toaleta kod Sinagoge?

U Subotici postoje dva javna toaleta, od kojih onaj kod Sinagoge nije u funkciji. Prema svedočenju stanara, godinama se tu okupljaju skitnice i narkomani, i postavljaju pitanje – koja je njegova sudbina?

Zora Bakota stanuje na Trgu Jakaba i Komora i svakog dana gleda u nekadašnji javni toalet. Kako kaže, otkad ne radi, a ima tome, dodaje, sigurno desetak godina,  postao je stecište za narkomane i alkoholičare, a samim tim i najveći problem za prve komšije.

Ova Subotičanka smatra da javni toalet, koji se nalazi tačno između Sinagoge i Mlečne pijace, treba ponovo da proradi, jer je uverena da za njim postoji potreba.

A da li će Grad ovaj toalet izdati u zakup, kao što je to učininjeno sa onim pored Gradske kuće u Štrosmajerovoj ulici, ili će biti srušen, kao što se to dogodilo sa onim u Ulici Matije Gupca, ostaje da se vidi. U svakom slučaju, u Subotici je trenutno u funkciji  samo taj jedan javni toalet, dok su pet na Paliću i dva u Bajmoku, kako su naveli u Sekretarijatu za imovinsko-pravne poslove, dati na korišćenje.

TV Subotica

 KOMENTARI

 1. Istina... kaže:

  Manipulacija javnoscu zvana “problem – resenje”. A pijace uskoro vise nece biti. Sve u interesu “javnosti” i o njenom trosku.

 2. Afet kaže:

  Babske price narkomani .

 3. Pravdoljub kaže:

  Potreba za javnim toaletima postoji, posebno je ovaj nedostatak istih izražen kod Katedrale i autobuskog stajališta “Lifka” gde dnevno procirkuliše nekoliko hiljada ljudi. Od prigradskih naselja mora se izdvojiti Tavankut koji je postao turistička meka i gde uz turiste dolaze kako radnici sa strane tako i vozači kamiona. Isti nemaju kao ni meštani nijedan toalet iako za tim postoji realna potreba.

 4. Trovach kaže:

  Ako ovaj grad zeli da zadrzi makar delic svog kulturnog nasledja, bar bi javne WC-e mogao dotirati (kultura nam je spala na ovaj nivo).
  Da ne pominjem da se na Palicu covek ne moze kulturno popi.ati, a zeni je to jos teze, dok je obavljanje velike nuzde u slucaju stvarne nuzde vec na nivou velike, ali prinudne, sramote po pojedinca. Pojedince zbog toga bas zab.le, a bas bi oni to morali resiti.

 5. Stevo Bogojević kaže:

  U svakom slučaju toaleti na javnom mestu su potrebni,ali ljudi su kod nas navikli da se snalaze kako znaju i umeju….Postoje i toy toy mobilni toalet i…Ali ko ce o tome sada kad smo već 100 stvari zapoceli,koje nikada necemo zavrsiti.

OSTAVITE KOMENTAR