„Kolevka“ postaje jedna od najsavremenijih ustanova u zemlji

Gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić, obišao je radove na izgradnji i rekonstrukciji Doma za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ koje finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije sa 800 miliona dinara, dok je lokalna samouprava izvojila 15 miliona za nadzor. Reč je izgradnji potpuno novog objekta u dvorištu Doma sa deset soba, kao i bazena i fiskulturne sale, dok obnova starog objekta predstoji iduće godine. Gradonačelnik je ovom prilikom istakao da će kada sve bude završeno, ova ustanova socijalne zaštite biti jedna od najsavremenijih u zemlji, kao i centralna u regionu.

Potreba za proširenjem „Kolevke“ nastala je zbog Zakona o socijalnoj zaštiti na osnovu kog se pomerila starosna granica korisnika na 26 godina, te je neophodno da uslovi budu prilagođeni njihovoj strukturi, zdravstvenom stanju, kao i godinama, istakao je direktor ustanove, Nenad Kozomora. Kako dodaje, novi objekti će biti namenjeni za dečju palijativu u budućnosti.

Trenutno je u Domu smešteno 162 dece, dok usluge dnevnih boravaka ukupno koristi 65 dece i odraslih.

Izvor: TV SuboticaKOMENTARI

 1. Marko kaže:

  Bleda kopija kuma….

 2. Roko kaže:

  Jako je zanimljiv odabir izvodjaca, bez obzira sto je nabavka centralizovana…

 3. Pera kaže:

  Korisnici do 26 godina starosti. Centralna ustanova u regionu. Ima takvih još, koje se dograđuju. Ograda na granici. Deportacija azilanata iz EU u “prvu državu koja se graniči sa njom”. Readmisija i inkluzija.

  Sme li globalistički “naš lokal-patriotski gradski subački” “medij” (bez impresuma) da objavi komentar? Možda, pod uslovom da odmah krene diskreditacija i satanizacija od strane “nezavisnih komentatora”. Obožavam “moj” “grad”, salašarsko-palanačku rupu, zadojenu mržnjom, diskriminacijom, netrpeljivošću, zaostalošću, primitivizmom, nekulturom, bahatošću i ostalim njegovim, Njihovim, vrednostima. To je gola istina, pa jedite muda svoja što ne uspevate da je sakrijete.

 4. Jova kaže:

  “salašarsko-palanačku rupu, zadojenu mržnjom, diskriminacijom, netrpeljivošću, zaostalošću, primitivizmom, nekulturom, bahatošću”

  prideve uzimaš po potrebi sa nekog spiska ili sve iz glave?

 5. Trovach kaže:

  @Jova…Ne vredi da se “primas” na njegove komentare. On iz nekog razloga mrzi Suboticu i stalno pljuje po njoj i nama sa bezbedne razdaljine negde u inostranstvu. Nisam jos upoznao takvog coveka koji ne reaguje na argumente, nego sve izvrce. Najbolje je ignorisati ga.

 6. dosta mi je svega kaže:

  Bakić muca, ima facijane mimikrije kada govori, zahvaljuje se opet nekima iznad njega, gazi sve ispod njega.Šta je sa lakrdijom od objekta “Šumica” u Banijskoj, davno istekao rok za završetak radova.Eno stoji nedovršen, ruglo,izvođač dobro poznat “Somborelektro”.Aman ljudi dokle više?????.Ovo je isto, ili slično.Čestitam.

 7. adkersu kaže:

  Obliče života pod imenom ili pseudonimom Pero, prvo naučite kako se apostrofi pravilno upotrebljavaju, (između dva treba da bude zapeta, peti razred osnovne škole), a vređanje Vam i nije baš nešto upečatljivo. Naročito zadnja rečenica, kojom dokazujete sav primitivizam svog rečnika preporučujući da konzumiramo sopstvene testise. E sad, da apostrofiram – “ostani di si jer ni za di si nisi”, a bez navodnika – lečite sebe čitajući čika Frojda. A po Vašem rečniku to znaći da lošem k….u i dlaka smeta. Sikter!

 8. No name kaže:

  adkersu – zadnje je dupe a ne rečenica, ona je poslednja, prema tome ako ste već naučili da pravilno upotrebljavate apostrofe, mogli bi još malo da napredujete u savladavanju pismenosti kada već želite da delite lekcije!

 9. Pera kaže:

  Kvazi-obrazovani “adkersu” (šta god to značilo), kakvi APOSTROFI!? Nije ZADNJA rečenica nego POSLEDNJA. Itd. Imaš bisere da te se čovek kloni celog života. Trovachu i Jovo, a gde su vam Pablo, Bradati anonimus, Croat, Ba(laban) i ostala vaša agentura?

  Istrajte u odbrani vaših “izuzetnosti”, oterajte sve bolje od vas. Živeli vi meni u govnima i đubretu što stvarate.

 10. Miroslav Miki kaže:

  Samo se vi svadjajte, dok Bakic i Kozomara broje lovu…

 11. Trovach kaže:

  @Miroslav Miki…Dobro kazes. Mi smo budale koje se svadjaju, a nismo u stanju da jednostavno izaberemo vlast koja ce nam stimati.

 12. Salasar kaže:

  Ovu salasarsko palanacku rupu stvorili su salasari, palanacki zanatlije i majstori, svojim radom i svojim novcem. Postoje gradovi koje su stvorili kopaci zlata, ili gradovi nastali na kopanju rude ili eksploataciji nafte. Svi ti gradovi su nastali odjednom i iz nicega i isto tako odjednom zavrsili i otisli nikuda. Nas grad je nastao na hrani i poljoprivrednim proizvodima, necemu daleko vaznijem nego sto je to zlato ili nafta. Hrana je vecno vazna i potrebna, bez nje nema covecanstva, pa tako ni covecanstvu nije moguce opstati bez salasarsko palanackih rupetina. Onaj ko nije deo salasarsko palanacke rupe nema ni pravo da prisvaja grad kao svoj, niti da ga naziva “moj grad” Niti grad pripada njemu niti on pripada gradu. On je nesto posebno i jedinstveno van vremena i prostora, nesto sto se treba staviti u staklenu posudu zalijati u spiritus i pokazivati okolo sa objasnjenjem kako to izgleda i sta se dogadja sa onima koji su odrasli bez roditeljske brige, i bez drustvenog prikljucka, bez elementarnog obrazovanja i elementarne kulture, od roditelja zapusteni, od drustva prezreni i prepusteni sami sebi.

 13. Jova kaže:

  Pera, a gde su ti Megille, Imri, Inspektor i ostali polusvet koji sve zna bez ijednog dokaza?

  Istrajavaš u trovanju komentarima na ovom portalu već godinama ali nećeš uspeti da oteraš ostale komentatore. Ne brini za naš život u govnima, nema ih jer si ih sve pojeo.

 14. Prolaznik kaže:

  Ne daj Boze da je iscureo predmer i predracun.
  Posto je nenormalno napumpana cena rekonstrukcije.

OSTAVITE KOMENTAR