Koliko je plaćena „Buba“ na licitaciji vozila Carinarnice Subotica

Legendarna “Buba 1302“ iz sedamdesetih, prodata je danas na e-licitaciji Carinarnice Subotica zа čak 1,6 miliona dinar, sapštila je Uprava carine.

Ljubitelji ovog svetski poznatog oldtajmera su se vatreno nadmetali tokom licitacije i tako višestruko podigli početnu cenu od 250.000 dinara.

Podsetimo, Carinarnica Subotica održala je danas e-licitaciju vozila. Javnoj prodaji bilo je izloženo 10 putničkih automobila.

telegrafKOMENTARI

 1. Kum kaže:

  Tavankut nema vode , sretna trgovina…

 2. Zemara... kaže:

  A de je sada opozicija onaj lik koji je stajo pre busom na protestima gde si sada ti ljudi! stranka nema sad nijedna sve banda.

 3. Käfer kaže:

  Za cenu koja se je postigla moze se reci da je za model VW 1302 u donjem segmentu prosecne cene takvih oldtajmera. Licno smatram da je cena suvise visoka za jedno istorijsko vozilo koje je negde neko vrlo „kreativno“ restaurisao i na prvi pogled se vidi da boja karoserije, blatobrani i prednji branik nisu originalni. Za ostalo sto na slici nije vidljivo verovatno se moze isto reci.

 4. domonkoš kaže:

  Cena sitnica kako bi rekli u Alan Fordu.Ali to vozilo danas dostiže do 35.000,0 eura u Eu.

 5. Mehanikus kaže:

  Još nedavno u šumi prema Mađarskoj granici neko je ,izgurao, i ostavio jedan takav auto ,ali malo stariji takozvnu ,ovali, sa malim zadnjem prozorom -mislim da je bio sa pregradom dva dela.

 6. Croat kaže:

  Kafer 12 000 eur za tu bubu je po meni previse osim ako neki deo nije napravljen od zlata za potrebe sverca preko granice. Ja nisam ljubitelj buba , vice volim 2CV iz tog doba al ova je zaista lepo i sto kazes kreativno uradjena , vec koliko moze da se vidi na slici.

 7. Käfer kaže:

  @ Croat

  Model VW 1302 izradjivan je samo dve godine. (1970-1972) s toga ih je vrlo malo na trzistu posle citavih 50 godina. Prema tome i sa tome odgovarajucom cenom koja ponekad ide i preko 20 hiljada € . Svaki oldtajmer ako prilikom restaurisanja pretrpi izmene koje su suprotne njegovoj izvornoj konstrukciji i dizajnu, kao i boji karoserije, te raznim dodacima i prepravkama na modelu, gubi na vrednosti i za ljubitelje oldajmera je u sustini neinteresantan i bezvredan. Ja sam svojevremeno imao priliku da vidim jedan 2CV kome je bila napred na haubi montirana (lepo i strucno integrisana) karakteristicna resetka sa Mercedesovog hladnjaka. Delovao je vrlo originalno i zanimljivo, ali u kategoriji oldatajmera vise nije imao sta da trazi. Tako redizajnirana vozila imaju svoje kupce i ljubitelje, ali to je vec jedno drugacije poglavlje u automobilistici.

 8. Mehanikus kaže:

  Nije dobro restauriran ,Naime sve bube na prednjim blatobranima imaju pokazivać smera-na slici toga nema.

OSTAVITE KOMENTAR