Koliko još treba za završetak akva parka?

Posle donošenja budžeta Grada Subotice za 2022. i usvajanja Programa poslovanja preduzeća „Park Palić“ za 2022. godinu, dužni smo Srpskoj naprednoj stranci i Savezu vojvođanskih Mađara da uputimo nekoliko pitanja u vezi sa izgradnjom wellness i spa centra sa akvaparkom na Paliću.

Rekapitulirajući izjave različitih zvaničnika, cifre prikazane u budžetu grada i Programu poslovanja „Park Palića”, dolazimo do niza kontradikcija i smatramo da su pitanja neophodna:

 • Gradonačelnik Stevan Bakić je izjavio 25. septembra 2020. godine da obilazi radove na „drugoj, završnoj fazi” izgradnje akvaparka, u vrednosti od 614,2 miliona dinara, što je u zbiru sa prvom fazom trebalo da košta ukupno 1,11 milijardi dinara, a sve po rečima gradonačelnika Bakića, koji je pritom najavio i završetak radova u martu 2021.

 

 • Po koalicionom sporazumu, preduzeće „Park Palić“ preuzima Novo poslovodstvo zaustavlja sve radove na izgradnji kompleksa. Gostujući u emisiji „Pravi ugao“ na RTV-u 15. aprila prošle godine, Ištvan Pastor, odgovarajući na deo pitanja kao predsednik Skupštine preduzeća „Park Palić“, rekao je da je odlučeno da se angažuje budžetska inspekcija kako bi utvrdila stanje radova na akva parku, ali i objasnio da će za finalizaciju projekta biti potrebno još oko 400 miliona dinara, dodavši da cela investicija košta 1,5 milijardi dinara.

 

 • Avgusta prošle godine, rekapitulirajući godinu dana rada gradskih vlasti od izbora 2020, Balint Pastor, predsednik Skupštine grada, izjavljuje da je za završetak akvaparaka potrebno još 503 miliona dinara.

 

 • Međutim, u Odluci o budžetu Grada Subotice na strani 8, navodi se da je za završetak „Wellnes Spa centra na Paliću“ potrebno još 833.47 miliona, što znači da cela investicija treba ukupno da košta sada već blizu 2 milijarde dinara, odnosno 4 puta više od bazena na Prozivci.

 

 • Ali očigledno je da se završetak investicije i ne planira jer je u budžeta Grada predviđeno svega 112 miliona dinara, a kako se vidi iz Programa poslovanja „Park Palića”, u budžetu AP Vojvodine za „Wellnes i spa centar sa akvaparkom” predviđeno je samo 15 miliona dinara. U budžetu Republike Srbije predviđeno je 0 (nula) dinara za akvapark, ali je zato za dva wc-a predviđeno blizu 100.000 evra! Napominjemo da je bazen na Prozivci kompletno izgrađen o trošku Republike i Pokrajine, dok Grad Subotica nije imao nikakvih troškova.

 

Dakle, nakon svih izjava njihovih čelnika koji neprekidno licitiraju različitim sumama za završetak ove investicije, pitanja za SNS i SVM su sledeća:

 

 • Koliko milijardi treba još za završetak wellnes i spa centra sa akvaparkom na Paliću?

 

 • Da li su GrO Srpske napredne stranke u Subotici i Savez vojvođanskih Mađara uopšte tražili od Republike i Pokrajine sredstva?

 

 • Da li je izgradnja namerno zaustavljena i zašto?

 

Sumnjamo da će građani Palića i Subotice dobiti odgovore na ova pitanja. Ne sumnjamo, međutim, da će glas za Srpsku naprednu stranku i Savez vojvođanskih Mađara na izborima 3. aprila značiti glas za dalju stagnaciju i propadanje Palića i Subotice.

 

Informativna služba GrO DS u SuboticiKOMENTARI

 1. S v m???? kaže:

  Svm je preuzo palic park i sve
  Stalo.?
  Sve su promenuli i avantura park stavili u zoo?
  Ali labana bi ja pito dosta ..

 2. Miki kaže:

  Ahahaa, eno ga onaj Milojević doslovno čita saopštenje demokrata za skupštinskom govornicom, kakav majstor?!

 3. vasa kaže:

  Морохолом кочи изградњу Палића

 4. Andjelija kaže:

  Sramota,bruka,jad i beda…oni kažu,oni će,mi ćemo i….Gde je tu ovaj narod čije se pare vrte decenijama..Ćuti i čeka…I ništa nije dočekao..Šeta se po Paliću kao i uvek i ništa..Kreni,stani..Nesposobni ljudi,uskogrudi,željni para i „svojih“..Samo nek su „naši“..i da se malo i malo više skloni..Ovde posla ima za mnoge organe..Izgleda niko ne sme da krene a narod..narod neka sanja jezero,bazene,bolji život….i neka ide u Madjarsku..Tamo ima bazena,banja …svega..

 5. Volim Palic kaže:

  A mali bazen sa toplom vodom na Palicu godinama ne radi, kao, „samo“ dok ne zavrse „akvapark“, a tog, po svemu sudeci ni nece zavrsiti. Da su hteli, zavrsili bi pre izbora, ali nisu, znaci ni nece uskoro.
  Demokrate su pre svog pada, između ostalog, barem napravili bazen na Prozivci, sto je bio pun pogodak za citav grad.

 6. Hajek kaže:

  Lobi iz Morahaloma čiji su članovi neki i iz vladajućih političara i oni koji ,vladaju’ iz senke sprečavaju izgradnju bazene u Subotici-Paliću. Hitno treba prekontrolisati do sada izvršene radove sve troškove po stavkama izvođenja i utvrditi gde su potrošeni ti silni milioni a i to koliko miliona dinara poreskih obveznika grada Subotice i Srbije treba još nekontrolisano baciti u vetar.

 7. Kis k kaže:

  Pojeo vuk magarca..dok se ne pokrade do zadnje kinte Subotica i Palić neće imati ništa sem bede i jada…

 8. Anonimni kaže:

  To i nije pravljeno da se završi, već da se isisaju pare. Mi, kao, iznenađeni, a nadležni neobavešteni. Dobro uigrana šema.

 9. Anonimni kaže:

  kada je počeo da se „gradi“ Akva park, sećam se da sam među prvima komentarisala da od toga NIŠTA NEĆE BITI, i naravno svi dupelisci ove vlasti i njihovi „botovi“ su me najstrašnije ispljuvali, mislim da sam bila i „bolikirana“ kako širim govor mržnje, dezinformacije i ostala sranja i laži….bogami, kako je vrete prolazilo, svi koji su imali i imaju i grama mozga su konačno shvatili da od Akva parka nema ništa, to se samo „pere“ novac i krade u svoje džepove, i sada je odjedno siroma SVM koji je sve vreme u vrasti tražio da se ispitaju finansije, obično proseravanje, ne znam gde su bili do sada, i ponov NIŠTA OD AKVA PARKA, jako mi je žao što su nam „GOVNA“ UZELA TERMALNI BAZEN NA PALIĆU, zbog Akva parka koji nikada neće biti gotov, mogli su nam bar TERMALNI BAZEN VRATITI, pa ga zatvoriti kada otvore Akva park na „kukovo leto“…I SADA SVI VI „PILEĆI MOZGOVI“ I DALJE GLASAJTE ZA OVE LOPOVE I OLOŠE, i nikada se nećemo maknuti dalje od početka, i DS je krao i varao, a najtužnije je što su sve LOPINE I SAV OLOŠ IZ DS SADA U SNS, da bi zadržali svoje fotelje i pozicije….toliko o tome…

 10. Tramp kaže:

  Eh da Srbija ima tužilaštvo ,videli bi vi ,nebi bilo mesta u zatvorima.Mi gradjani smo krivi,umesto da izadjemo na ulicu i blokirano sve ,da uputimo vladi Srbije ultimativno pitanje ,dali su sposobni da upravljaju državom ili nisu .?.Ako jesu onda neka to rade, ako nisu postoje i drugi načini .Sve mi se čini da će biti samo Beogradski pašaluk na kraju.

 11. Aleksandra kaže:

  Možda malo da pomognu braća Dalton(DG company) jer njima se izdaju sve moguće dozvole, oni mogu srušiti objekat u B.Radića, Dimitrija Tucovića, a naredno za rušenje je lokal ‘Borsalino’

 12. Zika slika kaže:

  Limeni krov se vec deformisao od vetra,izgradili su zidove pa se setili da treba i ventilacija zidove su porusili ubacili ventilacione otvore a zidove nisu ponovo izgradili.
  Nadzorni organ je za zatvor njegova je sreca sto vise ne postoji goli otok

 13. Pepi kaže:

  Pare pare pare dokle breeee !!! Lopovluk do besvesti a narod trpi dokle ??? Hvali se napravili dva toaleta nije vam sramota !!! Gde su vam obrazi !!! Da ste posteni kao sto se pravite ne bi se pojavili u javnosti !!! Kako vam nije sramota .Da ne znam koja stranka u pitanju vi te pare ne zaradjujete to radnici zaradjuju a vi ih trosite do besvesti . Ovo samo kod nas ima !!! Za ovakve stvari u drugim drzavama ide u zatvor!!! Ja ivinjavam se nemamo toliko zatvora da stanu svi mozgovi !!!

 14. Hajek kaže:

  @ Anonimni :Jeste l’ čuli deco ,verujte bez šale otvorena je škola za pačiče male…

 15. justicija kaže:

  ovo mi je vise nego dovoljno da ne glasam za SVM i SNS, da im vidimo ledja nakon izbora na prolece!!!

 16. Tramp kaže:

  A kad se setim pre mesec +- svi na mrezama pljuvali po nama na raskranici kod Patrije.Dali je neko očekivao biće bolje,e pa neće ni sad ni posle izbora ni za dve ni za pet godina ,sa ovima nikad.Oni i kad govore istinu ,oni LAZU. Oni jednostavno ne poznaju ništa drugo nego laž i manipulaciju .To su geni to se kod njih promeniti nemoze.Setite se samo kad je bolesnik Milošević pao početkom dve hiljaditi mislili smo idemo punim plućima napred kad ono oni kojima smo se nadali postade zlocudni tumor ,opljačkane nas ko gole kože .Odmah potom Povampirise se vragovi i ostala čudesa koja nas evo deset godina vuku i živo blato ,dugovi koje su napravili neće ih otplatiti ni unuci,,naših unuka a pare pa para nema,osim u njihovim manipulantskim govorima.U stvarnosti LAZ ,LAZ I SAMO LAZ.

 17. Izvinte samo pitam kaže:

  justicija – A čiju ćemo prednjicu ondak da gledamo od proleća, moliću fino? Više me interesuje prednjica onih koji će doći (da im bar pre toga vidim oči) nego, da prostiš, zadnjica onih koje ćeš ti da oteraš!

OSTAVITE KOMENTAR

6 + 3 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 3 + 8 ?
Please leave these two fields as-is: