Koliko se zarađuje u Subotici?

Koliko zarađuje prosečan Subotičanin?  Prema nedavno objavljenim podacima Republičkog zavoda za statistiku – ispod državnog proseka.

Kako navodi B92, u decembru 2021. godine, prosečna plata u Subotici iznosila je 95.203 dinara bruto, odnosno 69.177 dinara u neto vrednosti.

https://gradsubotica.co.rs/wp-content/uploads/2012/09/roditeljski-dodatak-deciji-dodatak-isplata-1328585176-66500.jpg

Međutim, podaci o decembarskoj plati izgleda ne pokazuju baš pravo stanje stvari.

Ovako napumpana prosečna plata šalje informaciju da stojimo mnogo bolje nego što je zasita slučaj.

Prema rečima Milojka Arsića, profesora na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, isplaćena zarada u jednom mesecu i to u kom je zabeležen skok od sedam-osam odsto u odnosu na prethodni mesec nije precizan pokazatelj stanja.

„Ako pogledate prosečnu zaradu u celoj godini, toliki skok u decembru je verovatno posledica isplata bonusa i akontacija za januar. Verovatno je da je dobrim delom to jednokratan i privremen rast.KOMENTARI

 1. Sofi kaže:

  I onda smo se probudili sa rukom u nosi.

 2. Radnik kaže:

  Zavisi kako se računa prosek, sa kojim platana se uporedjuje. Možda neko ima preko140.000…a drugi jedva preko 40.000. To nije nikakvo merilo realnog života. Srednja klasa je silom prilika nestala i samo se veći raskol pravi izmedju bogatih i siromašnih. Surovi kapitalizam.

 3. Rax kaže:

  Ako je prosena plata toliko visoka,znaci da ima jako puno parazita,sa enormnom zaradom.

 4. Aca kaže:

  Covece gdeeeee

 5. Niko kaže:

  Nekom kupus nekom meso,u proseku sarma.

 6. Pero kaže:

  Kako da ne

 7. Pepi kaže:

  Papir trpi sve !!! Dobar vic sa prosekom !!! Statistika iz BG.!!!

 8. Anonimni kaže:

  Sve dok se bude pričalo o proseku sirotinje će bit sve više i više. Trebalo bi da se prica o minimalcu e tu je pravo stanje egzistencije

 9. Ludom radovanje kaže:

  evo vam sta je jedan zdravo pametan covik jedared kazo o proseku plata: https://www.youtube.com/watch?v=VByY7kvYfCs

 10. Ledenjak kaže:

  Ti novinari mora da su to pročitali u toaletu psihijatrijskog odeljenja naše bolnice Ili im je tu vest poturila jedna od sekretarica opštine ,da bi opravdala svoja primanja pred svojom familijom.

 11. oooooo kaže:

  laz

 12. B kaže:

  Radi se o tome da su u pitanju ISPLACENE zarade, a ne obracunate. Mnoge firme koje isplacuju zaradu u narednom mesecu u decembru isplate i decembarsku a i bonuse. Tako da su u decembru isplacene i zarade za novembar i decembar. Januarski prosek ce biti najmanji u celoj godini ali procentualno ipak manje umanjen u odnosu na prosek nego sto decembar je decembar imanjen.

 13. Aljek kaže:

  50 hiljada plus putni troškovi u industrijskoj zoni, eto koliko. A ima i onih sa 40 hiljada.
  Ima i za 20 hiljada kod kineza i po trafikama…Prosečna plata je jedna obična laž kao propaganda za penzionere. Niti je računaju kako se u matematici računa prosek, a niti znači nešto.

  • laki kaže:

   Ima i onih koji nemaju veze sa strukom i firmom u kojoj su zaposleni, poput ERC-a u državnoj (Grčićevoj iliti pečenjarevoj) elektroprivredi, koje je ustvari odeljenje za prisluškivanje, iliti nelegalna špijunska služba. Osim toga, masa javnih preduzeća zapošljava „popularne“ botove, koji svoje radno vreme i naš novac troše za pljuvanje po političkim protivnicima. Ima ih puno, a ni jednima, ni drugima plata nije ispod 80.000 dinara. Takođe su inspektorati, a posebno Komunalna policija primeri koji podižu te neke statističke proseke, a zapošljavaju najokorelije kriminalce kao neke tobože čuvare reda i mira.

   To su neki od parametara koji uvećavaju prosek plata do tih famoznih 70.000 dinara. Sa druge strane, do pojave ove zle skupine na vlasti, plata je npr. u jednoj uspešnoj Subotičkoj Mlekari bila u proseku nešto preko tih 80.000 dinara, a njihovim dolaskom i postavljanjem svojih neobrazovanih i nestručnih satelita pala je na 55.000 dinara.

 14. Jakuzzi kaže:

  uspesnost jednog drustva se meri po tome, koliko je bogat njegov najsiromasniji clan…

 15. Tramp kaže:

  SNS-SVM statistika..ha ha ha .

 16. Saša kaže:

  I onda je mrmot zapakovao cokoladu…

 17. X-MEN kaže:

  A…što radite ako niste zadovoljni platom…tražite bolje ( to važi za osatle komenattore ).

  • Hektor kaže:

   Pa mora se od necega preziveti, jesti, obuti, platiti racune, grejati zimi, a nismo u mogucnosti da nadjemo bolje, jer je situacija tako namestena.
   To je razlog zasto smo nezadovoljni platama, stvarne plate nisu dovoljne za normalan zivot.

  • laki kaže:

   @X-MEN

   Šupak bez obraza, poput tebe, nađe posao bez problema, jer takvima nije problem provesti vreme na poslu, a da im iz šefove pozadine vire samo pertle.

   Bez šupčenja, nema posla za obrazovane ili stručne ljude. Izuzev ako misliš da visokoškolac treba da nosi džakove na leđima, a ti, kao najodvratniji šupak-meraklija da mu budeš rukovodilac. Neka, hvala. Pogledam sliku onog Grčića i zamislim kako me jedan takav, ali sa imenom X-MEN upućuje u tajne poslova neke ozbiljne firme ili intitucije. Sama pomisao na to me tera na povraćanje.

 18. Da, da.... kaže:

  Prosek je u stvari muški polni organ, veeeelikiiii!!!

 19. X-MEN kaže:

  Hektor*
  Pa od čega da platiš ako ti je plata mala? Ako već platiš znači da ti plata nije mala, zar ne ? Šta je tu “ namešteno “ ? Koliku bi ti platu i ko da ti je da ? I da dobiješ tu cifru koju ti milsiš da ti treba, za 3 meseca bi vikao opet “ malo je to “ tako ? čim sve poplaćaš znači da ti je plata dovoljna, smanji ne potrebne troškove…!

 20. Hektor kaže:

  X-MEN

  „čim sve poplaćaš znači da ti je plata dovoljna, smanji ne potrebne troškove…!“

  Pa nije valjda dobra plata i velik uspeh ako uspem da poplacam sve moje racune.
  A nepotrebnih troskova uopste nemam, imam samo puno stvari koje bih trebao, a trenutno nemam od cega da kupim da bih normalnije ziveo.
  Koja bahata ironija, pocinjem da predpostavljam da pripadas grupi dzabalebarosa koji nista korisno ne rade, samo parazitiraju na grbaci naroda i prosipaju svu pamet sveta kako smo samo mi, radnici krivi sto su plate tako relativno male. Sad jos kazi da pored redovnog radnog mesta gde krvavo radim, treba jos 3 radna mesta da popunim i radim, da bih imao „dovoljnu platu“, kao sto ti kazes.

 21. Goca kaže:

  Neko nekad rece: prosek je zbir netacnih podataka…

OSTAVITE KOMENTAR

18 + = 20

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 14 + 10 ?
Please leave these two fields as-is: