Kolindin predizborni bilbord osvanuo u SUBOTICI

Bilbord sa likom hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović i njenom predizbornom porukom u kampanji u Hrvatskoj osvanuo je i u – Subotici.

Kako javljaju čitaoci “Blica”, bilbord se od juče nalazi u Bajnatskoj ulici u naselju Prozivka.

“Predsjednica. Jer Vjerujem u vas i borim se za vas”, piše na bilbordu, koji Garabar Kitarović koristi u okviru predizborne kampanje u Hrvatskoj.

Nikome nije jasno zašto se Kolindin bilbord pojavio u Subotici. Iako je poznato da i u ovom gradu na severu Bačke žive pripadnici hrvatske nacionalne zajednice, deo Subotičana nezadovoljan je zbog ovakvog poteza, navode oni, posebno ako se zna stav Kolinde Grabar Kitarović u vezi sa “Olujom” i njena podrška pevaču Marku Perkoviću Tomposonu koji veliča ustaštvo.

– U Srbiji… Da li je moguće? A u Hrvatskoj su podigli buru oko čokoladica “Pionir” koje se proizvode upravo u Subotici – kaže čitalac Danilo koji je “Blicu” prosledio fotografiju sa subotičkih ulica.

 

BLIC

 KOMENTARI

 1. ludom radovanje kaže:

  Bolje i ona nego ovaj naš supermen.

 2. Istina... kaže:

  Gde ste “veliki Srbi”? Gde ste “zaštitinici” “vašeg naroda”? Gde ste Ličani, Krajišnici, Banijci, Kordunaši, Grmečlije, Hercegovci, Crnogorci, Bunjevci… Gde ste udbaši, bi-aj-ej-ovci, policajci, vojnici…? Gde ste “poštenjačine”, “vrednice”, “veličine”, “stručnjaci”, “doktori”, “magistri”, “masteri”…? Gde ste vulkanizeri, keramičari, kamenoresci, šoferi, kazandžije, konobari, strugari, plastičari…? Gde ste “patriote”, borci za “naciju”, branioci “države…? Gde ste, vi, jedno veliko ništa? Gde ste NULE!?

 3. Zorica kaže:

  Ja mislim da nas predsednik treba za izbore reklamira u Hrvatskoj reciprocitet da vidimo sta ce biti sa reklamom….

 4. Art kaže:

  Pokazali smo svima da smo najkulturniji i tolerantniji grad na svetu. Cenimo svoje, poštujemo tudje.

 5. (ba)laban kaže:

  U Subotici živi popriličan broj državljana Republike Hrvatske, pa je normalno da se na ovaj način pozovu na glasanje za izbore u Hrvatskoj.

  Kad nam ceo grad i celu državu oblepe i unakaze sa onim žvalavkom to vam ne smeta? Ovaj reklamni bilbord je sigurno i pošteno plaćen, za razliku od slučajeva prilikom naših izbora kad nam ceo grad i sve dozvoljene i nedozvoljene fasade, kao i spomenike oblepe posterima SNS sekte i njihovog vođe šizoja.

 6. (ba)laban kaže:

  @Zorica

  Našeg žvalavka ne podnosi 2/3 Srbije, a kamoli Hrvati. Ako se ja pitam, S RAZLOGOM, jer je višedecenijski sejač mržnje prema svima i svemu na ovim prostorima.

  Šta će da se dogodi sa njegovim bilbordom u Hrvatskoj nećemo saznati nikad, jer samoživi ON nema muda da ih tamo postavi.

 7. Cent kaže:

  Gde je taj savez udruzenja!!??Sto se ne oglase povodom ovog i ko je dozvolio bilbord ?Gde su Srbi prognani?

 8. Kolinda kaže:

  Može jedan bilbord da se postavi u Vukovaru sa likom Aleksandra Vučića?

 9. JaPaja kaže:

  @Redakciji sajta gradsubotica.co.rs !!!
  Bilbord + dislajkovi = Subotica ustaški grad. Da li vam je sad jasno ono što vam pišem već nekoliko godina a vi se polomiste objavljujući svakodnevno pljuvanje croata po državi Srbiji cenzurišući tekstove koji vam ukazuju da ste debelo zabrazdili u hrvatski nacionalizam.
  p.s.
  Promenite provajdera i ime sajtu u gradsubotica.hr

 10. matori kaže:

  @Kolinda ne može jer se u Subotici nije događalo to što se događalo u Vukovaru.

 11. (ba)laban kaže:

  @Art

  To ćemo tek videti. Kad lokalne čedice i četničići čuju za ovo, dobro će biti ako i konstrukcija bilborda ostane na “nogama”.

  “Subotica najkulturniji i najtolerantniji grad na svetu” je važilo nekad, do pre 2-3 decenije i najezde brđana iz kojekakvih ratom zahvaćenih vukojebina. Sad isto tako pokušavaju, uz podršku državne i nove lokalne vlasti, kojoj smo olako prepustili upravljanje gradom da izazivaju mržnju i netrpeljivost kao na prostorima odakle su najureni.

 12. Mladi kaže:

  Nema ko da skine reklamu jer naši mladi i njihovi zajedno rade i žive u inostranstvu!!!!

 13. Anonimni kaže:

  @Kolinda
  Vojvođanski Hrvati su verni svojoj drzavi Srbiji.Nisu je rusili topovima i tenkovima devedesetih godina.Nisu proterivali stanovništvo drugih nacionalnosti iz Bačke, Banata, Srema.
  U velikom broju su se odazivali pozivima za mobilizaciju (za razliku od velikih patriJota kojima ovo smeta).
  Tako da bilo kakvo izjednačavanje između ovdašnjih Hrvata i tamošnjih Srba ne stoji niti moze da postoji.

 14. Metuzalem kaže:

  Bar je pristojno doterana i lepo obučena, a ne kao ove naše sega-mega napirlitane i nabotoksovane starlete koje služe ko fikusi prvorođenom.
  Ovo se naravno ne odnosi na tata-ptremijerku.

 15. JaPajajeglupdojaja kaže:

  @Redakciji sajta gradsubotica.co.rs !!!
  JaPaja + komentar = majmun nabada tastaturu. Da li vam je sad jasno ono što vam pišem već nekoliko godina a vi se polomiste objavljujući svakodnevno arlaukanje salonskih četnika sa malim mošnicama kao JaPaja, cenzurišući tekstove koji vam ukazuju da ste debelo zabrazdili u srpski nacionalizam.
  p.s.
  Ako nastavite objavljivati komentare JaPaja promenite ime sajtu u revijastokesitnogzuba.rs

 16. PP kaže:

  (ba)laban prestao si da uzimas terapiju?

 17. Lazarus1Long kaže:

  Ma za kintu će oni da zalepe i sliku đoleta

 18. lgbtpopulacija kaže:

  zar nisu bile reklame i bilbordi pre kolindice za neke madjarske izbore i to ne jedan? u cemu je problem i zbog cega se prave ovakvi senzacionalisticki tesktovi i posle njih i komentari. za razliku od madjarskih izbora, na ovim izborima u hrvatskoj imaju prava glasa i svi prognani i proterani srbi, a ne samo nacionalne manjine.

 19. (ba)laban kaže:

  “U Srbiji… Da li je moguće?” pita se tamo neki čedica sa malim mošnicama.

  Vojvodina nikad nije bila i neće biti srpska. Vojvodina je jednostavno Vojvodina.

 20. Istina... kaže:

  @JaPaja

  “Trecinu ___, trecinu ___, trecinu ___”. Nije rec samo o hrvatskom nacionalizmu nego o borbi protiv pravoslavlja jos od Velikog raskola Crkve 1.054. godine. Svim veroispovestima protiv pravoslavlja ali i obezbozenoscu, komunizmom, jos jednom religijom instaliranom samo na Istoku. Cilj je sva njegova imovina. Iznad svega toga stoji “visa” rasa jedne religije koja radi protiv “nize” ostalih zloupotrebljavajucih ih da medjusobno rade protiv sebe u Njihovu korist. Pisao sam o tome i postavljao linkove. Zbog istine me cenzurisu, satanizuju.

  Biti “pogresne” “rase”, “veroispovesti”, “nacije” i ostalih “obelezja” je “smrtni greh”. Biti Covek, ljudsko bice, za Njih je biti necovek.Goyim.

  Pratite komentare i znacete sta vam misle. Sto misle to i rade

  I vlasnici su ovog portala.

 21. Istina kaže:

  ko vam je branio ognjišta kada ste bežali, pa naravno Bunjevci, Mađari i Hrvati iz Subotice, pre nego što počnete pljuvat idite gospodo da položite cveće na spomenik poginulim Subotičanima na ulazu u park Rajhla Ferenca, palim borcima koji su poginuli braneći vaša ognjišta dok ste se vi krili od mobilizacije i bavili švercom sa Hrvatskim putovnicama

 22. zozon kaže:

  (ba)laban
  Ima i u Hrvatskoj Srba koji imaju pravo glasa u Srbiji. Razlika između Hrvatske i Srbije je samo u tome što se bilbord našeg kandidata za predsednika (ma ko to bio) ne bi ni mogao pojaviti na ulicama bilo kog grada u “lijepoj njihovoj”. A što se tiče Vojvodine na tvoju žalost ona nikada neće biti ničija već isključivo srpska a tebi ostaje da svoje frustracije lečiš na ovom portalu.

 23. . Cvčak kaže:

  @ Istina… Daj, Neba ti u cilju istine nastavi niz…

 24. Suvarak kaže:

  Možda će nam sa predsednici V. i K. oroditi. Nakon cvetnog susreta na mostu Srpskih dobrovoljaca A. je odveo K.na Gabić ćupriju…samo,neka se čuva bruha.

 25. JaPaja kaže:

  @JaPajajeglupdojaja
  Pa to je suština moga komentara. Iz tvog komentara izvire samo mržnja prema Srbiji i svim građanima koji ne misle kao ti. Svi vi ste “uzorni” hrvatski (ne)nacionalisti koji nama koji vas godinama čitamo sa raznim nikovima kako je Magdenburg “fotošop” srba, kako Jasenovac ne postoji, kako subotičanin-kerčanin Miloš Ljubo nije bio zamenik ustaškog logora Jasenovac …. i još mnogo toga. Ne možete se oprati tako što će te istorijske činjenice negirati i pljuvati po svima koji ne misle isto kao vi lepeći etikete “salonski četnik” , “najezde brđana iz tamo neke vukojebine” , “našeg žvalavka” …….
  Samo da vas podsetim ono što većina croata svojim komenatima negira godinama , Evropa je još u prvoj polovini 17.-og veka skovala krilaticu-prokletnicu koja glasi: „Sačuvaj nas Bože kuge, gladi i Hrvata!”. Geni su vam čudo.

 26. ludak kaže:

  ovaj pano svaki dan cuva policijac. Toliko o tome. Odavno bi vec bio unakazen da nema policije koje ga cuva.

 27. Istina kaže:

  Skinut je plakat. Hvala

 28. Milan kaže:

  @Istina…
  Najvažnije pitanje, kada se o tebi i tvojim šizofreničnim komentarima radi je-GDE SU PSIHIJATRI ???

 29. Reciprocitet kaže:

  Na izborima u Srbiji, Srbi iz Hrvatske nemaju pravo da glasaju, dok na izborima u Hrvatskoj, Hrvati iz Srbije, mogu da glasaju. To je razlika.
  Ranije je na bilbordima u Subotici bio Milan Bandić, pa nikom nije smetalo.
  Nikom ni smetao Orban & Co. kada su bli na subotičkim bilbordima za izbore u Mađarskoj, na kojima Mađari i drugi mađarski državljani iz Vojvodine imaju pravo da glasaju.

 30. Čokanjčićem ću te čokanjčićem ćeš me kaže:

  @Istina – koji plakat je skinut? Gde?

 31. Istina.... kaže:

  Na stranu sve, meni je Kolinda svojom pojavom lepa.
  Da sam hetero opredeljenja i malo stariji našao bih način da je upoznam.

 32. ffilozoff kaže:

  Neki su nosili predizborne majice Trampa,pa se usrali…a SAD Nas bombardovao…

 33. ffilozoff kaže:

  P.S.ta Kolinda je ljubila Putina polupijana,pred 5 milijardi ljudi na finalu svedskog prvenstva u fudbalu….

 34. zozon kaže:

  @istina
  Nisu Bunjevci i Mađari branili ognjišta Srba iz Krajine no SFRJ.

 35. JaPajajeglupdojaja kaže:

  @JaPaja
  1)Drago mi je da se slažeš sa mojim komentarom o tebi.
  2)Ja svoju državu Srbiju poštujem, nemoj poistovećivati sebe sa čitavom državom.Ti si spadaš u samo jedan mali procenat neobrazovanog šljama, skromnog umnog kapaciteta koji postoji u svim država sveta.
  3)Ne mrzim građane koji misle drugačije od mene.Mrzim zatucane konzumente Informera, koji bi klali svoje sugrađane drugih nacionalnosti samo da im se pruži šansa
  4)Jasenovac je, na žalost, postojao kao i drugi logori u NDH.Postojalo je sistematsko ubijanje Srba, Jevreja, komunista i drugih koji su smatrani neprijateljima NDH-a i ustaša.
  5)Magdenburg ne postoji, postoji Magdeburg.Loše si se informisao na četnik.com ili stormfront sajtovima.O fotošopu kao i o Ljubi ne znam ništa.
  6)Ti si veći ustaša od bilo kojeg Hrvata.Opsednut si genima i siguran sam da bi, iako si sada manji od makovog zrna, ako bi ti se pružila prilika, dobrovoljno išao da kolješ svoke komšije sa “pogrešnim” genima.Kao što su takvi radili u Vukovaru, Srebrenici, RSK, Kosovu…

 36. Josip L. kaže:

  Šešelj i njegova četnička banda su protjerali mene i moju obitelj iz Srijema. I dan danas taj srbočetnik slobodno ide okolo, prijeti i tjera to malo Hrvata što je ostalo i šta uopće smije da se u Srbiji izjasne kao Hrvati.Svaki put kada su izbori za Predsjednika ili parlament RH, ja se odpeljam dolje u Beograd i direktno iz glavnog grada Srbije glasujem za HDZ! Tako je bilo uvijek, tako će biti i ovaj put! Moja adresa i broj mobitela se uvijek mogu dobiti na upit. Svaki tko ima što da mi kaže, može me uvijek doći posjetit u hrvatsku da mi objasni kak ja to izmišljam protjerivanje i prijetnje s početka devedesetih. Tu se bude mogao i osobno uvjeriti kakve smo mi to navodno velike kuće, vile i imanja četničkih agresora dobili u zamjenu za naše komplet legalizirane i uređene domove po Vojvodini.

  Josip L.

 37. Istina... kaže:

  Samo je prvi komentar moj, ostale je pisala Agentura Familije pod mojim nickom.

  Napisati da su Srbima ognjista branili Bunjevci, Hrvati i Madjari je teska budalastina, neodrziva u realnosti. Besmislica. Propaganda. U vreme “rata koga nije bilo” oni su dezertirali. Vratili su se nakon opste abolicije po naredjenju spolja. Poznajem desetak njih. Posle svih ratova uvek se istima oprasta. Pogledajte najnoviju istoriju, npr. rezultat Haskog suda i NATO agresiju. Postoje dezurni krivci i dezurni nevini. Ko su heroji a ko zlocinci u realnosti a ko u propagandi jasno je kao dan. Zato konstantno moraju da prepravljaju istoriju.

  JaPaja zna sta pise, zato i njega satanizuju.

 38. matori kaže:

  Ja prvi nikad ne bih išao u rat za Miloševića a ni za Kosovo jer se odmah kad su počeli mitinzi videlo da je to sve u startu promašeno i miris njihovog gubitništva se odmah osećao.Unatoč tome većina srpskog naroda,opijena mitomanskim glupostima to nije videla i zato je sve završilo traktorijadom.To je svakako najsramotniji period istorije Srbije.I ovi što su “dezertirali” napravili su pravu stvar jer im je jedino to preostalo pošto nisu imali oružja da pucaju u one koji su im donosili pozive…..

 39. I.S. kaže:

  @Josip L. Sada živiš u Splitu, ili okolini tog grada, a odselio si devedesetih iz Srema? Šid? I ideš da glasaš na hrvatskim predsedničkim izborima u Beograd?
  Zašto lažeš?
  Ako lažeš za izborno mesto na kojem glasaš, sigurno lažeš i za još mnogo stvari. Na primer, za navodno proterivanje devedesetih.

 40. lucifer kaže:

  Neko tu spominje “NATO agresiju”.Takvoj kovanici se svugde u svetu izvan Srbije smeju.Srbija uporno stvara lažnu istoriju za unutrašnjepolitičku upotrebu jer nije spremna da se duhovno,a to znači i politički integriše u ostali svet.Svako je kriv pa čak i NATO jer valjda “mrzi Srbe” samo “mi” nismo krivi.Ma nemojte!Uspeli ste isprovocirati vojnu intervenciju najjačeg vojnog saveza na svetu koji poteže oružje samo u najtežim slučajevima.Dok je tako Srbija će ostati parija Evrope.

 41. JaPaja kaže:

  @JaPajajeglupdojaja
  Sve si rekao o sebi. Promenio si nik. Godinama pljuješ po posetiocima, vređaš i kačiš repove svakome ko drugačije misli. Nigde te nisam ni pomenuo ali si se već kod prvog mog komentara prepoznao. Niko ne pominje klanje a ti bi da kolješ. E pa taj film kockasti nećeš gledati. Samo dvojica na ovom sajtu nonstop svima kače Informer i oba su se izjasnili kao croati. Jedino tebi i njemu je bitno da li je MagdeNburg ili Magdeburg o zločinu ni reči koji obojica negirate da je ikad postojao. Oba vrlo dobro znate ko je Miloš Ljubo bio ali se oboje pravite mutavi. O vašim genima ne pričam ja već oni isti koji su vas priznali – Nemci kad govore o Magdeburgu. Pročitaj i ono što ti se ne sviđa da pročitaš.
  A vokabular ti je pravi aristokratski … “neobrazovani šljam” , “skromni umni kapacitet” , “zatucani konzument”, “salonski četnik” , “najezde brđana iz tamo neke vukojebine” , “našeg žvalavka” … pravi subotički croat.

 42. srdjan kaže:

  @Anonimni Nisu oni nista radili, osim sto su izvrsili genocid nad civilinim srpskim stanovnistvom, osim sto su cinili zverske zlocine, osim sto su zadojeni mrznjom prema svemu srpskom!!!!!!

 43. JaPajajeglupdojaja kaže:

  @JaPaja
  Jedino su fašisti i koljači kao ti opsednuti ljudima sa “pogrešnim” genima.
  Da citiram samo jedan deo fašizma koji godinama širiš na ovom sajtu (Google je čudo):
  04. 05. 2019. u 20:51 Ljudi vi ne mozete bez pljuvanja prema drzavi Srbiji jer se zna ko ste i sta ste. To vam je usadjeno u genima.
  03. 06. 2019. u 08:29 Dok god ti defektni geni postojali Subotica će biti Sodoma i Gomora čovečanstva.
  Dokle ćete više da se sakrivate od činjenice da je problem u vašim genima
  30. 12. 2013. u 14:09 Nasleđe i geni su to
  Ne treba biti Frojd pa da se po komentarima shvati ko si.
  Jadan, mali, podli čovečuljak.Verovatno poreklom iz ruralnog područja, a sasvim sigurno skromnih umnih mogućnosti i još skromnije spoljašnjosti.U mladosti su te se gradske devojke gnušale a momci izbegavali.Umesto da si svoje frustracije koristio da se usavršavaš, u tebi je ključala mržnja.Kasnije si otkrio sajtove poput stormfronta i slične sa kojih si napamet naučio nekoliko rečenica koje stalno vrtiš.Zato ne čudi što ne znaš ni šta je, ni kako se piše Magdeburg, kao ni tvoja opsednutost tvojim idolom Ljubom.Na tvoju žalost, tvoje vreme, vreme fašista i koljača svojih komšija, NIKADA neće doći u Subotici.

 44. Petar kaže:

  @Ja Paja, otkud ti podatak da je Ljubo Miloš Subotičanin iz Kera? Gde si to pronašao ili čuo?
  Pitam jer se svugde pojavljuje kao mesto njegovog rođenja Bosanski Šamac. 1919. godine.
  Ne želim da se svađam, nego pitam jer me zainteresovalo.

 45. Marko kaže:

  Priča o Magdeburgu je potpuno izmišljena i ponavljaju je kao papagaji a nema veze s nikakvom istinom.Što se tiče zločinca Ljube Miloša on jeste živio i školovao se u Subotici,ali je rodom iz Bosanske Posavine i nije ovdašnji Hrvat a još manje Kerčanin.Možda je živio u Keru,to ne znam,ali smiješno je što to uzimaju za bilo kakava argument za blaćenje ovdašnjih Hrvata.Od bačkih Hrvata bio je Marko Čović profesor hrvatskog jezika za vrijeme NDH pomoćnik ministra kulture i urednik dnevnih novina Hrvatski narod,a poslije rata je živio i umro u Sao Paolu gdje je iza sebe ostavio bogatu književnu ostavštinu u rukopisima.Nema podataka da je itko od ovdašnjih Hrvata bio uključen u provođenje ustaških zločina u NDH jer naprosto bački čovjek je čovjek pitome ravnice i nema nikakvog zločinačkog potencijala.

 46. Dr sc. tro. Stormwatch kaže:

  Molim botove tipa “japaja”, “u inat svima”, “nebitan”, “onjegin”, “istina…”, “zozon”, “zorica” i ostala volumenda nacionalshovinistckih propaliteta da ne insinuiraju i ne jedu mnogo g na ovoj temi….Nije dosta shto se finansirate novcima subotichkih poreskih obveznika nego josh i nazivate sve koji su protiv lazhnog patriJotizma, vasheg idiotizma i ratovanja protiv celog sveta – Ustashe, Izdajnici, bolesnici, koljachi, nepodobni, lazhovi i slichno…. Zbog takvih debila kao shto ste vi – stotine i stotine hiljada nas sposobnih, radnih i vrednih je napustilo Srbiju zauvek….ne trebate nam ni vi ni vashe priche, a vala ni vi ne trebate civilizovanom svetu! Sto se tice ovog paje koji non stop pricha o Magdeburgu, ja godinama ochekujem sliku Magdeburshke katedrale na kojoj se nalazi taj drevni mitsko izmisljeni natpis o kome toliko tupite….btw…2013 sam napravio stotine slika cele katedrale u visokoj rezoluciji – exterier interijer….pa jedva cekam da mi posaljete sliku na kojoj se nalazi taj natpis da ga vidim….vi mozhete praviti majmunima sebe same i prichati izolovanom narodu koji nema niti interneta niti bilo sta drugo osim pinka i rtsa bajke i gluposti…ali nas koji smo od sveta i zhivimo u svetu NE MOZHETE namajmunisati…taj koshmar tamo dole ce se jednom zavrshiti a sa njim i lazni patriJotizam, lazhne dipolome, lazhni ljudi, dilovanje oruzija teroristima, hektari zasada droge + sve ono shto prati vashe lazhi poslednjih 30 godina….

 47. JaPaja kaže:

  @Petar
  Tačno je da se rodio u Bosanskom Šamcu, sedam razreda gimnazije je završio u Subotici . Posle školovanja ostao je u Subotici gde je radio kao opštinski poreski činovnik a bavio se i amaterskim novinarstvom.
  Miloš je u Zagreb došao juna 1941. i sreo se sa svojim rođakom, ustaškim zapovednikom Vjekoslavom Luburićem. Postao je Luburićeva desna ruka, a ovaj je iskoristio svoj uticaj da Milošu osugira položaj u Uredu III Ustaške nadzorne službe, koji je upravljao logorom Jasenovac. U oktobru je Miloš postavljen za zapovednika radne službe u logoru III Ciglana i unapređen u čin natporučnika. Miloš je lično bio odgovoran za bezbednost hrvatskog političara Vlatka Mačeka tokom njegovog zatočeništva u logoru, od 15. oktobra 1941. do 15. marta 1942.[1] Jednom je Maček primetio da se Miloš često moli i upitao ga je da li se plaši Božje kazne za zločine koje je počinio u logoru. Miloš mu je odgovorio: „Nemojte mi ništa govoriti. Znam da ću za sve što sam počinio u paklu gorjeti. Ali ću gorjeti za Hrvatsku“.
  Miloš je početkom 1942. premešten u logor Đakovo, ali se vratio u Jasenovac i preuzeo dužnost zapovednika logora u proleće. Činilo se da se takmiči da ostalim oficirima ko može da muči i ubije više talaca. Često se oblačio u belu odeću i pretvarao se da je lekar pred bolesnim taocima. Ponekad bi taoce koji su molili da budu lečeni postrojio uz zid i prerezao im vrat nožem.
  U septembru 1942 se vratio u Jasenovac i preuzeo dužnost zamenika upravnika logora. Trupe pod Miloševom komandom izvršile raciju u selima oko Jasenovca u oktobru 1942, opljačkale brojne kuće, uhapsile srpske seljake i deportovale ih u logore. U januaru 1943. Miloš je stupio u Domobranstvo i bio je stacioniran u Mostaru. Vratio se u Zagreb u aprilu 1943, gde je ostao do sledećeg proleća. U septembru 1944. je postavljen za upravnika logora Lepoglava.

  Nakon Drugog svetskog rata je osuđen zbog ratnih zločina na smrt i obešen.

  Izvor : Zemaljska komisija Hrvatske za utvrđivanje zločina okupatora i njihovih pomagača

 48. ffilozoff kaže:

  Ljubo Milos i Max Luburic su bili Srbi…To i onaj kreten novinar na heppy tv stalno potvrdjuje…a Anti Pavelicu je mama bila srpkinja….A ustaski pozdrav-tri prsta visoko podignuta,je Vuk Draskovic ubacio marta 1991 !!! To su ustase zvale trojstvo-otac,sin,i duh sveti!!!

 49. ffilozoff kaže:

  P.S. za tri prsta-izvor je dokumentarni film,u Nemackoj,o 1972,o ustasama…Jos jedna informacija…pop Djujic je pobio vise komunista od Nemaca…

 50. Stanko kaže:

  Tri prsta kao simbolika nije specifikum samo ovih prostora

 51. Istina... kaže:

  “filozofe” agenturni, taj “kreten novinar na heppy tv” je vas (obucavan na Jejlu, Harvardu, Prinstonu…), glumi Srbina ocajno, kao i ta “srecna” televizija koja seje nesrecu, pakao, djubre, Zlo. I Draskovic je vas, komunjara, ali bradom i ostalim lazima izigrava “srpskog nacionalistu” a bio u DOS-u i jos ministar u toj vladi, saradjivao sa NATO, sa CNN, sa US ambasadom, sa Vasingtonom. Posto je provaljen i istrosen pokusali ste sa Draskovicem 2, Belim Preletacevicem, pa ispusili. “Pop” “vojvoda” Djujic je bio vas (izbegao posle rata u Ameriku gde je i umro u dubokoj starosti, u svojoj 93. godini, u San Dijegu), kao i “Patrijarh” Pavle, “Patrijarh” German, “vojvoda” Seselj… Ustase nikako ne mogu da budu Srbi (Milos, Luburic, Pavelic…) jer je “Ustasa” (naziv Hrvatske revolucionarne organizacije) hrvatski separatisticki i nacionalisticki, totalitaristicki pokret koji se borio protiv srpstva. Cilj tog vaseg pokreta je bio uspostavljanje nezavisne Hrvatske svim sredstvima, ukljucujuci i primenu terora i nasilja.

  Lazete ocajno. JaPaja barata cinjenicama, vi, standardno, plasirate gomilu lazi.

 52. ffilozoff kaže:

  Bravo Stanko,to je OTAC SIN I DUH SVETI !!! IQ u Srbiji je 80-prosek,sad je i manji,jer pametni odlaze…,to pisu srpski mediji a u npr. Finskoj 110…Inace ima spomenik svetom trojstvu kod plave fontane…Duboka je ovo tema,,pola nece shvatiti,,pogotovo veeelike PatriJote…

 53. ffilozoff kaže:

  Istina…-a koji su VASI??? Cetnici,ustase ,komunisti??? VI sve plujete,pa i SUBOTICU !!!

 54. bac Vranje kaže:

  @ Istina…
  ajde ne lupetaj molim te te..ja kao Hrvat sam bio od prvog do zadnjeg dana u tzv. Krajini.. stvorio je i ostavio Srbima da je brane i kad su sve popljackali i popalili podvili repove i posle tri dana pravili traktorijadu.toliko o cinjenicama. Usput ispricaj gde si ti kao Srbin branio Srbiju,sem uz monitor… e moj srbine, toliko o tebi i tvom srpstvu i odbrani Srbije. Takvih Srba i rodoljuba kao Ti me je najvise strah,jer uz tebe i slici tebi herojima nece biti ni one sljive da se sakrijemo,jer ni nuu necete sacuvati ni odbraniti.

 55. posmatrač kaže:

  Zanimljivo kako su Hrvati ustvari pokatoličeni Srbi kada su uspešni (Mirko krokop, modrić, Milanović …) i ljudi loših gena kada su fašisti i koljači.

 56. Istina... kaže:

  @posmatrac

  Dvostruki arsini, hipokrizija… Interes, lazi, propaganda, prekrajanje istorije… Ko to shvata biva odstranjivan jer im kvari “duing biznis”.

  @”filozof”

  Pa ti si “filozof”, skontaj sam. Zar ocekujes da ti crtam, da se spustam na tvoj nivo. Ja “grad” ne “pljujem”, govorim istinu. Vama je takav fantastican, eto vam ga.

  @”bac Vranje”

  Vec smo konstatovali da vam je to jedan od bezbroj agenturnih nickova (poput “filozofa”) te je komentar pun propagande. Nisu u “ratu koga nije bilo” ucestvovali Srbi nego vasa komunisticka JNA na jednoj i hrvatske i “bosnjacke” tj. muslimanske paravojne formacije na drugoj strani. Vasi mentori su rat projektovali i sproveli ga da bi rasparcali teritoriju jer nije bilo adekvatnog naslednika Ambrozu koji bi je kontrolisao celu. Sada imate vise marioneta na celu vise manjih teritorija.

  Mozete samo da me satanizujete sto i cinite. Boli vas ku*ac ko sam, za vas sam goyim.

  Vidim da ste uklonili bilbord “zbog reakcije gradjana”. Vi ste ti “gradjani” (“Gradjanske inicijative” placene grantovima), vi u tudje ime reagujete na vasa dela, vi stvarate reakcije kojih nema, nestabilnost, nemire, razlike, podele, sukobe, ratove.

  “Grad”. “Drzava”.” Gradjani”. “Drustvo”.

 57. Istina... kaže:

  @”bac Vranje”

  Ocajno lazes agente. “Hrvat” zali sto nece biti “one sljive da se sakrijemo”! U lazi su kratke noge. Grohotom…

 58. Milan kaže:

  Istina… , što ti sam sebi ne napraviš jedan internet portal?
  Da ima neke veze sa Suboticom, makar samo u naslovu. Pa da kačiš vesti, i da samo ti imaš opciju da komentarišeš?
  Ovde na svaku vest imaš barem 3-4 komentara. Prepucavaš se sa ama baš svakim. Svi ti smetaju, niko ništa ne zna, samo ti sve znaš, jedini si u pravu. Uhvati te euforija kada ti se neko obrati, pa podivljaš za tastaurom. Čak si počeo sam sebi da komentarišeš komentare i sam sebi da pišeš komentar za komentarom.
  Jel ti možeš da pojmiš da baš nikoga nije briga za tebe?
  Da totalno nikoga ne zanimaš?
  Da te baš niko ne mrzi i ne proganja i ne prati?
  Jel izađeš ti nekada iz kuće ili stana? Viđaš li žive ljude? Imaš li ti ikakvu socijalizaciju sem ovog sajta na kome mrziš bukvalno sve koji nekada nešto napišu?

 59. ffilozoff kaže:

  Milan-dobar komentar

OSTAVITE KOMENTAR