Kompanija Al Pack povećava proizvodne kapacitete za 30%

Kompanija Al Pack koja u Subotici proizvodi ambalažu od lakih metala, planira proširenje proizvodnih kapaciteta.

Kako je za eKapiju navela Valentina Lončar, generalni direktor kompanije, u planu je proširenje postojećeg proizvodnog kompleksa na tri susedne parcele i dogradnja postojećeg objekta preseraja.

Prema njenim rečima, gradnja bi trebalo da započne kroz nekoliko meseci, a završetak radova očekuje se do kraja ove godine.

– Ispunili smo kapacitete za proizvodnju u okviru naše postojeće parcele pa nam je potrebno proširenje i očekujemo da će planirana dogradnja proizvodnog objekta preseraja, što je treća proizvodna faza u našem procesu proizvodnje, povećati ukupne proizvodne kapacitete za 30% – kaže Lončareva, koja dodaje da je u narednih godinu u planu i zapošljavanje 30-ak novih radnika.Kako je objasnila prva žena kompanije, proširenje proizvodnih kapaciteta se najvećim delom odnosi na tržište hrane za kućne ljubimce i kapsula za kafu.

– Sada imamo više kupaca u tim branšama sa kojima smo saradnju počeli prošle, odnosno pretprošle godine – navodi naša sagovornica.

Inače, prema urbanističkom projektu za proširenje i dogradnju proizvodnog kompleksa u Subotici, novi, prizemni objekat preseraja, u zoni Aleksandrovo u katastarskoj opštini Doni grad, imaće površinu od 764 m2. Nakon proširenja, pogon će se umesto na sadašnjih 10.256 m2, prostirati na 11.020 m2.

Obrađivač projekta je JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Subotica, a idejno rešenje izradio je subotički Support.

Al Pack, koji izvozi u 27 zemalja sveta, ima i poslovnicu u Rusiji, a na pitanje da li imaju problema u poslovanju zbog rusko-ukrajinske krize, Valentina Lončar kaže da za sada to nije slučaj:

– Trenutno nemamo većih problema osim što se dosta povećala cena transporta, ali imamo partnere sa kojima godina radimo i koji nisu nas ostavili na cedilu, pa nam se nisu znatno produžili rokovi isporuke. Takođe, i rublja je trenutno stabilna.

Sagovornica eKapije navodi i da je kompanija Al Pack prošle godine na svoju fabriku u Subotici instalirala najveću krovnu solarnu elektranu u Srbiji, snage 1100 kWp.

 

eKapijaKOMENTARI

 1. Dr Hoffman kaže:

  Bolje da zapošljavaju više…
  I da posao nije takav da postaneš bogalj sa 40.

 2. Stražilovska... kaže:

  Vrlo često se oseti miris lepka u okolnim ulicama pored fabrike.

 3. Slobodan kaže:

  Moze neko od radnika da se oglasi kako je u fabrici itd..? 😀

 4. Hektor kaže:

  @Slobodan
  Tesko, ali ako moze, samo anonimno. 🙂

 5. X-MEN kaže:

  Stražilovska…*
  Pa šta ? Važno da se plaća, sad svi nešto zabtrinuti za ekologiju i sl kerefeke.
  Slobodan *
  Plate dobre ali sistem užasan ,sve kod kamerama, atmosfera napeta, gazda možda ga i ne vidite ali uvek nakostrešen i privatno.

 6. Djole kaže:

  Ja sam nesto nacuo,a da li je istina ne znam. Kazu da je gazda non stop ispred monitora i da gleda kamere,odnosno sta zaposleni rade. To sam cuo od vise njih.Ne daj boze da odes koji put na bolovanje karijera ti je tamo zapecacena.U zoni kao stalnom zaposlenom ti niko nista ne moze kad je u pitanju bolovanje,15% ljudi je konstantno na bolovanju,a da ne pricam kad pocnu zezonski radovi,tako da mozda i razumem gazdu Alpaka.

 7. Anonimni kaže:

  zasu

 8. zorica kaže:

  Djole
  Gazda Rajko je najmanje u firmi on stalno nekud putuje strog jeste ali ne toliko ali sve je podnosljivo….

 9. Djole kaže:

  @Zorice

  Slazem se sa Vama.

 10. Tramp kaže:

  @Strazilovska. Čuj miris lepak, pa možda neko duva , na litijum. Zar neko može i pomisliti da gazda ne misli na ekologiju.?!?!?.A i naša inspekcija je uvek ko zapeta puuuška.

 11. DEKI kaže:

  Aušvic

 12. AP 12 kaže:

  U Alpacku je dobro, gazda je subotičanin, a ne neki nemac, slovak itd., disciplina jeste, al su i plate sasvim korektne. Lelemudi bolje da zaobilaze Alpack…

OSTAVITE KOMENTAR

3 + 6 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 6 + 7 ?
Please leave these two fields as-is: