Komšije u neverici posle ubistva

Prema nezvaničnim informacijama, poslednjih meseci ubijeni Sergej Tot Kiralj je mnogo pio i psihički maltretirao majku, pa bi to mogao biti motiv ovog zločina.
Sergej je i u nedelju bio pijan.

 
– Bio je u stanju teške alkoholisanosti i oko podneva je legao da spava. Tada je njegova majka uzela sekiru i udarila ga dva puta u glavu. Jedan udarac je bio direktno u teme, a drugi pored uva – kažu u policiji.
 

 

 

 

U komšiluku ističu da ni majka ni sin nisu bili konfliktne ličnosti i da su uvek hteli da pomognu svakome.
 

Komšija Petar Dobrić

 
 

– Samo u poslednje vreme hitna pomoć je bar pet puta dovozila i odvozila Sergeja u stanju teškog pijanstva. Jednom je ležao pijan i nasred ulice. Danica mi se žalila da je stalno pijan i da više ne zna šta da radi. U poslednje vreme je i ona znala da popije neku čašicu, jer više nije mogla da se nosi s tim problemom. Dan pre tragedije je sedela sa nama i pila kafu, a tog jutra je bila na groblju, kako bi na deverovom grobu zapalila sveću. Popričali smo kratko na ulici, nisam primetio ništa neobično, tako da ne verujem da je planirala da ga ubije. Ko zna šta se desilo u njihovoj kući i šta je prethodilo ubistvu – priča Petar Dobrić, prvi komšija porodice Tot Kiralj.
 

On dodaje i da je Sergej pre nešto više od mesec dana ostao i bez posla u Železnicama Srbije, gde je radio kao pregledač kola, pa je to bio okidač da se još više preda alkoholu.


 

Komšije kažu da je sama pozvala policiju, izašla iz kuće sasvim smireno držeći se za glavu, a nezvanično saznajemo da je policiji ispričala da ju je sin uvredio, „da ju je to pogodilo i da je čekala da zaspi da mu za to vrati“. Nesrećni momak je odmah prevezen u Opštu bolnicu u Subotici, gde je nažalost odmah i preminuo, jer mu je lobanja od udaraca bila skroz smrskana.

 

– Niko nije mogao ni da nasluti da će se ovako nešto desiti. Bili su fina porodica, dobre komšije, učtivo se sa svima pozdravljali – priča prvi komšija Petar. – Često ga je korila zbog alkohola, teško joj je bilo da ga gleda kako se nervira jer je pre mesec dana ostao bez posla na železnici, a bio je i bolestan. Dva puta je bio na psihijatriji. Savetovali smo joj da ode u neku ustanovu ali nije mogla da ga ostavi, previše je brinula i bdila nad njim.

 

Poslednja svađa je, po rečima komšija, očigledno prelila kap čim se odlučila na stravičan potez.

 

– Još ne mogu doći sebi. Znamo se godinama, jadnici se verovatno um pomutio čim je tako nešto uradila, jer je živela za njega – priča vidno potresena komšinica koja nije želela da se predstavi. – Nikada iz te kuće nismo čuli viku i svađu, kritikovala ga je, ali onako majčinski.

 

Sergej Tot Kiralj je još davao znake života kada je, nakon što je njegova majka pozvala policiju, prva patrola stigla na lice mesta. Hitna pomoć je za kratko vreme stigla i transportovala ga na Urgentno odeljenje subotičke Opšte bolnice, ali je od težine povreda ubrzo preminuo.

 

BLIC, NovostiKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR