Konferencija posvećena temama vezanim za raznolikosti Vojvodine

Predsednik Skupštine grada dr Balint Pastor održao je pozdravni govor na otvaranju Akademskih dana Evropskog protestantskog otvorenog univerziteta

U Subotici se od 23. do 28. maja 2022. godine održava konferencija pod nazivom „Zajednička sudbina u teškom nasleđu” koja je posvećena temama vezanim za raznolikosti Vojvodine, istoriji, sadašnjosti i budućnosti zajedničke sudbine. Stručnjaci i političari će govoriti o pitanjima etničkog suživota, efektima i interakcijama nacionalnih, verskih, kulturnih i jezičkih razlika.

Petodnevnom programu prisustvovaće predstavnici crkava iz Mađarske, Srbije, Slovačke, Rumunije, Ukrajine i Zapadne Evrope, rukovodioci visokoškolskih ustanova, univerzitetski predavači, političari, javne ličnosti i stručnjaci.

Konferenciju organizuje civilno društvo koje su 1969. godine osnovali protestantski mađarski intelektualci ekumenski orijentisani koji žive u zapadnoj Evropi radi ostvarivanja verskih, naučnih i kulturnih ciljeva za otvoreno, tolerantno proučavanje univerzalnih ljudskih pitanja i razvoj spiritualnih vrednosti protestantizma i ekumenskog pristupa.

U ime grada domaćina Evropskog protestantskog otvorenog univerziteta, učesnike konferencije je pozdravio dr Balint Pastor (Dr. Pásztor Bálint), narodni poslanik, predsednik Skupštine grada Subotice.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 16 = 18

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 15 + 4 ?
Please leave these two fields as-is: