Konkurs za osnovnu policijsku obuku otvoren do petog juna

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za upis 1.060 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Кamenici, koji će se stručno osposobljavati za obavljanje poslova uniformisanog policijskog službenika na radnom mestu policajac, na radnom mestu saobraćajni policajac ili na radnom mestu granični policajac.  Za potrebe Policijske uprave Subotica, konkurs je raspisan za 76 polaznika, a rok za prijave je 5. jun.

U Centru za osnovnu policijsku obuku naći će se kandidati iz 27 policijskih uprava u Srbiji, a među njima i njih 76  sa područja PU Subotica, koji će nakon što uspešno završe devetomesečnu obuku biti raspoređeni na sledeće poslove.

Svi oni moraju da ispune određene uslove, odnosno da su državljani i da imaju prebivalište u Republici Srbiji, da su starosti između 18 i 24 godina, ili do 27 godina ako su završili Kriminalističko policijski univerzitet.  Kandidati moraju da imaju i završeno četvorogodišnje srednjoškolsko obrazovanje, vozačku dozvolu B kategorije, da ispunjavaju kriterijume zdravstvene, psihološke i fizičke sposobnosti, kao i da ne postoje bezbednosne smetnje.

Iz PU Subotica pozivaju sve mlade ljude koji imaju afiniteta za poziv policajca da se prijave, a  u postupku selekcije biće odabrani  oni koji su zaista najbolji, dodaje naš sagovornik. Prijava se podnosi najbližoj policijskoj ispostavi ili stanici prema mestu prebivališta, kada se dobijaju i svi potrebni obrasci, a potrebno je pripremiti i dokumentaciju. Sve informacije mogu se naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova i Centra za osnovnu policijsku obuku, kao i lično u Policijskoj upravi ili putem telefona 024/630-319.

TV SuboticaKOMENTARI

 1. (ba)laban kaže:

  U ovakvu policiju ne bih ušao ni u ludilu. Verovatno će to biti novo stevište kriminalaca, kriminalaca i neuposlenih članova SNS. Nekad je bila čast biti policajac, a danas ih građani niti poštuju, niti smatraju da rade u interesu građana. Sve korumpirano i, što je najvažnije, BEZLIČNO.

 2. Ledenjak kaže:

  Kada (jer nema ako ) završite osnovnu obuku za policajca ,biće vam obezbeđena hrana ,stan i nećete morati puno da razmišljate. Širićete pozitivnu energiju oko sebe u skladu sa zakonom kojem ni kosmička energija ništa ne može.

 3. Oki kaže:

  Kako vas nije sramota, vi ste najobičniji šljam ovog društva.
  Etiketirati sve policajce redom je bezobrazluk.
  Upoznao sam mnoge dobre i poštene policajce, koji pošteno odrađuju svoj posao. I koji su mnogo puta rizikovali svoju kožu zbog građana Srbije.

 4. Ledenjak kaže:

  @Oki, kupi mast za podmazivanje zupčanika. Možda ukapiraš šta pisci hoće da kažu.

 5. Policeman kaže:

  Najbolji polaznik devetomesecne obuke sa najboljim ocenama dobija diplomu i zlatni pendrek na svecanoj promociji novih kadrova iz ruke resornog ministra licno.

 6. Cvetic kaže:

  Zar ih nije jos dosta

 7. Oki kaže:

  Ovih što koriste “enigmu” sve više na ovom sajtu.
  Nalupaju gluposti i onda kažu, čitajte između redova.
  Nije vama lako kad niste u stanju napisati šta mislite

 8. Opa bato kaže:

  @ (ba)laban & njemu slični
  I da hoćeš da konkurišeš ne bi mogao proći kod psihologa …
  Tolika doza negativne energije nije normalna, a nije ni racionalna… Nadam se da znaš kako funkcioniše demokratsko društvo, ako znaš bolje i više od drugih, uključi se u demokratske procese i pokaži to što znaš u praksi i na delu.
  Ovaj tvoj način da diskredituješ sve i svakoga, iz sigurnosti svoje mišije rupe, doprinosi jedino smradu i zagađivanju životne sredine. A to NORMALNOM čoveku nije cilj, zar ne?!

 9. (ba)laban kaže:

  @Oki i @Opa bato

  Za somove poput vas dvojice

 10. Neko kaže:

  Balvan
  I tačka

OSTAVITE KOMENTAR