Konvoj taksista prevozio emigrante

U prvoj akciji carinika na graničnom prelazu Horgoš u ponedeljak, nekoliko minuta pre ponoći, u automobilu subotičkih registracija pronađeno je pet Albanaca. Oni kod sebe nisu imali nikakva dokumenta.
– Automobilom je upravljao Đ. D. (23) iz Subotice, koji će krivično odgovarati za nedozvoljen prelazak granice i trgovinu ljudima. On je među petoro ilegalaca prevozio i jednu tročlanu porodicu sa malim detetom.

migranti
Samo nekoliko minuta kasnije, na svega 100 metara dalje, na graničnom prelazu Horgoš, policija je pretresom četiri taksi vozila beogradskih tablica primetila 16 ljudi iz Sirije koji kod sebe nisu imali dokumenta.


– Bilo je sumnjivo što je granicu pokušao da pređe konvoj taksi vozila. Pretresom smo kod njih otkrili ilegalce. Krivično će zbog ovoga odgovarati M. Z. (52) , F. M. (62) , F. O. (57) i E. M. (52), svi iz Beograda.


Na meti trgovaca ljudima najčešće se nađu mlade žene, siromašni, deca i fizički i građevinski radnici. Gotovo po pravilu su izloženi torturi, prinudi na seks, prebijanju, izgladnjivanju i svim vrstama psihofizičkog zlostavljanja.

 

ALOKOMENTARI

 1. STeve kaže:

  "u _automobilu_ subotičkih registracija pronađeno je pet Albanaca"

  Gde je ovaj mislio da ih sakrije? :))

 2. ne razumem kaže:

  "- Bilo je sumnjivo što je granicu pokušao da pređe konvoj taksi vozila. Pretresom smo kod njih otkrili ilegalce." Pa gde su bili ti ljudi? Taksisti su sakrili po cetvoro ilegalaca u automobilima, bas me zanima kako su ih uspeli sakriti i gde? Kao da su pokusali da preko granice prosvercuju neku robu koju su sakrili u auto. Osim toga ako su ih "uhvatili" na 100 m od granice otkud znaju da su i taksisti hteli da predju granicu…mislim, smesno. Ako je ova izjava prenesena od reci do reci onda taj doticni bolje da cuti.

 3. NijeMiJasno kaže:

  "Automobilom je upravljao Đ. D. (23) iz Subotice, koji će krivično odgovarati za nedozvoljen prelazak granice i trgovinu ljudima. On je među petoro ilegalaca prevozio i jednu tročlanu porodicu sa malim detetom."

  1-zašto bi trebao da krivično odgovara za nedozvoljen prelazak preko granice, kada ih još uopšte nije preneo na drugu stranu. 

  2-da li je trgovao ljudima?

  Tekst je malo nedorečen, ko je pisao nešto je ipak izostavio. Ne branim ove što švercuju, samo konstatujem da mi iz napisanog teksta nije sve jasno, neke kockice se ne slažu, imam osećaj da nešto fali da bi sastavi celu sliku.

   

 4. zorandjala kaže:

  Dali postoji mogucnost da su taksisti bili u dilu sa nekim na granici?Nemogu da poverujem da su toliko glupi da dodju na prelaz sa skrivenim ljudima.Mozda se nisu dogovorili o podeli prihoda, nekom je bilo malo.Dozvolicete ali postoji i ovakva mogucnost.

 5. Rastafarijanac kaže:

  A jel’ to ona najavljena „Protestna vožnja“? 🙂

  (https://www.gradsubotica.co.rs/taksisti-zakazali-protestnu-voznju/)

OSTAVITE KOMENTAR