Korhec i Varga osnivaju Mađarski pokret

Bivši predsednik Nacionalnog saveta Mađara Tamaš Korhec i nedavno smenjeni potpredsednik Saveza vojvođanskih Mađara Laslo Varga osnovaće nevladinu organizaciju Mađarski pokret, saopštio je inicijativni odbor.

Korhec

U saopštenju se dodaje sda će Mađarski pokret biti „svenacionalna“ i u ideološkom smislu otvorena organizacija koja želi da obnovi javni život vojvođanskih Mađara.

Osnivačka skupština nevladine organizacije Mađarski pokret biće održana 20. avgusta u 18.00 sati na Paliću, piše u saopštenju.

Savet SVM-a je u junu smenio Lasla Vargu sa mesta potpredsednika stranke, a predsednik SVM-a Ištvan Pastor, na čiju je inicijativu Varga smenjen, rekao je da se to dogodilo zbog „krize poverenja“ unutar stranke.

Laslo Varga je nakon smene ocenio da je SVM u proteklih godinu dana „izgubio politički kompas“, da je stranka prestala da se odlučno zalaže za autonomiju Vojvodine, a da učešće u vlasti na republičkom nivou nije donelo nikakav rezultat.

Tamaš Korhec je u više navrata izjavio da je u SVM-u prisutan „autoritarni princip“ i ocenio da je unutar stranke potrebno pokrenuti dijalog.

 

BetaKOMENTARI

  1. Megille kaže:

    Nadam sa da Imre Kern neće se ‘ ugurati ‘ u ovaj pokret . Naime već je u svim mađarskim organizacijama je bio ‘ kašika ‘ da ne kažem žlica…

  2. Sándor kaže:

    bravo majstori

  3. stormwatch kaže:

    Da li ce u ovaj pokret moci da se uclanjuju ljudi stariji od 70 godina, i da li se oni u ovom pokretu smatraju za punopravne clanove drustva? Samo pitanjce u prolazu.

OSTAVITE KOMENTAR

6 + 3 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 3 + 8 ?
Please leave these two fields as-is: