Korisnici Gerontološkog centra iz fotelje „putovali“ na Kubu

Korisnici Gerontološkog centra imali su priliku tokom prepodneva da se upoznaju sa istorijom, kulturom i kuhinjom Kube. Upoznavanje sa Kubom organizovano je kroz program “Putovanje iz fotelje” koja se tokom protekle dve godine organizuje u Gerontološkom centru.

Marija Maričić ima 85 godina, a već 13 godina živi u domu “Dudova šuma” Gerontološkog centra Subotica. Kako kaže, uživa u svim dešavanjima koja se organizuju u Centru, a posebno su joj draga “Putovanja iz fotelje” jer uvek ima priliku da sazna nešto novo.

Kroz program “Putovanje iz fotelje” korisnici Gerontološkog centra imali su priliku do sada da “posete” Meksiko, Irsku, Jamajku, Italiju, Nemačku i Grčku. Naši najstariji sugrađani kroz ovaj program imaju priliku da se upoznaju sa istorijom i kulturom određene zemlje, ali i da probaju specijalitete karakteristične za to podneblje.

Grad Subotica je iz ovogodišnjeg budžeta opredelio oko 50 miliona dinara za Gerontološki centar, što je najviše novca za ovu ustanovu i programe koje organizuje od 2016. godine.

Kako najavljuju u Gerontološkom centru, ovakvi i slični programi nastaviće se i u narednom periodu, dok se za februar najavljuje bogat muzički program.

RTV Yu ecoKOMENTARI

 1. I.S. kaže:

  Jel im lupao Nenad u gong dok su putovali?

 2. stormwatch kaže:

  Bullshit!

  U Civilizaciji stanovnici penzionerskih domova putuju Avionima na pomenute destinacije a vi ljude majmunishete putovanjima iz fotelje. SRAMOTA!

 3. Box kaže:

  Kad porastem hocu da budem korisnik ovog centra

 4. Globetrotter kaže:

  Slicno “putovanje” su imali i nacisticki zatvorenici osudjeni na Nirberskom procesu koji su svoje vremenske kazne izdrzavali u zatvoru u Spandau. Oni bi svakog dana prilikom uobicajene zatvorske setnje brojali svoje predjene kilometre i onda iz knjiga zatvorske bibloteke citali o mestima do kojih su u teoriji stigli. Prema istorijskim izvorima presli su za vreme izdrzavanja kazni, sveukupnu razdaljinu od 30000 kilometara.

 5. Istina... kaže:

  U normalnim državama štićenike izvode napolje, u bašte, parkove, poslastičarnice, picerije, restorane, muzeje, pozorišta, bioskope, sajmove… a u komunjarstvu ih drže u kazamatu, bez svežeg vazduha, sunca, života. I daju im “putovanje iz fotelje”! Raspitajte se kako je gde nema Antisistema. I udrite me minusima, udrite po sebi.

 6. Kuzma kaže:

  Istina… Vidi se da lepo znaš kako je biti štićenik ustanove zatvorenog tipa.

 7. Istina... kaže:

  @”Kuzma”

  Korisnike domova za stare VAŠ Antisistem naziva štićenicima a ne da nisu štićeni nego su njegove žrtve. Ostaje samo da serete po Istini, što i činite, jer ona jebe vaše laži i biznis od njih. Svi znaju razliku između vaše Đubroslavije i normalnog sveta.

OSTAVITE KOMENTAR