Korzo bolje osvetljen

Zbog veoma lošeg osvetljenja na Korzou, od Trga slobode do ulice Đure Đakovića, urađena je rekonstrukcija 23 svetiljke koje se nalaze na stilskim kandelabrima. Subotička "Rasveta" je po nalogu Direkcije za izgradnju grada zamenila optiku i sijalice.

 

Nekada je veliki broj osvetljenih izloga na Korzou uticao na povećanje vidljivosti, međutim rekonstrukcija Narodnog pozorišta, te nerešeno pitanje Doma vojske i RK Beograd, uticali su na to da Korzo poslednjih godina bude u mraku.

 

Nova rasveta

Nova rasveta na Korzou (1)

Nova rasveta na Korzou (2)

Nova rasveta na Korzou (3)

Nova rasveta na Korzou (5)

Nova rasveta na Korzou (6)

Nova rasveta na Korzou (4)

Na poboljšanje rasvete pored izloga utiče i dekorativno osvetljenje fasada. Iz tog razloga je pre nekoliko godina stilski osvetljena Gradska biblioteka. Time je stanje na Trgu slobode donekle poboljšano, ali će se ono rešiti tek kada se reši problem Narodnog pozorišta i Zelene fontane.

Nova rasveta na Korzou (9)

 

Direkcija za izgradnju grada ima u planu i sređivanje osvetljenja u parku kod Socijalnog. Pored zamene rasvete u kandelabrima, verovatno će se raditi i parterno osvetljenje bista. Pored toga, veoma lepo bi bilo ukoliko bi dekorativnu rasvetu dobila i sveže rekonstruisana fasada Muzičke škole.

 

Mrak

Nova rasveta na Korzou (12)

Nova rasveta na Korzou (10)KOMENTARI

 1. Ivica kaže:

  Dobra je bila i stara rasveta, samo je kod nas stara boljka zamena dotrajalih sijalica. Evo kako je Korzo izgledao 2007. kada je takođe rekonstruisana rasveta (mada je tada i SI&SI radio, kao i RK Beograd + LED displej na Jadranu):

  Sada je rasveta za nijansu jača, ali je ulica mračnija u određnim delovima nego te 2007. zbog razloga koji su u tekstu navedeni. Došli smo u situaciju da će čak i pored jačih svetiljki biti potrebne dodatne ako se ne reše pozorište i Dom vojske. O trgu da i ne govorimo, tamo da se utrostruči broj kandelabra i dalje bi bio u mraku. Tamo je jednostavno potrebniji daleko ozbiljniji tip rasvete.

 2. Nebitno kaže:

  "…rekonstrukcija Narodnog pozorišta, te nerešeno pitanje Doma vojske i RK Beograd, uticali su na to da Korzo poslednjih godina bude u mraku."

  Mnogo drugih stvari je uticalo da u "mraku" danas ne bude samo Korzo nego ceo grad, država i društvo.

  Dobro je što je rešeno osvetljenje. Sada se i noću vidi koliko je sve propalo.

  Pre udaranja minusa, uključiti mozak i pamćenje. Za nesposobne da to učine, poslužiće dobra stara učiteljica života – istorija.

  Korzo samo pre par godina, pun života, radosti i perspektive:

OSTAVITE KOMENTAR