Krađa je krađa bez obzira na vrednost

Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara pokrenula je inicijativu da se izmeni član Krivičnog zakona Srbije u domenu krađa male vrednosti. U DZVM-u kažu da nije dovoljno da se mera smanjivanja iznosa sa 15.000 na 10.000 dinara kao granične vrednosti za preduzimanje gonjena po službenoj dužnosti.

 

Zbog toga, DZVM je pokrenuo peticiju radi prikupljanja potpisa za izmenu člana 210. Krivičnog zakona po sledećim principima: nulta tolerancija prema krađi, da se pri svakoj krađi preuzme gonjenje od strane policije po službenoj dužnosti i da se krađe male vrednosti do 3000 dinara tretiraju kao prekršaj, a veće kao krivično delo.

 

Pokret “Upravo sada” iz Subotice se pridružio akciji i od sutra će se u Subotici sakupljati potpisi za peticiju.KOMENTARI

 1. i kaže:

  Gde treba da potpisem?

 2. freelancer kaže:

  Neizvodivo. Slažem se da bi trebalo postojati NULTA tolerancija. Nula, 0, zero dinara. Medjutim, nemoguće je. Jedino ako bi se sve napuštene kasarne pretvorile u zatvore, kaznena politika ZNAČAJNO (i opravdano) pooštrila i usput zaposlilo još 50 – 100.000 zatvorskih čuvara… Ovako… NEMA ŠANSE!

 3. Konacno pametan predlog ! kaže:

  Apsolutno se slazem i podrzavam predlog ! Ne moraju biti u zatvoru svi ti ”sitni” lopovi – ali da budu procesuirani i da im taj prekrsaj udje u dosije i njihove reference – cime sebe eliminisu u buducnosti !!! Kada poslodavac trazi nove za zaposlenje – proveriti da li prima lopova sa pedigreom !!!???

 4. zax kaže:

  Jos kako izvodljivo,nek bilo kako odrade….ne treba ih slati u zatvore…..nek budu prinudjeni da orade uz jako malu dnevnicu…ne da jedu i da se greju u zatvoru…..neki dobar tezak posao,bez dorucka i rucka pa nek se latu i drugi put da kradu…jos kako izvodljivo……

 5. Popay kaže:

  Za 0 toleranciju. Za “sitne” kradje drustveno korisni rad. Za krupne zatvor!!

   

 6. mrle kaže:

  aktivisti da nose peticije i po firmama što još rade a lopovi da čiste grad i kopaju njive i to o svom ,,kostu,, kako se kaže

 7. István kaže:

  Podrzavam!

 8. pajo kaže:

  SAMO VI POTPISUJTE, PA CETE NA KRAJU – NI NE ZNAJUCI – SVI POSTATI CLANOVI DZVM/A. OVAJ ALMASI JE VELIKI PREVARANT…. 

 9. Mister No kaže:

  Ako se sitnim lopovima toleriše 10000 ili 15000 RSD što nije malo koliko se toleriše političarima kad kradu,isto toliko ali u eurima?Političari govore da treba pohvatati lopove,naravno,uvek lopovi upiru prstom jedni na druge.

 10. Anonimni kaže:

  Popay:

  Za 0 toleranciju. Za „sitne“ kradje drustveno korisni rad. Za krupne zatvor!!

  +1

 11. Beli kaže:

  G. Pajo ,ne treba odmah ispolitizirati baš sve. Ova inicijativa je jako dobra i treba je podržati. Predložite i vi nešto pametno ako vam to nije napor !!!
  Dosta je više sitnih i krupnih krađa. Lopov tri puta ukrade ali do 15000 i bolje živi od svakog radnika ili penzionera. Jel vam to treba ??? 

 12. sirAnt kaže:

  Neko gore reče društveno koristan rad i jako mi se svidelo! Podržavam i stav da je svaka krađa krađa bez obzira na iznos. Podržavam i da svaka krađa uđe u dosije. 
  Sećam se kada su mi obili auto i ukrali radio CD. Nazvao ja i gospoda me pitaju kolko vredi?….Osećao sam se dva puta pokraden toga dana. 

 13. Crni kaže:

  Treba naci resenje neko ovo je neizdrzivo.Svi sto kradu treba na neki drustveno korisni rad da se natera bez cuvanja u zatvorima,korova i smeca ima  na pretek skoro na svakom koraku pa rukavice na ruke pa na posao.Sve se moze ako se hoce

OSTAVITE KOMENTAR

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 11 + 8 ?
Please leave these two fields as-is: