Kretanje u Velikom parku na Paliću i u Dudovoj šumi – na sopstvenu odgovornost

Subotička „Čistoća i zelenilo“ primila je do sada više od 80 prijava zbog palih grana i stabala širom grada nakon što je ledena kiša zahvatila šire područje Subotice pre dva dana.

Kako je ocenio direktor ovog preduzeća Slobodan Milošev, posao otklanjanja posledica će trajati nekoliko dana.

„Imamo dosta posla nakon ove, mogu je slobodno nazvati, manje elementarne nepogode. Danima ćemo raditi na tome“ – rekao je Milošev za pokrajinski javni servis.

Ledena kiša praćena niskim temperaturama „okovala“ je ledom vegetaciju u gradu, a najslabija stabla i grane su popustile pod pritiskom leda, nakon čega je došlo do padova koji su izazvali veliku materijalnu štetu na pojedinim lokacijama.

Trenutno je najteža situacija u Dudovoj šumi u Subotici, u koju je zabranjen ulaz, i Velikom Parku na Paliću u koji se ulazi na sopstvenu odgovornost zbog velikog broja palih grana i izvaljenih stabala. U Velikom parku na raščišćavanju rade ekipe preduzeća „Palić-Ludaš“.

Iz drugih delova grada juče je stiglo ukupno 56 prijava, a u toku današnjeg dana još više od 30. Rešeno je skoro 40 prijava.

Juče je prijavljeno 21 izvaljeno stablo, među kojima i jedno ispred Gradske kuće, oštećeno je 19 vozila, dve garaže i dve krovne konstrukcije.

Na pojedinim mestima otklanjanje posledica nevremena usporava i činjenica da se mora sačekati izlazak Komunalne milicije i predstavnika osiguravajućih kuća, kako bi se sačinio zapisnik zbog postupka naplate osiguranja.

Uz napomenu da su na terenu četiri kamiona i dve dizalice sa 20 radnika, iz Čistoće pozivaju građane na strpljenje i razumevanje, jer se posledice otklanjaju po prioritetima.

 

RTVKOMENTARI

  1. Odose drva nema oni eco bundzia kaže:

    Da na palicu su dosta vec ruseni drva sekli,imaju jos…
    Sadse topi bice bolje

  2. bac Vranje kaže:

    malopre dosao sa Palica ni jedna ekipa , obisao D. sumu,opet nikog, na radijalcu i prozivnci niko ..pa gde rade te dezurne sluzbe 24h?? Dokle ce bitange lagati narod!!!

OSTAVITE KOMENTAR

7 + 1 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 12 + 6 ?
Please leave these two fields as-is: