Krše zabaranu za teretni saobraćaj kroz centar

Na nekoliko raskrsnica u Subotici su pre godinu dana postavljeni saobraćajni znaci zabrane kretanja za teretne kamione, međutim, mnogi vozači ih ne poštuju.

 

Teretni saobraćaj se odvija u manjem obimu nego pre, ali pojedini kamioni ne mogu da prođu alternativnim pravcima i vozači su primorani da krše zabaranu. U savetu za bezbednost grada nisu zadovoljni postignutim rezultatima nakon postavljanja saobraćajnih znakova, ali kažu da je najkritičnijoj deonici, od hotela „Patria“ do Zagrebačke ulice, prolazak teretnjaka smanjen.

BLICKOMENTARI

 1. freelancer kaže:

  "Teretni" kamion? A "putnički" autobus? A je li to kao "čak šta više", "ali medjutim"…? Pink "književni" srBski jezik "školovanih" (svršenih) novinara… Eeeej, zemljo Srbijo, propala si odavno, samo niko to još da ti i otvoreno kaže… 🙁

 2. s kaže:

  Uvedemo glupa pravila i onda se cudimo kako se ljudi nepridrzavaju istih.

 3. roki kaže:

  Bas me interesuje kako moze da se snadje neki Beloruski kamiondzija koji je mozda prvi put u gradu. I kad mozda pita nekog na ulici gde treba da ide, zar ce neki prolaznik znati da mu kaze da je tamo i tamo zabranjeno a tamo i tamo nije…..Koja smejurija….Ne moze se to tako resiti.

 4. trogirska kaže:

  Kamion sa slike nema šanse da prođe rutom o kojoj pričate a zašto ???

  Priupitate "stručnjaka" dipl.mr,… šofera Darka Antelja.

   

 5. djomla kaže:

  Od dva losa, ne zna se koje je losije – resenje

 6. komšija kaže:

  Razumem vozače teretnih vozila da nekad zbog prirode infrastrukture nemogu da biraju alternativni pravac ( jer nema y krak i istureno skladište ) ali isto tako ima onih vozača bahatih ( autobusa i kamiona !!!! ) koji ( bole ga …… ) nepostupaju po saobraćajnoj signalizaciji, niti se odmaraju dovoljno pa su tempirane bombe na putu, staju da kupe burek usput zauzmu saobraćajnu traku i dok se on nevrati saobraćaj se zakrči jer nema više obilaznih traka osim jedne, pa voze neusklađenom brzinom za grad ( žurimu se jel kasni na istovar ) itd itd. 

 7. Neša kaže:

  Kako ono beše izborni slogan 2008. godine? "Stručnost iznad politike"? Ma, da!!! Samo bi ovcoiziran narod poverovao u tako nešto. Zato je slogan i doveo stranku do pobede a društvo do poraza.

 8. Mister No kaže:

  @ freelancer                                                                                                                          Pravopis ili gramatički pravilno formiranje rečenica nije tema ovog članka ali moram da se nadovežem na to što si napisao. Nedavno sam bio na predavanju koje je u klubu Skladište održano na ovu temu.Čuo sam na predavanju između ostalog da mnogo školaraca koristi duplo w pišući maternjim jezikom i koriste mnogo stranih reči koje su ušle u svakodnevnu upotrebu ( catering, gym itd.).Većina ima relativno mali fond reči i dopunjuje ga stranim izrazima i poštapalicama tj. ne znaju redovno srpski.Predavač je naveo da je razlog ovoj pojavi što je u školama gramatika malo zastupljena i jezik formira ulica, televizija, novine i internet.

 9. Neša kaže:

  @Mister No

  Eh, da je problem u samo u školarcima. Štaviše, i nije problem u njima jer su žrtva/posledica izvrnutog sistema vrednosti koji je, nažalost, takođe prisutan i u sredstvima masovne komunikacije. Nažalost, mediji ne shvataju da su i oni odgovorni za takvo stanje i to u velikoj meri. Sa druge strane, kako i da shvate kada nemaju ni društvenu odgovornost, ni kvalitetne kadrove ni želju da se stanje promeni jer, pre svega, nemaju predstavu šta su to kvalitetni mediji!

OSTAVITE KOMENTAR