Krvavi obračun na buvljaku u Subotici

Na subotičkom buvljaku, najpoznatijoj robnoj pijaci u ovom delu zemlje, danas posle 11 časova došlo je do fizičkog sukoba i obračuna dve ženske osobe, obe državljanke Kine.

– Nismo ništa videli niti čuli iako smo bili na buvljaku, ali svi pričaju da su se dve Kineskinje posvađale i da je jedna ubola drugu makazama – kaže jedan od prodavaca na velikoj robnoj pijaci.

“Blic” saznaje da se incident dogodio na buvljaku nakon kraće prepirke, a potom je jedna Kineskinja zadala više ubodnih rana makazama sunarodkinji.

U policiji su potvrdili incident i da je jedna osoba sa teškim telesnim povredama zbirnuta u Opštoj bolnici u Subotici.

Kako saznajemo, povređena Kineskinja je životno ugrožena.

Državljanka Kine koja je nanela povrede je privedena i sumnjiči se za krivično delo pokušaj ubistva, a predmet je prosleđen na dalje postupanje Višem javnom tužilaštvu.

BLICKOMENTARI

 1. Naše ime kaže:

  Veliki je pritisak na svima koji rade na buvljaku, ekonomija stagnira ili čak i opada.
  Nema para kod domaćih kupaca, a ni mađari ne dolaze zbog covida sve to utiče na nervozu.

 2. Dr. Tikvicki kaže:

  ČISTA GLUPOST, PA MOŽDA SU SE SUKOBILE ZBOG NEKOG DJEČAKA

 3. Anonimni kaže:

  Nase ime kad gledate samo pare ebale vas pare

 4. Činjenice kaže:

  Bez obzira na sve faktore koji utiču na rad Buvljaka-činjenice su sledeće.
  -Pripadnici raznih manjina ili većina pozivajući se na razne međunarodne norme i normative vrše teror nad ostalim trgovcima. U prilog tome govori činjenica da je ovo DRUGI krvavi obračun na buvljoj pijaci u zadnjih godinu dana.
  -Trgovkinje koje su se pobile to sigurno nisu uradile tek tako.
  -Raznorazni vladari po buvljaku drže konce u rukama i manipulišu sa svim i svačim.
  Vreme je da se bezbednost pod hitno podigne na viši nivo jer ovde je ugrožena i bezbednost svih nas koji posećujemo ovo nekada omiljeno mesto trgovine.
  Nažalost rat je ovde doneo mnogobrojne manipulatire pa čak i kriminalce u prilog tome i priča o prodaji suvenira subotom iz pokradenih kuća i vikendica..

 5. Miki kaže:

  @ Činjenice ,Lepo si opisao činjenice ,ništa nisi lagao .Jedino si tebao napisati koja je uloga tim čudnim uniformisanim policajcima koji obavljalju poslove na tom buvljaku. Previše su se skompali sa nekim prodavcima ,sve njih po imenu poznaju ,a ne pitaju za poreklo ili ispravnost robe kao ni za akcize ,porez i carinskih davanja koja se prodaje na buvjaku…Zašto…?

 6. Činjenice kaže:

  @MIKI-Hvala. Jednu stvar bi trebalo učiniti po pitanju koje ste postavili. Policajce treba rotirati posebno na ovakvim mestima ili čak ukinuti odelenje da prestane upoznavanje.
  Postaviti privatnu službu obezbeđenja i vršiti policijske obilaske sa pripadnicima interventne jedinice obavezno sa maskama. Na buvljaku su potrebne periodične racije.
  Zamislite samo šta bi sve nanjušili psi za:drogu, oružje, eksploziv…..Mišljenja sam da bi ovaj kompleks bio mnogo interesantan svim bezbedonosnim strukturama ali i vim mogućim inspekcijama.
  “brate!!! čarape, čarape-za Tebe samo dvesta dinara pet parovi”
  Ignorišeš li ga dobiješ sočnu psovku na račun rođene majke.
  Udariš li ga ili na bilo koji način uzvratiš u najmanju ruku bivaš okružen bratijom i čak ti preti da odgovaraš za izazivanje verske i nacionalne netrpeljivosti.
  I na kraju krajeva…Ko sve to tamo kontroliše.taj buvljak je po meni leglo kriminala , korupcije i sive ekonomije -smeo bih se opkladiti da je ovaj Subotički u najmanju ruku centar za kriminalne radnje iz okruženja. Hoteli, moteli, sobe za izdavanje…..ko tamo i za koliku tarifu spava????

 7. Swano kaže:

  Vazno je samo platiti parking i pijacno mesto za koje deru ljude sve ostalo je ne bitno!!!

 8. Chau bau hau kaže:

  Ciganska posla

 9. medjutim kaže:

  Desilo se 50m od policijske stanice i rampe a policija je uradila uvidjaj sto je normalna procedura sasvim ispravno-Hapsenje i treba da izvrsi policija ,mozda je porodicno nasilje
  Za nedelju jutro stvarno Tuzna prica -chen je bukvalno zaradjivala od prodaje na pijaci a druga kineskinja takodje….svi znamo da su zarade jako male a dadzbine za kineze velike.tesko je zaraditi dinar u Srbiji i Srbima
  MEDJUTIM Pravo pitanje je Odakle drzavljani Republike Kine u Subotici ??kako im se izdaju radne dozvole i vize i daju u zakup objekti u strogo zasticenoj zoni centra grada I velike robne kuce kad su drzavljani republike kine ali o ovom sto se danas desilo ne bi trebalo razmisljamo kao da neko ima posla sa kineskom mafijom…
  MILICAJCI SU BUKVALNO PRAVILNO URADILI UVIDJAJ I OGRADILI PROSTOR
  JEDINO JE LOKVA BILA MNOGO VECA NEGO NA OVOJ FOTOGRAFIJI.

  Lepo bi bilo da se gradolnacelnik obrati suboticanima i razresi dilemu po pitanju da li su kinezi suboticani? NEKI SU BUKVALNO I RODJENI OVDE ALI ODLAZE U KINU JER ZAKON NE OMOGUCAVA DA SE OBAVI VENCANJE U MATICNOM UREDU.

 10. Jana 2 kaže:

  Činjenice…
  Krucijalno !! hoteli, moteli, sobe za izdavanje… ko tamo spava i za koju tarifu

 11. M.T.P. kaže:

  Ljubavni trougao. Dve zene u svakodnevnom verbalnom sukobu zbog muskarca. Radnje im jedan pored drugog. Mladja, koja je potegla makaze, prilicno je bila agresivna i prema kupcima.

 12. Činjenice kaže:

  @MEDJUTIM-Vidite kako ste napisali pedeset metara od policijskog objekta. Uopšte nebi bilo čudno da se desilo i ispred samog objekta i nisu tu krivi ti policajci jer u suštini oni nemaju veze sa međusobnim odnosima između prodavaca.
  Neminovnost je što se novca nema, dadžine stižu, porezi i drugo, bliži se zima a narod nema novca za hleb kamoli za ostale potrepštine.
  Jednostavno do ovakvih scena mora doći jer nemaština začinjena tenzijama čini svoje.
  Kao što sam i naveo ovaj kompleks treba obezbediti jačim merama sigurnosti i napraviti jednu sveobuhvatnu raciju,
  Jeste mnogi žive od rada na buvljaku ali mnogi rade i na štetu drugih pa i na štetu same države izbegavajući plaćanja poreza i doprinosa. Mnogi se pozivaju na razna međunarodna prava te ispada da su iznad zakona.
  Ruku na srce Kinezi su disciplinovani z razliku od onih čija država je ceo svet ili od onih koji uvek kažu “nije ovo ovdje ništa, ljepše je u mome kraju”-Ti i takvi i prave zbrku.

 13. Anonimni kaže:

  svadje se stalno desavaju pogledajte kosovarske porodice svaki dan se deru trce vicu psuju, psuju musterije ako nece da kupe to nekulturno to neobrazovano uzas zivi

 14. --------------------------- kaže:

  @ANONIMNI-Kosovski “interno raseljeni” likovi posebna su priča i sramota su i za svoju zajednicu i opasnost za sve nas oko njih. To je nekulturo, egoistično, drsko, bezobzirno i bezobrazno.
  Posebno su opasni prema ženama kojima dobacuju i vrše verbalno nasilje.
  Moza radi “Mira u kući”-njima se oprašta sve..

 15. Kažem ja Tebi kaže:

  A da Baki održi konferenciju za novinare? Po pitanju bezbednosti u gradu.

 16. Vojvodjanin 77 kaže:

  Podići bezbednost i red na viši nivo, svaka situacija je priča za sebe.

OSTAVITE KOMENTAR