“Krzneni carinik” otkrio više od 2.000 paklica cigareta

Zahvaljujući nepogrešivom njuhu službenog psa, carinici su u saradnji sa policijom 17. jula, na graničnim prelazima Horgoš i Horgoš 2, u dva navrata sprečili krijumčarenje više od 2.000 paklica cigareta. Tajni tovar najpre je otkriven oko 1 sat posle ponoći 17. jula, kada je na red za kontrolu na prelazu Horgoš stigao „folksvagen šaran“ bugarskih registarskih oznaka. U razgovoru sa carinskim službenicima vozač i četvoro putnika, rekli su da nemaju ništa da prijave.

Međutim, Nero, carinski pas specijalno obučen za otkrivanje krijumčarenih cigareta,  svojom reakcijom je ukazao na to da putnici zapravo sede na skrivenom tovaru. Reč je o 500 paklica cigareta sa bugarskim akciznim markicama, koje su bile sakrivene u unutrašnjosti sedišta. Istoga dana u večernjim časovima Nero je briljirao još jednom kada je na prelazu Horgoš 2 na red za kontrolu stigla „opel zafira“ somborskih registracija kojim je ka Mađarskoj putovao 63-godišnji Šapčanin. Tokom pregleda vozila „krzneni carinik“ je njuškom uporno pokazivao na zadnji deo automobilske kabine, zbog čega je bilo jasno da se na tom mestu nalazi krijumčarena roba. Tokom detaljnog pregleda carinici su u podu automobila, ispod zadnjih sedišta, otkrili duplo dno i šupljinu ispunjenu krijumačarenim cigaretama u kojoj se nalazilo 1.670 sa makedonskim akciznim markicama. S obzirom na to da vrednost zaplenjene robe premašuje trećinu vrednosti automobila čije su fabričke šupljine namerno prepravljane radi krijumčarenja robe, do okončanja postupka protiv vozača zadržano je i vozilo.

TV SuboticaKOMENTARI

 1. Indijanac kaže:

  Ovaj ker je sigurno strastveni pušač.
  Specijalna obuka ovakvih kerova za pronalaženje švercovanih cigareta se sastoji u tome da im ne date dva dana da puši cigarete, pa su toliko željni duvana, da ga nanjuše na čitav kilometar udaljenosti.

 2. Rundek kaže:

  Pašče jedno! Umesto da juriš mačke i hvataš mišeeve i pacove po GP Ti nesrećo jedna juriš za cigarama i da znaš SRAM TE BILO. Jeste da te volim kao i sve druge pse na ovoj planeti, ali preterao si bre! Ti nqjbolji čovekov prijatelju obrukao si svoju vrstu jer si čoveka ostavio bez prihoda i ugrozio mu egzistenciju. Njuškaj ti i drugi put, ali budi pametan jer ti si ovo odradio profesionalno ali..šta si dobio??? Ništa i nećeš dobiti jer ti si malo kuče…

 3. stormwatch kaže:

  Metalliko Fyziko NERO!!!!! Bravo kuce slatko!!!!

OSTAVITE KOMENTAR