Kupanje samo na bazenima

Voda u jezeru Palić je lošeg kvaliteta i ne preporučuje se za kupanje, pokazuju fizičko hemijske i mikrobiološke analize koje radi Zavod za javno zdravlje u Subotici, dok je voda u bazenima u Dudovoj šumi, na Prozivci i u termalnom bazenu na Paliću ispravna za kupanje.

Prema rečima šefa laboratorije za ispitivanje voda u Zavodu za javno zdravlje Vjekoslava Kezića voda iz Palića je analizirana poslednji put u julu i analize su pokazale da je voda pete klase što prema uredbama znači da se ne moze koristiti ni u kakve svrhe bez prethodnog tretmana, te se kupanje ne preporučuje. Voda je opterećena organskim materijama nutritijentima i ima veliku količinu modro zelenih algi. Voda iz bazena se uzorkuje jednom sedmično, a termalni bazen je uzorkovan jednom ove sezone.

palicko-jezero2

Radio SuboticaKOMENTARI

 1. Megille kaže:

  Silni ekološki stručnjaci su godinama pa i danas primaju velike novce za svoj nerad i neznanje poput Kern Imreta iz SVM koji dobro se ‘ uvalio ‘ u fotelju u Beogradu

 2. Jaranica kaže:

  Ovaj Vjekoslav Kezić je bolan tolika gromada od naucnika da ja nemerem sta kazat. Bravo Jarane ! Taki nama trebaju kao sto si ti da nam objasnjavas kakvog je kvalteta voda na jezeru Palic ! Oklen si sio jarane s koga brda ako nije tajna ? Jel ? Aaaa ? I gdje si ti to pak studirao Jarane ako nije tajna ?

  p.s. manite me kvazi strucnjaka …

 3. cabai tunde kaže:

  samo tako dalje……. Vazno je da su molo na muskom strandu popravljene da imamo lepe slike sa pticama….

OSTAVITE KOMENTAR