ODLOŽENO gostovanje Dr Neleta Karajlića

Zbog smrtnog slučaja u porodici, odloženo je gostovanje Neleta Karajlića koje je bilo zakazano u ponedeljak, 19. novembra u čitaonici Gradske biblioteke,  Naknadno će biti objavljeno kada će Nele Karajlić predstaviti svoju knjigu „Solunska 28“.

Solunska 28“ za „junakinju“ ima zgradu u toj ulici na Dorćolu, kraju čije ime označava raskrsnicu puteva ‒ tačnije, četiri puta.

„Imao sam ideju da napišem knjigu koja ima dinamiku 21. veka. Mislim da sam u tome uspeo. Ja sam napisao knjigu koja protutnji kroz glavu kao brzi voz. Najveći moj problem pišući roman bio je kako da artikulišem veliki broj likova koji se pojavljuje u ovom romanu već posle sedme stranice, ali sam uz pomoć supruge i Vuleta uspeo da tu bujicu događaja smestim u jedno korito i da to ne bude obična poplava koja će potopiti jedan grad, nego jedna brza reka koja će krenuti od svog izvora i stići do svog ušća.“

„Solunska 28“ je uzbudljiv roman o uzbudljivim vremenima koji ćete čitati bez daha do poslednje stranice, a onda ćete želeti još.