Lažno glasanje

Sednica Skupštine grada Subotice, na kojoj je prema nezvaničnim najavama, u utorak trebalo da se prekomponuje gradska vlast, da umesto SVM, vladajuću većinu i okosnicu čini SNS, ne samo da nije urodila plodom, nego je i prerasla u aferu.

 

 

Naime, po završetku sednice, utvrđeno je da je neko zloupotrebio aparat odbornice DSHV Josipe Vojnić Tunić, koja je na godišnjem odmoru i nije u gradu, i sa njega glasao tokom cele sednice, i to suprotno od njenih stranačkih kolega. Zato su odbornici DS i DSHV tražili da se sednica proglasi nevažećom i da se slučaj istraži.

 

– Posle sednice tražili smo listing glasanja i videli šta se desilo, a mogućnost greške se isključuje jer na svakom aparatu se jasno vidi čiji je – kaže Robert Santo iz DS. – Jasno je da ga je koristio neko ko se ne slaže sa našim stavovima i tražimo da se zasedanje proglasi nelegitimnim.

 

Samo nekoliko sati ranije, na samom početku sednice slično se takođe moglo čuti od odbornika SVM, koji su smatrali da je sednica zakazana na nezakonit način.

 

– Ni po kom osnovu nije bilo razloga za zakazivanje hitne sednice u mom odsustvu, ona je trebalo da bude održana sredinom avgusta, a ne da ja na odmoru čujem da se deli skupštinski materijal bez mog znanja – ističe Marija Kern Šolja, predsednica subotičkog lokalnog parlamenta.

 

Na sednici je oformljena nova jedinstvena odbornička grupa „Za Suboticu“, koju čine DS-DSHV-NS-SPS-PUPS-JS-SBB-LDP-SDD, a na njoj se nisu pojavila četiri odbornika koja su nedavno iz DSS prešla u SNS.

 

– Iz predloženog dnevnog reda se ne vidi, ali se jasno vidi da je cilj sazivanja ove sednice pokušaj stvaranja nove većine bez odbornika SVM, bez predstavnika mađarske nacionalne zajednice – kaže Timea Horvat iz SVM. – Mi se i dalje smatramo delom vladajuće koalicije i ne možemo se praviti kao da se ništa ne dešava.

 

Ono o čemu se već danima govori jeste ulazak SNS i izlazak SVM iz gradske vlasti, što je trebalo da se dogodi u utorak, a kako nezvanično saznajemo, prekomponovanje se nije desilo zbog međusobnih nesuglasica vođa subotičkih naprednjaka Ilije Maravića, Gojka Radića i Bogdana Labana.

 

– Priča se svašta, ali ja nisam učestvovao u tim pregovorima i ne mogu da zamislim poziciju u ovom gradu bez SVM – rekao je kratko Radmilo Todosijević, odbornik SNS.

 

NovostiKOMENTARI

 1. JovaToYou kaže:

  Kada osnujem stranku i dođem na vlast nagrebali ste!Ima da vratite sve pare koje ste proneverili, ako ih ne budete imali radićete na njivi do kraja života. Jer ste olako shvatali poverenje koje vam narod daje, a još lakše se rasipali sa našim parama.
  Ima izuzetaka i svaka im čast što se mačuju sa raznovrsnim govedima.

 2. mister kaže:

  Ako SNS udje u vlast sa DS onda DS vise nema moj glas na lokalu!!

 3. mile kaže:

  da cujem ko je krao a nije odgovarao…

 4. ja kaže:

  Pa posto se sednice snimaju lako je proveriti ko je koristio karticu!!!

 5. pozmatrac sa strane kaže:

  Kako se cini, DS ce sa svima da se “orodi”, samo da ostane tu gde je?! 

  Toliko o ideologiji, o vrednostima, …, a o postenju – vise, stvarno, ne bi trebali raspravljati. Tu je sve jasno. 

 6. real kaže:

  zuti su izgubili identitet,pravac koji je zacrtao dr.Djindjic…zato se raspadaju,gube glasace….razocarali su nas.Moj glas mogu da zaborave….mada ni ucinak nove vlasti nije bogznasta.Borba za fotelje,direktorska mesta….cilj ne bira sredstva.

 7. Anonimni kaže:

  SVM ce jako kostati dve stvari

  – flert sa SNS, izgravanje opozicije i cuvanje fotelja
  – nesposobnost kadrova koji su nas za godinu dana mandata potsetili kako je biti pod njihvom vlascu koja ne zna nista da uradi. njihovi direktori niti znaju niti zele da rade nesto.

 8. Neša kaže:

  DS se žali na “zloupotrebu” glasačkog aparata!!! Svi se sećamo afere Bodrum 2003. godine kada je urušen ugled Srbije, Narodne Skupštine, DS… a sve u cilju da se po svaku cenu, pa makar i nezakonito, na mesto guvernera NBS postavi Kori Udovički.

   

  Epilog te afere davne 2003.g. bio je da je bivši poslanik DS-a Alen Selimović osuđen na godinu dana i dva meseca zatvora uslovno, ako u narednih pet godina ne počini prekršaj, a narednih osam godina ne može da obavlja nijednu poslaničku, odborničku ili javnu izbornu funkciju, jer je 22. jula 2003. godine, osim sa svojom identifikacionom karticom, glasao i sa karticom poslanika Nataše Milojević i obezbedio dovoljan broj glasova za izbor Kori Udovički za guvernera NBS. Iako je portparol DS-a Aleksandar Radosavljević vrdio da ima povratne karte Nede Arnerić iz Bodruma i da je ona bila na sednici Skupštine Srbije, pod pritiskom javnosti i lider demokrata Boris Tadić je u predizbornoj kampanji za predsednika Srbije izjavio da je bilo zloupotreba prilikom glasanja za guvernera NBS.

 9. pauk kaže:

  Al ovo treba razjurit i jedno 2 god da samo narod Subotice odlucuje o svemu, a ovima ledja i adios. Jedan dobar serif u Subotici i da vidis..

  viva la divlji zapad

OSTAVITE KOMENTAR