LDP: građani Subotice žive u strahu!

Poštovane građanke i građani Subotice,

Svedoci smo dramatičnog porasta nasilja i kriminala u našem gradu. Tragični događaji, brutalni fizički napadi, prebijanja naših sugrađana, dokazuju da je nasilje u Subotici eskaliralo. Grad noću deluje opustošeno, građani žive u strahu, razbojnici slobodno šetaju i paradiraju ulicama dokazujući svoju moć.

LDP-logo

Grad koji je nekada bio oličenje kulture, bezbednosti i tolerancije, odavno više to nije. Savet za bezbednost grada ne reaguje, neshvatajući da je poslednji trenutak za akciju. Rešavanju problema nasilja mora se pristupiti temeljno, bez izgovora i izbegavanja suočavanja sa problemom.

Gradska vlast ima mogućnost, ali i obavezu, rešavanja problema bezbednosti na lokalnom nivou. U njoj sede i predstavnici partija koje čine vlast u Republici. Prema tome, itekako imaju mogućnost da učine mnogo više po pitanju bezbednosti. Pitanje koje se postavlja je: da li žele to da urade?

Subotici nedostaje više policajaca na ulicama, i zato se zalažemo da se po svaku cenu spreče najavljena otpuštanja u policiji, što su u nekoliko navrata najavljivale republičke vlasti. Takođe, smatramo da su dugoročno neophodna takva zakonska rešenja koja će lokalnim samoupravama dati mnogo više prava kada je reč o poslovima vezanim za policiju. Odbornici LDP-a u Skupstini grada redovno ukazuju na ovaj problem i uvek ostaju uskraćeni za odgovor, pošto očigledno gradska vlast ima „vaznija“ posla od brige za bezbednost građana.

Poštovani gospodine gradonačelniče, poštovani članovi Saveta za bezbednost Grada Subotice, predlažemo vam da odmah i bez odlaganja pristupite rešavanju ovog problema. To od vas očekuju svi građani bez obzira na političku opredeljenost. U odbornicima LDP-a, i u svim članovima naše stranke, imaćete u tom poslu korektne i konstruktivne saradnike.

 

Liberalno demokratska partija, Gradski odbor SuboticaKOMENTARI

 1. Pravdoljub .. kaže:

  Veoma veliki izuzetak pravim sada u ovom trenutku što uopšte pridajem važnost jednom ovakvom tekstu,tekstu koji omalovažava mentalni sklop većine ovog :umornog,ozlojeđenog, izneverenog i opljačkanog naroda.
  Poštovani Vi dajete saopštenje u kom se spominje ono što cela Srbija zna. Što nedate saopštenje o tome kako i na koji način je kupljena “FIDELINKA”,kako su vršene mnoge malverzacije sve na štetu naroda. Molim Vas, nepravite budale od nas veće nego što jesmo. I manite se toga da Vas brine situacija sa bezbednošću,jer upravo od političkih struktura dolazi najveće zlo.
  I molim da shvatite da će svaki Vaš bot dislajk na ovaj komentar biti moj daljnji podstrek da nastavim sa borbom protiv zla koje se zove politika, i gde ljudi ne koriste ono šta im je Bogom dano a to je razum. Vi ste nažalost masa ispranih mozgova čijim umom upravlja Vaša vrhuška.

 2. mALI čEDA je smešan! kaže:

  slusaj ČEDO-CRTA mani se ti nas Subotičana i naših života ti i tvoja ženica ste uništili Fidelinku hoćete još? Ajd oboje bežite za Beograd dok vas ovde neko nije u**o, požurite propustićete svadbu Verice Rakočević, i ovoga puta čedo pazi kako jedeš znaš da se uvek uprckas od kečapa pazi na to ipak si ti navodni političar!

 3. JAPAJA kaže:

  Oni redovno ukazuju na sve i svasta. Jedino nikako na svoga predsednika. Dok je on na celu vase partije, bic te nevazna partija na ovim prostorima.

 4. zorandjala kaže:

  LDP .Molim vas da pod HITNO izdate obavestenje za javnost od koga to preti opasnost{da znamo od koga da se cuvamo} Inace svi milicajci koji su clanovi neke od partija i treba da dobiju otkaz samo oni koji slusaju ministra treba da ostanu.A ako vama kao stranci trebaju milicioneri zaposlite sopstvene.A posto vase lidere tuku u inostranstvu vi morate zaposliti svoj interpol.

 5. Megille kaže:

  @ zorandjala ,da zaposlimo Nemce i Austrijance kao na granici sa Mađarskom. Eto red je i nema više lažnih emigranta.

OSTAVITE KOMENTAR