Lek protiv korone se proizvodi u Mađarskoj

Radi se o leku koji je koristio i američki predsednik Donald Tramp.

Foto:Pixabay/leo2014

Farmaceutska kompanija Rihter je potvrdila da u mađarskoj proizvodi lek protiv korone. Lek je rezultat njihovog petomesečnog rada. Aktivna supstanca mu je remdesivir, koji je jedan od najobećavajućih sredstava trenutno, američki predsedik Donald Tramp je također to koristio. Ovo je prvo sredstvo koje klinički dokazano ubrzava oporavak bolesnih i po trendu smanjuje smrtnost.

Prema postojećim informacijama, mađarska firma ovaj lek proizvodi velikom brzinom, i već je na raspolganju obolelima. Pomenuta farmaceutska kompanija je od mađarske vlade dobila nalog u martu, a razvoj je takođe finansirala mađarska vlada.

Izvor: Pannon RTVKOMENTARI

 1. Co21 kaže:

  Pa naravno, treba sad naivnim ljudima brze bolje prodati lek koji je toboz izlecio Trumpa, a koji nije ni bio bolestan

 2. ČuvariMentalnogZdravlja kaže:

  Sad smo prosledili ovaj članak nadležnim organima krivičnog gonjenja i ministarstvu pa nek utrvrde da li je ovo još jedna lažna vest i uznemiravanje građana netačnim informacijama. Srdačan pozdrav!

 3. Subotičanka kaže:

  Zašto onda u Mađarskoj ima sve više bolesnika od korone ako imaju vakcinu . Neka se leče pod hitno

 4. Goran kaže:

  Ovo uznemirava javnost, molimo vas da nas objektivno izvestavate. Ako je clanak korektan zasto nasa medicinska skrb o tome cuti? Slicno je bilo i s lekom protiv menstrualnih tegoba i bolova.Zene su u Madjarskoj mogle kupiti lek meristin koji je 100% ucinkovit a proizveden je kod nas u Galenici. Na upit ima li ga kod nas u prodaji MUK . Sad pitamo moze li se taj lek kod nas proizviditi i dati sirokim narodnim masama ili je opet spustena zavesa.

 5. saša kaže:

  @Subotičanka
  Kada saznate šta je lek a šta vakcina javite se opet.

 6. Glas razuma kaže:

  Ne postoji magični lek za novi oblik Korone. Tramp nikada nije imao Koronu, jel da jeste, ne bi bio na nogama posle 2 samo dana. Osoba čija je saturacija kiseonikom u jednom momentu navodno bila 84% ne moze da diše bez pomoci mašina i konstantne intenzivne nege u bolnici. To što je Tramp imao zove se jednostavno loše i neukusno predizborno laganje. Odavno je i sam je shvatio da gubi izbore posebno zbog katastrofalnih rezultata u borbi protiv pandemije, pa je na osnovu toga mislio da će ga korona spasti, ali avaj postigao je potpuno suprotni efekt. Šarlatane i prevarante ostavljamo ovom prilikom za smetlište istorije a vraćamo se ozbiljnim temama. Magični lek za Koronu ne postoji! Kao što ne postoji ni lek za influencu koja svake godine mutira po više puta u sezoni, pa je konstantno potrebno izdvajanje novih sojeva virusa koji se nalaze u svakoj novoj vakcini. Tako će od sada pa i zauvek biti i sa Korona virusom novog tipa. Sve što je moguće učiniti je to da se stvori vakcina koja će štititi od prethodnih sojeva Korona virusa i jedan uži spektar medikamenata čiji je jedini cilj da spreče ozbiljnju eskalaciju virusnog oboljenja u ljudskom organizmu. U prevodu ovo znači da će pomoću novih medikamenata, Korona virus biti usporen i najbitnije oslabljen tako da ne proširi inflamatorne procese po celom organizmu i izazove preteranu reakciju odbrambenog sistema organizma. Umesto nedelja kritičnih stanja, ovi medikamenti će većini stanovništva koji sada boluju od ozbiljnih simptoma, omogućiti da Korona bude svedena na nivo laganije ili srednje teške virusne prehlade bez ulaska u kritičnu fazu. Vakcina protiv Korona virusa, hteli vi to ili ne, u budućnosti će uvek biti u sastavu sezonske vakcine protiv influence.

 7. Predrag kaže:

  Podneta žalba zbog širenja neistinih informacija od javnog značaja. Prijatan dan.

 8. Vlada kaže:

  Takodjer??? Malo bunjevacki, hm??

 9. Tanja kaže:

  E ako je Tramp koristio moramo i mi! Kud svi tu i mali Mujo.
  Ma daaaj vec ostavite nas na miru da zivimo zivot. Vredjate nam inteligenciju! Dosta je bilo…

 10. Aloha kaže:

  @ Glas razuma Jedino kada je Vučić bolestan ili poziva se na ‘svoju borbu protiv nevidljivog nepriljatelja ‘ nije šarlatan ni onda kada je pandemiju koristi kao izbornu strategiju. Ili Brnabić koja je pre izbora u proleće ove godine je obećala gromoglasno ? ovih dana ćemo da proglasimo pobedu nad Kovid 19-om.
  Vućić je ovih dana a na osnovu izveštaja mađara Varheljija iz EU .morao priznati da je kriv što je lobirao i učestvovao za izbor SNS-a. Brnabić još uvek nije proglasila pobedu nad Kovid 19-om ,a od njene-njegove izjave je prošlo 6 meseci…

 11. Anonimni kaže:

  a kada će biti pronađen lek protiv Trampa i političara uopšte ???

 12. (ba)laban kaže:

  @ČuvariMentalnogZdravlja

  U Srbiji više državni organi i institucije NE POSTOJE. Jedina adresa gde se dobija odgovor na sva pitanja, prijave i dopise je Predsednik Srbije i glavni AVlijaner za sva pitanja iz svih oblasti života u ovoj državi. Sve ostalo su laži, urota, neprijateljska dejstva…

 13. Stevan lulić kaže:

  Više ni sam sebi neverujem

 14. Vlad Tepes kaže:

  CuvariMentalnogZdavlja…
  Vest je tacna, lek se prizvodi u Madjarskoj firmi RihterGedeon. Prodaja je je zvanicno krenula proslog meseca.
  A da li je ona zaista lek protiv Covid-19 ( ako postoji uopste Covid-19) to je vec druga prica. Da li je americki predsednik od tog leka se osecao bolje ( ako je uopste bio bolestan) to je vec treca prica. Pisete,, nadleznima kivicnog gonjenja ministarstva,,molim vas da se malo uozbiljite, da se malo bolje uputite u pravne pojmove pre nego napisete ovakve gluposti ( produkt nepoznavanja prava, novinarske koegzistencije sa el.. novinama). Rezime….. INFORMACIJA NIJE NETACNA.
  LEK SE PROIZVODI.
  AMERI SU UVEZLI.
  Da li je efikasna???? To je vec druga prica.
  P. S. FARMAGEDON je na pomolu, samo jos nismo svesni.

 15. WWG1WWGA kaže:

  Koliko snrdljivih snsbotova komentarise i preti…sacuvajte im mailove sa kojih salju pretnje, pa cemo ih naci kad bude trebalo…nece biti milosti !

 16. ebola kaže:

  Lek remdesivir sintetisan je od strane Gilead farmako grupe kao experimentalni lek za hep c, posto se pokazao kao neadekvatan pristupilo se testiranju leka na oboleleima od ebole i marburga gde se takodje pokazao kao ne-efektivan. 2019-te je odobren patent za 2 grupe virusa – arena i korona – viruse ali samo u experimentalne svrhe, kao moguci trtman za uboazavanje simptoma a ne kao lek koji sprecava tj predstavlja prevenciju za odredjene viruse. Inace ova supstanca se moze davati samo intravenozno u vidu injekcije.
  Ne verujem da je Trump imao covid-19, jer po onome sto znamo o virusu, niko se nije uspeo oporaviti za 2 dana, stati na noge i nastaviti kampanju. neki ljudi se i mesecima nakon oporavka bore sa hronicnim umorom, nedostatkom mirisa i ukusa, bolovima u zglobovima, a on, covek od 70+ godina da se oporavi za 2 dana prosto ne pije vodu

OSTAVITE KOMENTAR

+ 52 = 54