Ljubav Ukrajinke i Subotičanina briše kilometre

Da prava ljubav pobeđuje kilometre razdvojenosti pokazuje nam priča jedne Ukrajinke i Subotičanina. Natalija Kravčina je živela i radila u gradu Krivi Rog na jugu Ukrajine, bila je zaposlena u  socijalnoj službi gde je organizovala kulturna dešavanja za  jedan gerontološki klub.  Put ju je prošlog avgusta doveo u Crnu Goru  gde je došla na međunarodni festival folklora i upoznala Janoša

Janošu je ovo prvi brak , a kada ju je prvi put ugledao nije ni sanjao da će se poznanstvo nastaviti, a kamoli da će mu Nataša postati supruga.

Nakon drugog susreta, ponovo je mislio da je zbogom bilo zauvek, ali ga je Nataša iznenadila dolaskom za Novu godinu. Kroz osmeh kaže da je tada već dobio samopouzdanje da će se videti još jednom, što se i obistinilo. Došla je u martu, a u maju su se i venčali.

Natalija otkiva da joj se Subotica svidela, kao i da su je ljudi oduševili. U međuvremenu je odlučila da počne da uči naš jezik, nije teško, kaže ruski, ukrajinski i srpski su bliski i mnoge reči su slične. Čini nam se da joj učenje najlakše ide kroz pesme.

Sporazmevaju se kako kaže Nataša jezikom duše i srca, a sada i Janoš uči ruski, i priznaje  da se oseća podmlađeno.

Iako joj dom fali, i s vremena na vreme je uhvati osećaj tuge i nostalgije, Nataša priča da  joj je tu lepše. Spojila ih je muzika, i i sada svaki dan zajedno pevaju.KOMENTARI

 1. Janos kaže:

  Da li Janos ima prezime? To je jedan od elementarnih podataka u tekstu!

 2. Mladozenja kaže:

  Pogledajmo malo po internet portalima za bracne ponude. Na hiljade Ukrainki trazi bracnog partnera. Jedino sto traze je da ih potencijalni partner odvede iz Ukraine. Tim zenama cak i Srbija dodje kao fina sredjena i napredna zemlja u kojoj se lepo moze ziveti.

 3. Anonimni kaže:

  Koliko je onaj sto vam je komentarisao na fb marko trener glup covek pa to je strasno. Inace sve pohvale srednovecnomparu 🙂

 4. Diana kaže:

  Mladozenja…na vas komentar je moj odgovor da ja Janosa poznajem otkad znam za sebe.I ako mislite da samo zbog papira se udala za njega jako se varate.Upoznala Nataliju i jako je draga osoba.Pozdrav

 5. Mladozenja kaže:

  @Diana Vi se prvo malo upoznajte sa gramatikom, čisto za vaše dobro. Što se tiče tih “dating” stranica, jasno je da je Janoš blejao 24/7 tamo dok ovu nije našao. I vama srdačan pozdrav.

 6. Croat kaže:

  Ja nedavno bio u Ukrajini, kao turista i ucini mi se da je zemlja u neku ruku slicna Srbiji. Bio sam u Galiciji tamo gde su nekad nase pradede ratovali i bio fasciniran kako je taj deo sveta, uprkos daljini i Subotica bili u istoj drzavi ! Arhitektura starih zgrada to lako dokazuje. Sve najbolje novopecenom paru!

 7. Mister No kaže:

  Ljubav ne poznaje granice, sve najbolje mladencima. Nisam bio u Ukrajini,ali radim sa Ukrajincima. U Ukrajini je mnogo gore nego u Srbiji,sudeći po onom šta każu kolege Ukrajinci.

 8. Rax kaže:

  Mladozenja, a zasto bi se Diana trebala pozabaviti gramatikom? Ti si tipican iskompleksirani, da bi komentarisala janosa i janusku, treba valjda da studira srpski .svakom, ali svakom, ko kao prvo nekome na drustv. Stranicama odgovara kao mladozenja, porucila bih sledece: zbog cega se u srbiji razmislja o tome, da se uvede srpski jezik, kao obavezan predmet na fakultetima? U slucaju da srbija nije reformisala sr- jezik, posle raspada yu, tvrdima da je 1/2 srbije polupismeno, ali to nije mnogo cudno, znajuci da se diplome kupuju, pa su i “ucitelji” uglavnom neznalice.

 9. Diana kaže:

  Rax..Hvala vam.
  A za mladozenju nemam komentar,ja sam samo napisala svoje misljenje kako znam i umem.

 10. matori kaže:

  Neobična kombinacija mladenaca:mator momak i raspuštenica/udovica(verovatno).Čovek će morati pod stare dane učiti ono što je propustio.Verovatno mu neće biti lako,ali uz iskusnog partnera valjda će uspeti.

 11. avet kaže:

  @matori
  Ako je momak – mladoženja mator, to ne mora da znači da je neiskusan i zelen i da sada mora pod stare dane išta učiti od iskusne raspuštenice / udovice.
  Ne znači ni to da je nešto do sada u životu propustio, osim LEGALNOG, papirnatog braka.
  Možda je čovek u krevetu pravi zmaj sa sakrivenim pitonom, otkud ti znaš njegove kvalitete.

 12. Indijanac kaže:

  “bila je zaposlena u socijalnoj službi gde je organizovala kulturna dešavanja za jedan gerontološki klub”

  Bila bi idealna da radi kod “naseg” Ivanisevica, tamo uvek ima kulturnih desavanja, a ova je iskusna u organizaciji istih.

 13. Indijanac kaže:

  “bila je zaposlena u socijalnoj službi gde je organizovala kulturna dešavanja za jedan gerontološki klub”

  Mlada bi se mogla zaposliti kod Ivanisevica u gerontoloskom, tamo svakako ima svake nedelje kulturnih desavanja.
  Mozda im treba jos jedan organizator, a u gerontoloskom se uvek zale da je tamo manjak radne snage.

 14. Petar kaže:

  Iznenađuju me neki zluradi i zli komentari. Oni mnogo govore o piscima tih komentara. Janošu i Nataliji želim svaku sreću a ovim zlima neka i dalje žive svoj bedni pakosni život na kraju će i umreti od pakosti.

OSTAVITE KOMENTAR