Lovci o ogradi

Sekretar Lovačkog udruženja „Subotička peščara“ Lazar Kujundžić smatra da će podizanje ograde izmedju Mađarske i Srbije biti katastrofalno za lovstvo. Udruženje gazduje sa preko 90 hiljada hektara zemljišta u kome su i parcele prema Mađarskoj.

Kujundžić objašnjava: „Divljač ima svoje ustaljene maršute, radijus kretanja i ne poznaje državne granice. Sada će puno divljači da strada na tim ogradama, a i višedecenijski način migracija divljači će biti poremećen. Najveće su migracije u vreme parenja. To je srećom prošlo, ali velike migracije su i tokom zime. Na našem delu teritorije su kvalitetnije njive i dosta divljači iz Mađarske je dolazilo da se hrani ovde u naš deo. Sada će to biti prekinuto. Ja se bojim da će ograde trajati jako dugo i sigurno će to uticati na divljač, na normalno kretanje i na neke ustaljene navike koje divljač poseduje. Takođe, optički će se životinjama činiti da mogu da se provuku kroz živu ogradu, prevariće se i pogubno završiti“, kaže Lazar Kujundžić.

hrastovaca

Radio SuboticaKOMENTARI

  1. treća-sreća kaže:

    „Pogubno završiti“… u gulašu.

  2. bac vranje kaže:

    Pa ako ste ozbiljni vi lepo tuzite vlasnika ograde da nadohnadi stetu ,a ako se banana udruzenje onda cutiti i pokrite se usima!!

OSTAVITE KOMENTAR

32 + = 39

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 11 + 14 ?
Please leave these two fields as-is: