Maćoš: Subotica iz budžeta poklanja milione dinara beogradskim tabloidima

Predsednik omladine Narodne stranke u Subotici, gimnazijalac Vojislav Maćoš, izjavio je juče za Slobodnu Suboticu da je Grad Subotica poklonio novac svih Subotičana vulgarnim tabloidima, kakvi su Kurir i Alo, umesto da pojača sadržaj humanitarnih paketa namenjenih penzionerima.

– Kakvu to poruku Gradska kuća upućuje mojim vršnjacima i meni, kada u vreme rebalansa budžeta na svim nivoima široke ruke doslovno poklanja milione dinara tabloidima i drugim medijima izvan Subotice, a najsiromašnijim subotičkim penzionerima deli pakete čija vrednost ne prelazi 600 dinara? – pita se Maćoš.

– Bio sam angažovan na pakovanju humanitarnih paketa za najstarije kada je lično gradonačelnik Bogdan Laban zvao mog šefa, tražeći od njega da me skloni sa tog posla, samo zato što sam član Narodne stranke. Taj razgovor vođen je preda mnom. Odlično sam čuo šta je Laban rekao. Imam utisak da smo potpuno potonuli u glib partitokratske države, gde se ljudi ne vrednuju prema karakteru, obrazovanju, poznavanju stranih jezika, veštinama kojima vladaju ili prema drugim ličnim kvalitetima, već prema kriterijumu partijske pripadnosti. Takav pristup nas tabloidizira, umesto da gradimo efikasnu, etički prihvatljivu gradsku zajednicu. Takav pristup mora da se menja – poručuje Maćoš.KOMENTARI

 1. MikiM kaže:

  E Labane…. zar po deci?!

 2. Dr Magistrala,autoban kaže:

  Sta ocekivati od gradonacelnika koji je proveo zivot sedeci za stolom i uceci vredno da bi bio Dr i Mr ?
  I sad kad je potrebno nekakvo radno iskustvo,on ga nema.Labane ostavi se gradonacelnikovanja.Pusti nekog bez diplome ko je pametan da vodi grad,a ti idi za katedrom da predajes deci naucne radove.

 3. zig zigi kaže:

  Nemojte ljudi vise glasati za sns

 4. Tibor kaže:

  Pizivam narod na Bojkot izbora.

 5. Djordje kaže:

  Ala laže ovaj lik…jujuju

 6. Toranj kaže:

  Penzionerima ne trebaju paketi, nego penzija od koje mogu da žive. Radnicima trebaju fabrike i firme u kojima je jak sindikat. Vrednosti su poremećene već godinama, nije to od juče. Mladima treba jako školstvo, vratiti obrazovanje gde se znalo ko je nastavnik ko učenik.Umesto svega toga, pandemija apoteka, banki i kockarnica.

 7. skolski kaže:

  Laban jos nije pobegao ?!?

 8. 3B3 Igor kaže:

  Svi na ulice. Ova vlast mora pasti!!!

 9. Megatron kaže:

  @3B3 Igor Mislis svi na izbore, zar ne ?

 10. Suvarak kaže:

  Pastorov sin Pastor Balint koji je inače i zamenik stranke SVM-a ( Pastor Ištvan je predsednik SVM -a ) Javno je objavio na svom FB profilu da kod ulaska u Srbiju građani moraju se testirati za kineski virus…On nadalje govori da test će koštati 6000 dinara po osobi i da te uplate ne ulaze u buđet R.Srbije???
  Ovakav odnos prema građanima je samo dalji pritisak vladajućih da svoje građane ne pušta u Srbiju da eventualno ne bi glasali protiv subotičke partijske koalicije SNS-SVM-a. Ova koalicija sama i namerno širi nekompletne dezinformacije. Naime prije dva dan Ana Brnabić je izjavila da pri ulasku u Srbiji srpsaki građani moraju imati negativan test da nisu zaraženi virusom ,i da ukoliko taj test nemaju moraju u karantin od 14 dana…niko ne kaže koliko će koštati taj karantin i gde će se nalaziti za subotičane…? niko ne kaže zašto ti građani nemaju pravo da koriste svoje imovine koje imaju u Srbiji…? Koja informacija je tačna …? da građani će biti u samoizolacij u svojoj nekretnini ili u neko srpskom karantinu ko zna gde…? Kada se kaže istina i kada se govori neistina? Ili više niko u državi ne zna šta radi desna i šta radi leva…? Uostalom u svim državama ovih dana se ukidaju svakavi karantini i samoizolacije. Zar ovakvi kao što je Pastpr i njegova SVM familija nastavlja sa izvlačenjem novaca iz đepova građana Srbije ,apotom izjavljuje da taj novac ne završava u državnom buđetu Srbije…pa gde sa taj novac onda završava Balint Pastor ???

 11. Činjenice kaže:

  DETE-ostavi se politike pusti to tvojim “stranačkim kolegama”. Oni su pametniji nego ceo grad, oni su sinko propali naprdnjaci koji nas sada zamajavaju kako su ovi sa vlasti loši a kakvi su oni?

 12. Srs kaže:

  Mali uzmi motiku u ruke

 13. Sloboda kaže:

  “Srs” uzmi ti motiku u ruke , pa na njivu

 14. Ostavite se lagarija kaže:

  Dete, otvori sajt subotica.rs i videćeš raspodelu sredstava sa obrazloženjima za svaku dodelu pojedinačno. U pitanju su PROJEKTI, koji su SVI vezani za Suboticu i 38 ili 39 od 42 stavke su subotički mediji. Doduše, među njima (baš se čudim!) nema tzv. SLOBODNE SUBOTICE” (ne znam od koga je to “slobodna” – da li zato što sajt finansira Jeremić?) Koliko LAŽEŠ za “Kurir” i “Alo”, dobro je da te je Laban udaljio sa tog zadatka. Da li te je bar malo sramota i ove vode koji komentarišu

  http://www.subotica.rs/documents/pages/13194_9.pdf

OSTAVITE KOMENTAR