Mađarska pomoć školovanju dece u Vojvodini

Mađarska će obezbediti materijalnu podršku za 26.000 dece iz Vojvodine, koja školu pohađaju na mađarskom jeziku, izjavila je danas zamenica državnog sekretara za nacionalnu politiku Mađarske Žužana Repaš. Mađarska će obezbediti materijalnu podršku za 26.000 dece iz Vojvodine, koja školu pohađaju na mađarskom jeziku, izjavila je danas zamenica državnog sekretara za nacionalnu politiku Mađarske Žužana Repaš.

skola

Repaš je prilikom posete Subotici kazala da će Mađarska obezbediti pomoć za 250.000 dece u Karpatskoj niziji, koja nastavu pohađaju na mađarskom.

 

Ova vrsta pomoći za Mađare u okruženju za školovanje na maternjem mađarskom jeziku uvedena je u Mađarskoj 2001, a 2010. proširena je i na decu u predškolskim ustanovama.Repaš je prilikom posete Subotici kazala da će Mađarska obezbediti pomoć za 250.000 dece u Karpatskoj niziji, koja nastavu pohađaju na mađarskom.

 

Ova vrsta pomoći za Mađare u okruženju za školovanje na maternjem mađarskom jeziku uvedena je u Mađarskoj 2001, a 2010. proširena je i na decu u predškolskim ustanovama.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR