Mađarska: Počela služba prvih graničnih lovaca

Na južnoj granici Mađarske je počela služba graničnih lovaca – saopštila je Glavna policijska kapetanija na svom sajtu.

Podseća na to da je nedavno više od petsto graničnih lovaca sa ugovorom položilo zakletvu u sklopu interventne policije. Oni koji su u međuvremenu završili četvoronedeljnu obuku i položili ispit, ovih dana su stupili u službu.

Glavni zadatak graničnih lovaca je čuvanje granice i sprečavanje ilegalne migracije; u početku će patrolirati zajedno sa policajcima – stoji u saopštenju.

(MTI)KOMENTARI

 1. Stipan kaže:

  Ondak cu za svaki slucaj ipak malo da sagnim glavu kad se budem biciglovao pored granice, da me ovi lovci ne bi pomisali sa migrantima. Cuo sam za slucaj kod nas od ranije da je jedan lovac otisao u zbunje da kaki, a drugi sa debelim ocalama ga je upucao sa sacmaricom u gujicu jer nije bas najbolje vidio i mislio je da se u zbunju sunja divlja svinja.

 2. smrad i kal kaže:

  eto ideje na koju sisu navaliti nesposobnjakoviće, zgubidane i bizgove iz narodnih patrola

 3. Dina kaže:

  Da, znamo ne morate ni da javljate, čuli smo ih sinoć. Mi koji živimo kraj šume treba rovove da kopamo?!
  Hoće li Srbija regulisati ulazak na južnoj granici, ili će se nastaviti ugrožavanje života gradjana ove zemlje?!

 4. dule kaže:

  Eto posla za komunalnu policiju. Skupjace leseve i ranjenike pored zice

 5. jovan kaže:

  Samo prvo da ulove ti ,lovci, svoje kriminalce na svim nivoima.

 6. ------------------------------------ kaže:

  Postojale su u Mađarskoj i pre ovakve jedinice sa zelenim beretkama. Naše razne patrole nebih nikako pomerao sa pozicije, čak naprotiv , treba uvesti sve te momke u registar i koji god nije bio vojnik ili je služio u civilu a ima mnogo takvih , neka po automatizmu duži uniformu , završava osnovnu pešadijsku obuku i neka godišnje po mesec dana guli sa policijom duž granice, dok za nezaposlene pripadnike ovih ekipa treba uvesti da budu u stalnoj pripravnosti i na rasppolaganju policiji-do pedesete godine života svako može, pa i žene.

 7. yu kaže:

  Yu
  Miroljubiva i demokratska Evropska unija, prvo su ih namamili a sad nama nečlanovima iste , kad su ih se zasitili navukli nevolju navrat. A ni to im nije dosta sad ih tamane i upokojene ih ostavljaju na našoj strani. Da li zna vlast koliko naših ljudi imaju poljoprivredna imanja blizu granice. Ide se drhteći na sopstvenu njivu ili voćnak kao na front. Bravo za naprednu evropsku demokratiju.

 8. Mozakss kaže:

  Migranti nebi pokusavali,da ih madjarski granicari ne propustaju svremena na vreme,a to je javna tajna..
  Sa dce mozda samo poskupeti prolaz..

 9. Lovocuvar kaže:

  Da li neko zna sta je zapravo razlika iznedju granicnih lovaca i mlaznih lovaca ?

 10. Rax kaže:

  Mislim da ove patrole nisu pametna odluka, vreme ce pokazati da li sam u pravu.
  No vidim svi, sve znaju, ali ih secanje izdalo ili nisu ni pratili dogadjaje. 2015 se angela merkel sastala sa av i napravila posao sa njim po pitanju migranata.predpostavljam da je rs jos uvek u zivotu od tih para. Posle toga je bio herbert kickl, koji je isto dao novac rs, da primi u rs migrante,koje austrija vraca. Ko zna ko se jos ovako oslobadja migranata, a av kasira, naposledku svi oni budu opet tu u backoj, sto naravno ostatak rs ne tangira mnogo.

 11. Stipan kaže:

  @Lovocuvar
  Razlika iznedju granicnih lovaca i mlaznih lovaca je u hemijskom sastavu gasova koje ispustaju odnazad. Jesam li pogodijo?

 12. Hektor kaže:

  @Rax
  Ove patrole su vrlo pametna odluka, ali ne po nas, nego za one stanovnike sa druge strane madjarske granice, zbog kojih su i zapravo formirane. To je politika madjarske drzave.
  Za nas nisu dobre, za nas bi najbolje bilo da se migranti ovde uopste ni ne zadrzavaju, vec da sto pre nestanu odavde.
  Ograda i dobra odbrana Madjarske je prepreka za slobodan ilegalan prolazak migranata na zapad preko njihove teritorije. Svaki drzavnik vodi svoju politiku, sad sto su nasi izabrali novac u svoj dzep umesto bezbednosti sopstvenog stanovnistva, da li mi nesto mozemo uticati na to, ako je to stvarno istina kako ti tvrdis? U svakom slucaju, svako bi trebao da cuva SVOJU granicu od ilegalnih migranata.

 13. Stanko kaže:

  Sasvim logično bi bilo da i mi isto to uradimo na našoj južnoj granici, samo što smo mi tu granicu davno prodali, pa sad ulazi ko hoće i kad hoće…

OSTAVITE KOMENTAR