Mađarsko-srpska granica – bez obaveze PCR testa i karantina

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara je gotovo sat vremena razgovarao sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem, o prelazu granice i drugim važnim temama.

Na sastanku je takođe bilo reči i o gorućem pitanju ilegalne migracije – navodi Pastor u svom postu. Predsednik Srbije obećao je da će preduzeti strogu akciju protiv migranata, kao i organizatora njihovih putovanja, kako bi mogli da okončaju brojne situaciju sa kojima se svakodnevno suočavaju ljudi koji žive u blizini granice. Na sastanku je bilo reči i o razvoju turizma na Paliću, a razgovarali su i o vojvođanskim mađarskim sportskim ulaganjima. Ištvan Pastor je zamolio srpskog predsednika da pomogne u zapošljavanju više desetina profesionalaca, koji će obavljati važne zadatke u mađarskom kulturnom institucionalnom sistemu. U svojoj objavi na Fejsbuku, predsednik SVM-a napisao je da je zastupati i sprovoditi interese vojvođanskih Mađara moguće samo u saradnji i razumevanju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na svom instagram profilu naveo da Srbi i Mađari nikada u svojoj istoriji nisu imali tako dobre odnose, kao sada. U objavi je navedeno da je tokom razgovora bilo reči i o više važnih projekata koji se tiču Subotice i okolnih opština.

RTV Pannon


KOMENTARI

 1. bac Vranje kaže:

  “Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara je gotovo sat vremena razgovarao sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem, o prelazu granice i drugim važnim temama.”- i iz ovoga se moze zakljuciti da je ukinut PCR test i karantin??? Zar Pastor moze u ime Madjarske drzave da garantuje to??? Dao mu Orban ovlascenje za tako nesto da pregovara u ime Madjarske??? Hmmmm… Ili je po onoj sto je babi milo… pa babe malo sanjale svasta nesto…..

 2. Ivan kaže:

  @ Bac Vranje : Možda Predsednik Saveza Vojvođanskih Mađara je malo ‘zamenio’ Orbana.Naime Orban ovo ne može ukinutu PCR test i karantin jer ga obavezuje odluka EU-a- Pa je na mala vrata postavio Pišu za svog zamenika da se ta odluka poništi iz Srbije u dogovoru Pastor _Vučić .

 3. Rax kaže:

  Kako god bilo, mi odavde smo od strane srbije diskrimisani, jer rep.srpska, crna g. I ako se ne varam bugarska ne trebaju pcr. Toliko o nama ovde, gosp. Iz zlatnog doba bas na ovim madjarima hoce da zaradjuje. Sram te bilo vucicu, gde bas da to uradis narodu sa kojim predsednikom si drugar, a i ovi nikada u istoriji nevidjeni dobri odnosi izmdju ove dve zemlje. Meni se licno prevrne stomak kada se suocim sa situacijom , a koja me podseti kome su srbi da li punomoc o njihovim zivotima.

 4. bac Vranje kaže:

  @ Ivan
  i to opet znaci da ce za HU trebati PCR test i karantin…znaci neko gadno lazeee ovaj narod!!!

 5. pista kaže:

  za HU> do 30 km i 24h nista, preko i dalje od toga negativan PCR ili 10 dana karantina posto Budimpesta nije nista menjala
  iz HU u SRB – nista od ponoci
  pa vi sad zakljucite ko koga ovde folira i za koga je ovo dobro.
  super marketing…

 6. Anonimni kaže:

  Dajte ljudima da rade hvala bogu

OSTAVITE KOMENTAR

5 + 1 =