Maglai bez većine?

Poslednje dane 2013. godine, obeležio je budžet grada Subotice, tačnije sve ono što se dešavalo iza njega a što nema veze sa samim sadržajem budžeta.

Maglai

Očito je odlazak u opoziciju prijao lokalnim liderima Demokratske stranke koji su se usredsredili na opoziciono delovanje koje je već nakon nekoliko nedelja dalo prve rezultate i to baš na dan izglasavanja budžeta kada je grad izbegao privremeno finansiranje zahvaljujući glasu opozicionog odbornika Đule Lasla, iz Pokreta mađarske nade. Skupio je tada gradonačelnik Jene Maglai 34 glasa ostavši bez podrške dela podeljenog SNS-a i celog DSHV-a.

 

Već tada je ustanovljeno da tek formirana ubedljiva većina nije toliko ležerna koliko se činila u prvo vreme i da će se gradonačelnik u prvim danima 2014. godine morati pozabaviti svojim koalicionim partnerima.

 

Izvori bliski opozicionim strankama potrvdili su za naš portal da je gradonačelnik ostao bez većine. Kako se nezvanično može čuti, vrlo brzo će biti pokrenuta inicijativa za njegovu smenu iza koje će stati većina odbornika u skupštini grada Subotice.

 

Bajić – koalicija stabilna

 

Na konferenciji za štampu koja je održana danas, lider SBB-a Mirko Bajić rekao je da je vladajuće koalicije stabilna, istakavši da predstavnici DSHV-a ostaju deo nje. Na taj način 37 potpisnika čini vladajuću koaliciju.KOMENTARI

 1. mihajlo kaže:

  Uci ce u Ginisovu knjigu rekorda kao gradonacelnik sa najkracim stazom.E moj gradonacelnice,kako si sejao tako ces i da zanjes.

 2. ivan kaže:

  Dugo nam je i trajao…

   

 3. samo pitam kaže:

  Izbori ili nova vecina?

 4. bs kaže:

   

  XXX:

   

  Koalicija u skupštini stabilna !

  http://www.subotica.info/2014/01/13/koalicija-u-skupstini-stabilna

   

  Mirko Bajic kaže da su Hrvati deo koalicije? Hahaha, kakav šou… i od kada to 37 odbornika čini stabilnu koaliciju. 🙂

 5. Stipane,siti se... kaže:

  …ta tijo covik da pravi malo reda,poput Vucka,al mu se izgleda,neda!!! Zato,zapamtite,strogo je zabranjeno-kopiranje ! To i za Vucka vazi !Lipo je bilo 1984 na ZOI u Sarajevu,ali nece moci i 30 godina,potom!!! Svemu dodje KRAJ !

 6. laci kaže:

  mirko bajic ???' promenio 17 stranaka (slovima sedamnaest ), i jedno pitanje za Vucinica, otplatio si mu kockarske dugove, posto znam da si digao kredit za otpatu njegovih dugova !!  

 7. Peter Sever kaže:

  Za Jana Maglaića kažu da je pametan čovek. Kako je mogla da mu se desi takva politička kratkovidost? Kakav je njegov bio plan? Možda je suviše verovao nekim ljudima pa su ga zajebali. Bio je naivan.

  Ovako će naneti SVMu veliku štetu.

 8. Anonimni kaže:

   

  Peter Sever:   Za Jana Maglaića kažu da je pametan čovek. Kako je mogla da mu se desi takva politička kratkovidost? Kakav je njegov bio plan? Možda je suviše verovao nekim ljudima pa su ga zajebali. Bio je naivan. Ovako će naneti SVMu veliku štetu.

  Odstranice ga Pastor dok si rekao kekst zbog ovog debakla.

   

  Madjare je sve vreme cuvao Pajtic nedozvolivsi svojima na lokalu da isteraju Maglai koji je sve vreme burgijao dok nije izburgijao i smenio Modesta. Nista taj pod milim Bogom nije radio dok je bio deo koalicije a da je nesposoban potvrdio je i kao graodnacelnik kada mu je ispred nosa sklonjen kran sa pozorista.

   

  Sada kada opozicija ima svo vreme ovoga sveta, možda je koncno shvatio da je MNOGO TEŽE VODITI GRAD A MNOGO LAKŠE RADITI NEKOME O GLAVI.

 9. lepi kaže:

  Steta za grad ako je to istina. Ako nam se vrate zuti kuku nama

 10. JANA kaže:

  Upravo ovako kako "lepi" piše, teško nama ako se žuti vrate, pa još "ojačani" preletačima i njihovim jatacima. Labavi Bogdo sa svojom svitom, NeRad(n)ić Guja nezasiti, Hajduk Veljo…i ostala bratija, uzeće i upropastiti i ono malo što je ostalo. Neka nam je BOG u pomoći ako se to desi. Mada i nad popom ima pop.

 11. gradjanin kaže:

  Gradjanska Subotica ima veliki problem. Nedostatak gradjanskih opcija.

   

  LSV je jako slab, LDP jos slabiji, nekada znacajan faktor G17+ praktivno ne postoji, pa cak i onaj DSS je prvih godina posle 2000. bio neka gradjanska opcija dok nije potpuno zastranio. I tako nakon 10 godina se sve raspalo i svelo na DS koji sada silom prilika mora da sklapa koalicije sa strankama nacionalnog predznaka – DSHV, SVM, Bunjvacka, SNS, SDPS…

   

  Gradjanskoj Subotici treba alternativa, jer DS nikada nece imati 50+ procenata glasova. Dok je bilo G17 lako su demokrate izbacivali SVM.

 12. real kaže:

  Laki je malo nervozan.Veca katastrofa od zutih nam ne treba.Samo se vi nadajte luzeri,jedino vam to i ostaje…..ako se ne raspadnete ovih dana.No,malo ko bi plakao za vama.

 13. kratkoijasno kaže:

  Nisam ni pročitao sve što ste ovde komentarisali, jer se odmah primeti da su komentari uglavnom iz DS-a, i ta količina sra..a koju ste ovde izneli je da se čovek prosto stidi da se tu rodio, kako samo znate da pljujete po svakome, i po vašim ljudima..samo da na svaki način sačuvate vlast, jer se jako plašite da se otkriju vaše manipulcije, krađe i lopovluk, koji su krasili vašu političku aktivnost u zadnjih 14 godina..

 14. zorandjala kaže:

  predlazem da umesto ovih gradjanskih partijaLSV,LDP.G17pljus.DSS, islicnih koje su vodili malogradjani zamenite jednom MONARHISTICKOM strankom ,taj osecaj pripadnosti gradjanskoj opciji i pripada monarhiji tamo se nemesaju gradjani sa ljudima drugog reda.tako necete uprljati svoj gradjanski obraz bicete svi gradjani kao CEDA .NEmojte dolaziti u nase seljacke stranke.

 15. kalimero kaže:

  To Jane Srbine!!!!

 16. freelancer kaže:

  Hm… Stvarno sam živeo u ubedjenju da je ovaj sajt PROžuto orijentisan, uprkos tome što su me neki od aministratora u ličnom kontaktu ubedjivali u suprotno. Neeee, "mi smo neutralni…". Ipak… Pitam se, odakle jednom komentaru, kao što je ovaj…

   

  lepi:

  Steta za grad ako je to istina. Ako nam se vrate zuti kuku nama

   

   

  … toliko negativnih komentara??? Ovi sadašnji su "glogov kolac" ostatku sadašnjosti Subotice, sa sve "neovadikalima" i pizdoustim na čelu, ali ŽUTI??? Pa ljudi, živite ISPOD nivoa dostojanstva, ispod života dostojnog čoveka, upravo zbog DEMOKRATSKE STRANKE!!!!

 17. JANA kaže:

   

  freelancer: Hm… Stvarno sam živeo u ubedjenju da je ovaj sajt PROžuto orijentisan, uprkos tome što su me neki od aministratora u ličnom kontaktu ubedjivali u suprotno. Neeee, "mi smo neutralni…". Ipak… Pitam se, odakle jednom komentaru, kao što je ovaj…

  lepi: Steta za grad ako je to istina. Ako nam se vrate zuti kuku nama

  … toliko negativnih komentara??? Ovi sadašnji su "glogov kolac" ostatku sadašnjosti Subotice, sa sve "neovadikalima" i pizdoustim na čelu, ali ŽUTI??? Pa ljudi, živite ISPOD nivoa dostojanstva, ispod života dostojnog čoveka, upravo zbog DEMOKRATSKE STRANKE!!!! 

  + žutima daju žuti , a oni su se obezbedili i radnim mestima i platama i raznim pozicijama, pa kad im "preti" da će ostati bez toga normalno je da su protivni sadašnjoj vlasti, i naravno + žutim daju i ono kojisu uvek protiv i koji će uvek biti nezadovoljni ma ko bio u vlasti.  

 18. Stipan Sveti kaže:

  Čeljadi, ne samo da neće propasti novi gradonačelnik, Maglai, već će i svakog lopova postaviti na vidno osvetljenu binu, da ga svi vide, i dokazaće pojedinačno svakom što mu se stavlja na teret, odnosno, kad, kako, i koliko para ukrao od građana Subotice. Nemojte misliti da su svi građani naivni, majmuni, i zaslepljeni onom žutom pohlepnom mržnjom, koji sad ključa u glavama, onih koji su (ili će uskoro) odbrisati usta od lako i nezasluženo stečenih para…. eee tu leži problem nervoze. Zato dignite ponosno glave, i pogledajte dostojanstveno istini u oči, i prestanite jadikovati…niko vas više ne voli. Ni ja.

 19. pauk kaže:

  Maglai, hajde ostani sto duze na vlasti, barem zbog zutaca ako neces vec zbog mene.

 20. srdjan kaže:

  NEMATE VECINU BAJICUUUUUUUU!!!!!!!!!!

 21. srdjan kaže:

  Gospodo odgovorni politicari,mi gradjani ne zasluzujemo ovakav nacin vodjenja grada..Nasa sudbina je u vasim rukama..ako nemate vecinu,nemojte se boriti da je sacuvate po stetu gradjana i grada samo da bi ostali na funkcijama..Ako drugi imaju stabilnu vecinu prepustite im!!!

 22. JANA kaže:

   

  srdjan:

  Gospodo odgovorni politicari,mi gradjani ne zasluzujemo ovakav nacin vodjenja grada..Nasa sudbina je u vasim rukama..ako nemate vecinu,nemojte se boriti da je sacuvate po stetu gradjana i grada samo da bi ostali na funkcijama..Ako drugi imaju stabilnu vecinu prepustite im!!!

   

   

  Ovde napišite odgovor…Koja je to druga većina, ako su žuti, hvala, jer su se već pokazali. Uz njihov "blagoslov" je privreda naše opštine uništena.  JKP opljačkana.  Masa radnika je na ulici bez prihoda. ????????

   

 23. Kist kaže:

  A šta se očekivali? Da će demokrate da sede skrštenih ruku i plaču nad svojom sudbinom? Da će dopustiti Maglaiu u da se baškari tek tako i prodaje demagogiju.

   

  Da li ste vi poslusali njegovu poslednju konferenciju? Pa on je i pre imao izjave o pukotinama na bazenu i kradji glasova nakon izbora? Zašto je onda obmanjivao narod i zašto bi mu mi sada verovali? To nije nivo jednog gradonačlnika Subotice.

   

  Potpuno sam razočaran

 24. Nikola kaže:

  Maglai sa Bajicem, ima stvarno neku buducnost, ali mislim u crtanim filmovima.

 25. Neša kaže:

  freelancer: Hm… Stvarno sam živeo u ubedjenju da je ovaj sajt PROžuto orijentisan, uprkos tome što su me neki od aministratora u ličnom kontaktu ubedjivali u suprotno. Neeee, "mi smo neutralni…"

  Jedno su reči a drugo dela. Onima koji kontaju, stvari su jasne.

  srdjan: NEMATE VECINU BAJICUUUUUUUU!!!!!!!!!!

  Bajić, Kurta, Murta… nevažno je ko je sve dok je NJIMA važna samo većina. Da li ste zapazili da se u SVIM nastupima i aktivnostima skoro svih političara isključivo radi o jednom jedinom cilju, VEĆINI preko koje se dolazi do isključivo LIČNIH interesa. S obzirom da je novca sve manje a "odgovorni drugovi" su navikli na lagodan život o trošku budžeta te ne pristaju na bilo kakva umanjenja plata i naknada, u nastavku nas očekuju još žešća prepucavanja, podmetanja, klevetanja, pljuvanja, vređanja… Daj Bože da se svi međusobno pokolju i istrebe jer, inače, sa njima takvima do promena ne može da dođe jer oni se promeniti nikada neće. Situacija je zrela za prinudnu upravu ali ne u gradu nego u državi! Ovde se više ne zna ko je ko, ko je čiji, ko zastupa čije interese, ko kome služi, ko za koga radi… za SAD, za EU, za Nemačku, za Mađarsku, za Austriju tj. Novu Austrougarsku, za Rusiju, za Kinu… ovde sada već sin udaraca na oca (slučaj Radomir Nikolić i Tomislav Nikolić) jer jedan pripada jednima a drugi drugima… Juče jedan od oštećenih učesnika u ratovima kojima država duguje novac sebi odsekao prst, nedavno smo imali isti slučaj, ljudi izvršavaju samoubistva skakanjem sa zgrada i mostova, polivaju se benzinom i samospaljuju, masakriraju svoje članove porodice… Alo, bre, političari!!! PA, MAJKU VAM …

 26. komsija kaže:

  Vojvodina Republika!!!Na sledecim izborima tako moramo pokusati,bez obzira na nacionalnost,veru i boje!

 27. Stipan Sveti kaže:

  Kad ja pišem, da će se razotkriti lopovi, koji su pokrali pare Subotičana, a neki uporno stiskaju NEGATIVAN like, Čeljadi, ja stvarno nemožem misliti drugo, neg, da su to oni stiskači, koji su nam pare postiskali u svoje džepove, pa se ovako javljaju kao nestašna deca, i misle da su zdravo vickasti…. no… zalediće im se lisičiji osmeh na lica, kad shvate da je vrag odnio šalu. Zato samo stiskajte, stiskaće vam i poštar zvono na kapiji, sa pozivom na "informativni razgovor u MUP"  He-he-he

 28. pauk kaže:

  Tacno komsija

  Vojvodina Republika!

  I nikako drugacije.. podrzavam 100000%

  Zemlja nas hrvata, madjara, srba, rumuna, rusina, nemaca na jednom mestu….Jedini put koji imamo.

 29. Deri kaže:

  E, vala, vise da ne gledam ni ove madjarske zornjake… 

 30. Gera kaže:

   

  JANA:

  srdjan:

  Gospodo odgovorni politicari,mi gradjani ne zasluzujemo ovakav nacin vodjenja grada..Nasa sudbina je u vasim rukama..ako nemate vecinu,nemojte se boriti da je sacuvate po stetu gradjana i grada samo da bi ostali na funkcijama..Ako drugi imaju stabilnu vecinu prepustite im!!!

  Ovde napišite odgovor…Koja je to druga većina, ako su žuti, hvala, jer su se već pokazali. Uz njihov "blagoslov" je privreda naše opštine uništena.  JKP opljačkana.  Masa radnika je na ulici bez prihoda. ????????

   

   

  Koliko ja znam, privreda je unistena za vreme SVM-a u Subotici. Kao sto je u to vreme nestao i pozoriste na primer. Za vreme DS-a izgradjena je industijska zona. Objektivan sam, ovo su samo cinjenice, svidja se to nekome ili ne.

   

 31. gradjanin kaže:

   

  Gera:

  JANA: Ovde napišite odgovor…Koja je to druga većina, ako su žuti, hvala, jer su se već pokazali. Uz njihov "blagoslov" je privreda naše opštine uništena.  JKP opljačkana.  Masa radnika je na ulici bez prihoda. ????????

  Koliko ja znam, privreda je unistena za vreme SVM-a u Subotici. Kao sto je u to vreme nestao i pozoriste na primer. Za vreme DS-a izgradjena je industijska zona. Objektivan sam, ovo su samo cinjenice, svidja se to nekome ili ne.

    To je ono kada 20 godina Bratstvo tone, i odlazi u krajnju dubiozu i onda ga ti privatizujes i stavis na noge, i umesto ovih prethodnih ti prozivas ove sto su ga vratili u zivot.   To je ono kada Pastor privatizuje Sever i podeli otkaze a onda ti dovedes Normu i Konti i zaposlis ljude i opet si ti kriv.   To je ono kada uradis losu privatizaciju Medoprodukta i Podrum Palica i za to su ti krivi ovi sto su posle dosli… Ili primera Fidelinku. Ko je vodio tada agnecije za privatizacije?   Jbg. Jani nema smisla ni dati negativan komentar koliko je komentar besmislen i povrsan.

 32. JANA kaže:

   

  gradjanin:

  Gera:
  Koliko ja znam, privreda je unistena za vreme SVM-a u Subotici. Kao sto je u to vreme nestao i pozoriste na primer. Za vreme DS-a izgradjena je industijska zona. Objektivan sam, ovo su samo cinjenice, svidja se to nekome ili ne.

    To je ono kada 20 godina Bratstvo tone, i odlazi u krajnju dubiozu i onda ga ti privatizujes i stavis na noge, i umesto ovih prethodnih ti prozivas ove sto su ga vratili u zivot.   To je ono kada Pastor privatizuje Sever i podeli otkaze a onda ti dovedes Normu i Konti i zaposlis ljude i opet si ti kriv.   To je ono kada uradis losu privatizaciju Medoprodukta i Podrum Palica i za to su ti krivi ovi sto su posle dosli… Ili primera Fidelinku. Ko je vodio tada agnecije za privatizacije?   Jbg. Jani nema smisla ni dati negativan komentar koliko je komentar besmislen i povrsan.

  Za Srđana i za Građanina, u pravu ste, ali su žuti nastavili da čerupaju i dokusuruju i to malo što je bilo ostalo od nekih firmi. Posedujem dokumenta originalna za nešto kako su to žuti radili. Ako neko želi mogu i hoću da im pokažem.

 33. Shauna kaže:

   

  JANA:

  gradjanin:
    To je ono kada 20 godina Bratstvo tone, i odlazi u krajnju dubiozu i onda ga ti privatizujes i stavis na noge, i umesto ovih prethodnih ti prozivas ove sto su ga vratili u zivot.   To je ono kada Pastor privatizuje Sever i podeli otkaze a onda ti dovedes Normu i Konti i zaposlis ljude i opet si ti kriv.   To je ono kada uradis losu privatizaciju Medoprodukta i Podrum Palica i za to su ti krivi ovi sto su posle dosli… Ili primera Fidelinku. Ko je vodio tada agnecije za privatizacije?   Jbg. Jani nema smisla ni dati negativan komentar koliko je komentar besmislen i povrsan.

  Za Srđana i za Građanina, u pravu ste, ali su žuti nastavili da čerupaju i dokusuruju i to malo što je bilo ostalo od nekih firmi. Posedujem dokumenta originalna za nešto kako su to žuti radili. Ako neko želi mogu i hoću da im pokažem.

    Ali zato su bar i uradili nesto.

 34. zorandjala kaže:

  G MAGLAI ti si bio sekretar u opstini kada je Zorka prodata UHAPSI one koji nisu platili porez nemoj sramotiti nas koji smo radili u pokojnoj fabrici.TI ZNAS KO JE OSTAO DUZAN.

 35. pera kojot kaže:

  hahaha a Kasa bio predsednik sindikata u istoj toj Zorci hahaha, eh srece i radosti,ni ne cudi me sto od nje vise nema ni kamen na kamenu, samo se bojim da zeleni to ne ucine i sa gradom a kako su krenuli od 'od 88 na jako su dobrom putu da za ovih 25 godina njihove vladavine od ovog grada osane samo ime Kasza&Csakany varos

 36. bugiu kaže:

  Mirko Bajic nema pravo nikoga da komentarise niti stavlja u usta,posto isti taj gospodin ni sam nezna koliko clanskih kartica ima po fijokama u BKC,odakle i veoma velike pare dobija,zajedno sa svojom porodicom i familijom i bog zna skim,a taj BKC se finansira i gradskog budzeta. Ova njegova nedavna pljuvacina na K23,kako niko ne valja sem madjara i trenutnih koalicionih partnera je samo pokazatelj da niko nema M – – A,pa su onda njega napalili da pljuje po svima ostalima,jer je to Mirko Bajic koji mora da izigrava pulena i potrcka ostalima.

 37. stojan kaže:

  Nasao se Mirko Bajic da nekome prica o postenju, moralu, ma ajde.. :D. Vlast koju on predstavlja je u samom startu osudjena na propast, nadam se sto skoriju! 🙂

 38. mikimecava kaže:

  Ova trenutna navodna vecina koja vodi ovaj grad sastavljena je od vkv keramicara, stolara, molera, sve zajedno sa jednim profesorom sumnjivog znanja, u kafani na cosku kod konobarice lili-marlen. A o gospodinu brki koji je deo ove vecine naravno, a koje nije bio, da li vredi trositi reci. Bar da mu je njegova rec nepromenljiva kao i brkovi koje nosi toliko godina.

 39. brojgel kaže:

  Gradonacelnik bi i trebalo da ostane bez podrske jer je koalicionom partneru zabio noz u ledja. Kad je video da postoje odredjene nesuglasice u odbornickoj grupi koalicionog partnera, nije smeo da se u taj sukob mesa na takav nacin (indirektno je podrzao jednu stranu time sto je dopustio da se u takvoj klimi glasa o budzetu). Trebalo je da se glasanje odlozi, da se da malo vremena da se koalicioni partner konsoliduje i ovaj bi mu se zahvalio dajuci mu podrsku u punom kapacitetu. Ovako je sebi napravio medvedju uslugu. Pokazao je veliku neozbiljnost i politicku nezrelost, u najmanju ruku.

 40. pravda kaže:

  Nek nam gospoda Ds/a objasne kako su krali na posljednim izborima,i kako su te kadrove unapredili.Direktor centra za soc.rad u opstini,iz cistoce u urbanizmu,kako je ekspresno islo sudjenje za ta dela,i kako je pod d-som pravosudje bilo efikasnije.Zna se ko je lopov samo ga treba imenovati…..

 41. pera kojot kaže:

  da u pravu si ZNA SE KO JE LOPOV!!! Eno ga ceka sudjenje za umesanost u kreditnoj aferi!!!!!

  I kad god je trebalo da mu se ovde sudi zbog raznih pronevera odmah je kukao u Briselu kako su njemu ugrozena ljudska prava jer zamislite oce da mu sud sto je kraduckao !! Jos  ga se secam kad je dolazio na posao u iskrzanom dzemperu a sada ima preko 50 ha raznih vocnjaka, ko zna koliko kvm poslovnih prostora i odakle mu to !!!! Jer i on nosio gajbe sa Markom ili mu samo pomagao da bere!! Prema to prvo dragi gospodine pravda prvo pogledaj balvane u svom oku a onda gledaj mrve u tudjem!!

OSTAVITE KOMENTAR