Maglai kritikuje koalicione partnere

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai kritikovao je danas pojedine koalicione partnere vlasti u tom gradu da "povlače ručnu" zbog čega kasni zasedanje Skupštine grada i donošenje odluka.

 

"Mislim da je dosta problematično da se uglavnom vrtimo oko toga ko će gde biti zaposlen i ko će gde biti postavljen, umesto da se bavimo suštinskim problemima ovog grada", rekao je Maglai na pres konferenciji o šestomesečnom izveštaju o radu.

 

 

Upitan koji koalicioni partneri "dižu ručnu", Maglai nije želeo da otkriva koje su stranke i pojedinci u pitanju, rekavši da će se oni sami prepoznati, a da su problematična "kadrovska pitanja".

 

On je rekao da se trudi da bude "amortizujući faktor" unutar koalicije, dodavši da je u prethodnom predizbornom i postizbornom periodu bila "usporena mogućnost rada", da su se stranke bavile same sa sobom, ali se nada da su koalicioni partneri "sva ta iskušenja prebrodili".

 

Najveće stranke u vlasti u Subotici su SVM, SPS, SNS i DSHV.

 

“Moram vam reći da mi se prečesto dešava da se 'povlači ručna kočnica' od strane nekih naših koalicionih partnera. Mislim da to nije dobra poruka ni prema ostalim koalicionim partnerima, ni prema meni, a posebno nije dobra poruka prema građanima Subotice”, rekao je Maglai.

On je dodao da se previše dugo čeka na narednu sednicu Skupštine grada, iako bi se hitno trebalo rešiti imenovanje članova školskih odbora, članova Kadrovske komisije.

 

“Ako svi mi govorimo javno prema građanima da smo tu da radimo u njihovom interesu i ono što je najbolje, onda ja mislim da ne bi trebali da se vrtimo oko sitnog politikanstva i oko pokušaja dobijanja određenih pozicija koje nemaju veze sa realnosti i onim što su naše potrebe. Imamo strahovito mnogo problema, time treba da se bavimo, a ne sami sa sobom”, ocenio je Maglai.

 

Na pitanje da li Subotici preti uvođenje privremenih mera i vanredni lokalni izbori, Maglai je odgovorio da je “Srbija nestabilna zemlja i to nam uvek preti” i da tu mogućnost nikada ne treba isključivati, ali ih ne smatra realnim.

“Ja lično ih ne smatram realnim jer mislim da konekcija koja postoji na nivou republike i ovde na lokalu zahteva drugačiji pristup i sređivanju političke situacije”, rekao je Maglai.

 

On nije želeo da prognozira procenat šanse za vanredne izbore, ali je ipak dodao da su manje šanse da budu izbori, nego da ih ne bude.

maglai

Govoreći o prihodima i rashodima u prvih pet meseci ove godine, Maglai je rekao da je u prvih pet meseci ove godine grad raspolagao 10 odsto manje novca u odnosu na isti period prošle godine, a da je smanjenjem transfernih sredstava iz republike grad uskraćen za oko 200 miliona dinara u odnosu na prošlu godinu.

 

Nedostaci su, po njegovim rečima, nadomešteni finansijskom disciplinom u plaćanju obaveza, posebno poreza.

Maglai je dodao da su dnevnice, troškovi putovanja i goriva prepolovljeni u odnosu na isti period prošle godine, dok su službeni automobili prešli 100.000 kilometara manje u odnosu na isti period prošle godine.

 

Troškovi reprezentacije su smanjeni za tri četvrtine u odnosu na isti period prošle godine.

Govoreći o stanju u javnim preduzećima, Maglai je ocenio da, osim retkih izuzetaka, ona funkcionišu veoma loše ili katastrofalno, da će prvi rezultati revizije njihovog poslovanja biti poznati za deset do 15 dana i da će ti rezultati biti “šokantni”.KOMENTARI

 1. Suboticanin kaže:

  Videcemo posle sledecih izbora gdeces biti gosp. Maglai (u istoriji)

 2. Nebitno kaže:

  "Mislim da je dosta problematično da se uglavnom vrtimo oko toga ko će gde biti zaposlen i ko će gde biti postavljen, umesto da se bavimo suštinskim problemima ovog grada"

  “Ako svi mi govorimo javno prema građanima da smo tu da radimo u njihovom interesu i ono što je najbolje, onda ja mislim da ne bi trebali da se vrtimo oko sitnog politikanstva i oko pokušaja dobijanja određenih pozicija koje nemaju veze sa realnosti i onim što su naše potrebe. Imamo strahovito mnogo problema, time treba da se bavimo, a ne sami sa sobom”

  –*–

  E, moj gradonačelniče! Niste ni prvi ni poslednji čovek koji bi da radi, stvara i društvo vodi napred ali neradnici politikanti foteljaši se pitaju i oni to ne daju jer bi tako na videlo izašla njihova neupitna nekorisnost i nepotrebnost ovom društvu.

 3. Nemet kaže:

  Ja više ni komentara nemam…

   

 4. pauk kaže:

  Kad vidim Maglaija setim se Ildiko Lovas.. al ne znam zasto…

 5. jasso kaže:

  sve se vraca sve se placa,pa tako i vama dicni gradonacelnice,koliko ste vi demokratama gurali klipove,ovi sada vama to rade tri puta vise…

 6. pajo kaže:

  Suboticanin@

  NA ZALOST BICE BORBE ZA NJEGA!NEDAMO GA TAKO LAKO NEKA PASTOR MALO RAZMISLI DALI CE STVARNO STAVITI BOTA UMESTO NJEGA!!!

 7. Nebitno kaže:

  Svekolika propast posledica je partokratije koja jača daljim produbljivanjem propasti. Sve veća propast (nedostatak novca, funkcija, položaja i privilegija partokratama) dovodi do sve jače partokratije koja dalje dovodi do još veće propasti. Deo toga iniciran je spolja a deo iznutra. Davno posađeno seme razdora po svim osnovama stvorilo je duboke korene nesloge a nesložni su slabi za opstanak.

  Brod tone a oni se otimaju o kormilo! Sunce ti je*em, pa ovo nema ni u Zoni sumraka!

   

 8. vokille kaže:

  Tako nam i treba, kad nas predvode partijske uvlake, megablejaš, singidudluci i ostala ekipica, sa kupljenim diplomama naravno! 
  Jedino što bi možda nama pomoglo je da imamo sistem da građani direktno biraju gradonačelnika, a ne vladajuću partiju, ovakav sistem postoji i u Nemačkoj, Francuskoj, Rusiji i ostalim normalnim zemljama. U suprotnom, možemo se oprostiti od pozorišta, povećeg broja mladih, novih radnih mesta, y kraka, tramvaja i ostalih izbornih obećanja….

 9. Vesko kaže:

  Sta ste se otimali gradonacelnice za vlast. Vi bi u stvarnom smislu bili kapetan broda,da budte

  na kormilu a svi ostali da veslaju po vasem kursu. E pa nisu svi sisali vesla i mogu da misle

  svojom glavom. Odavno ste u vlasti u Subotici i pamtimo vas, da ni vi niti svi vasi nisu cvecke.

 10. rodoljub kaže:

  Ajte molim vas, i vi ste dokazali da vam je samo fotelja bitna… Nadam se da ce i vas smeniti uskoro 

 11. Suboticanin kaže:

   

  pajo:

  Suboticanin@

  NA ZALOST BICE BORBE ZA NJEGA!NEDAMO GA TAKO LAKO NEKA PASTOR MALO RAZMISLI DALI CE STVARNO STAVITI BOTA UMESTO NJEGA!!!

   

  @Pajo:

  Nece se Pastor ni pitati ko ce biti gradonacelnik, jer kako ste dosli tako cete i otici, kao prodane duse…

 12. pajo kaže:

  Suboticanin@

  Ko je dosao@?PA nevidim na gradskoj kuci ni jednu Srpku rec uklesanu za vreme izgradnje dogyosu!

 13. dr,no kaže:

  Treba ove banatske Ugare pomesti ,vratiti Hrvate na vlast u Subotici.

 14. zorandjala kaže:

   

  pajo:

  Suboticanin@

  Ko je dosao@?PA nevidim na gradskoj kuci ni jednu Srpku rec uklesanu za vreme izgradnje dogyosu!

   

   

  Ovde napišite odgovor…Ni u Ausvicu nijedna ciganska{romska}

 15. zorandjala kaže:

   

  dr,no: Treba ove banatske Ugare pomesti ,vratiti Hrvate na vlast u Subotici.  

   @dr,no .Nije lepo od tebe ,mi ih poslali tamo gde su u vecini i svi isto misle.Ati bi da ih vracas,ne pitas nas da li ih hocemo nazad.Nije to da se deca igraju, vrati mi moju lutku i krpice i necu vise da se igram sa tobom.ovo je pitanje ozbiljnih pregovora.S drugarskim pozdravom.

 16. Suboticanin kaže:

   

  pajo:

  Suboticanin@

  Ko je dosao@?PA nevidim na gradskoj kuci ni jednu Srpku rec uklesanu za vreme izgradnje dogyos..

  @Pajo;

  Nije tu rec o Srpstvu i vidim da nekapiras ocemu pisem, a to je da su SVM bili u koaliciji sa DSom i bio im je problem sa njima posto su zuti davali gradonacelnika i to im je smetalo i oni to sad nevide da su prelazno resenje i na sledecim izborima SVM nece moci imati gradonacelnika vec SNS i onda ce izvisiti i od njih. 

  Maglai i svita oko njega sebe smatraju visom klasom, pa se tako i ponasaju i cim oni nisu u prvom planu nevalja, e pa i tome ce doci kraj bahacenja i ponizavanja drugih.Glavni su krivci za bazen kod hale, pozoriste, zelena fontana, preskupa plava fontana i dosta toga uz manju krivnju drugih koalicija.

  Gradonacelnik Kucera je 2007god. izjavio, doneli smo odluku rusimo pozoriste i tacka, a sada ga nigde nema, ali zato je njegov naslednik iz njihovih redova (Maglai) koji se isto tako bahato ponasa.

 17. stormwatch kaže:

   

  zorandjala:

  pajo:

  Suboticanin@

  Ko je dosao@?PA nevidim na gradskoj kuci ni jednu Srpku rec uklesanu za vreme izgradnje dogyosu!

  Ovde napišite odgovor…Ni u Ausvicu nijedna ciganska{romska}

   

   

  Kako god okrenete Zorane, vi ste u Vojvodini gost ma kako nevaspitano se ponasali.

 18. zorandjala kaže:

  @SNELOJALNI aja mislio ti se dozvo pameti.

 19. stormwatch kaže:

   

  zorandjala:

  @SNELOJALNI aja mislio ti se dozvo pameti.

   

  Vasa "pamet" je za normalne ljude glupost i probisvetsvo. Gost bi ipak trebalo da ima neku osnovnu kulturu.

 20. Petar.SU kaže:

  Neki ljudi nisu za gradonacelnika a petljaju se u to sto nije za njih. Iako su mi se zgadile sve stranke i svi politicari, mislim da je Subotica najbolje funkcionisala na lokalu sa Demokratskom Strankom. 

  Vratite nam Dulica. 🙂

OSTAVITE KOMENTAR