Maglai: Nisam rođen u fotelji gradonačelnika

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai izjavio je danas, povodom najave predsednika Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvana Pastora da će svako ko podriva osnove te stranke, morati da bude udaljen iz nje, da nije rođen u fotelji gradonačelnika.

– Niti sam rođen u fotelji gradonačelnika, niti treba da umrem u fotelji gradonačelnika. Radim savesno, odgovorno i pošteno svoj posao – rekao je Maglai.

Art porta pod tornjem - Noc Muzeja (16) Maglai

Jene Maglai je visoki funkcioner SVM-a, ali je i jedan od osnivača nevladine organizacije Mađarski pokret, koju su osnovali bivši predsednik Nacionalnog saveta Mađara Tamaš Korhec i republički poslanik Laslo Varga, koji je isključen iz SVM-a.

Mađarski pokret je prošle sedmice napravio frakciju unutar odborničke grupe SVM-a u Skupštini grada Subotice, a toj frakciji se priključilo devet od ukupno 16 odbornika.

Jene Maglai je rekao da, ukoliko skupštinska većina u Subotici odluči o tome da on kao gradonačelnik više ne zaslužuje njihovo poverenje, da ga “onda više neće zasluživati”.

Na pitanje da li smatra da sukob između SVM-a i Mađarskog pokreta može eskalirati rascepom te najveće partije vojvođanskih Mađara, Maglai je odgovorio da je dijalogom moguće rešavati nesuglasice.

– Ne bih ja to prejudicirao. Mislim da je potreban dijalog između ljudi koji su u SVM-u na odgovornim funkcijama, jer razgovor može da dovede i do stabilizacije u odnosima – kazao je Maglai.

 

BetaKOMENTARI

 1. Pravdoljub .. kaže:

  Bajmok je sređen po pitanju infrastukture, sada kako ti volja..

 2. stormwatch kaže:

  A sto se vi gospon gradonacelnik sami lepo ne iskljucite iz SimSubotice i ne prepustite mesto nekom ipak daleko strucnijem i verziranijem za grad? Ipak sama cinjenica da ste iz Bajmoka govori da vas Subotica interesuje isto toliko koliko i mene interesuje vas Bajmok….0, null, zero, nista. Subotica treba da dobije gradonacelnika rodjenog u Subotici, to je u svakom drugom gradu sasvim normalna stvar, samo je u Subotici tabu.

 3. Megille kaže:

  @ stormwatch . Vidi vidi velikog ‘ antifašistu ‘ koji svakog lokalpatriotu naziva desničarem i fašistom ,promenio svoj stil delovanja:janičar gori od turčina.

 4. stormwatch kaže:

  @Megille

  Ti nisi ni znao za sebe dok sam ja vec bio lokalpatriota. Samo sto neke od nas ne mozes navuci na fazon nacionalizma. Za mene ste svi vi isto (autocenzura).

 5. VMS kaže:

  Pravdoljub .. stormwatch Megille vi ste …

 6. boca kaže:

  @ stormwatch
  lokal patriota koji je napustio Suboticu i sada živi u inostranstvu, odatle nama soli pamet. Čovek se u sve razume, sve zna i na sve ima komentar.

 7. stormwatch kaže:

  @Boca

  Upravo tako. Ali, vi ste sami sebi dovoljno pametni i preslatki, pa moram malo da vam dosolim.

OSTAVITE KOMENTAR