Maglai: O vanrednoj situaciji u Subotici odlučićemo sami

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai rekao je da će subotički Štab za vanredne situacije samostalno doneti odluku o tome da li treba ili ne proglasiti vanrednu situaciju zbog migranata, i to na osnovu analize stanja, koje je trenutno pod kontrolom.

Winterfest 2014 (9) Jene Maglai

Nakon različitih ocena iznetih sa pokrajinskog i republičkog nivoa po pitanju proglašenja vanredne situacije, Maglai je kao komandant gradskog štaba za vanredne situacije rekao da će, kada zvanično dobije preporuku Pokrajinskog štaba za vanredne situacije, sazvati sednicu štaba na kojoj će biti sagledano stanje, gde će na osnovu validnih činjenica i podataka biti doneta odgovarajuća odluka, prenosi Tanjug.

“Ne mislim da treba bilo ko da vrši pritisak na nas, da li sa nivoa Pokrajine, da li sa nivoa Republike oko toga šta mi treba da radimo. Imamo mi našu radnu grupu, imamo mi u štabu za vanredne situacije veoma kvalitetne i kvalifikovane ljude koji mogu valjano da procene da li postoji ozbiljna potreba da uvodimo bilo kakvo vanrednu situaciju ili stanje ili ne. Procenićemo”, rekao je Maglai novinarima.

Maglai je ocenio da Subotica u ovom momentu u potpunosti kontroliše situaciju sa migrantima.

“Nismo dozvolili da se u Subotici pojavljuju šatorska naselja i prave ozbiljniji problemi što se tiče bezbednosti, kao što imamo malo problematičnu situaciju u Kanjiži. Mi smo to držali pod kontrolom i u buduće ćemo to držati pod kontrolom, zajedno sa Crvenim krstom, Policijom, Komunalnom policijom i svim onim organima koji su uključeni u ovaj proces”, rekao je Maglai.

Upitan za komentar početka radova na podizanju ograde na granici Mađarske i Srbije, gradonačelnik Subotice je ocenio da je to “stvar dve države”, te da na osnovu toga “uopšte ne želi da se bavi državnim temama”.

“To su teme za dve države. Imam ja, verujte mi, 1.500 problema što se tiče same Subotice, nego da se bavim ogradom u Mađarskoj. Ja treba ovde da rešavam probleme građana Subotice, a ne da se bavim državnim temama”, rekao je Maglai.

RTSKOMENTARI

 1. treća-sreća kaže:

  Pitajte npr. radnike na Molovoj pumpi na uglu Bajnatske ulice i Senćanskog puta koliko im je prijatno da provode celu smenu u društvu migranata. Zaposeli su sve delove benzinske stanice ili bar one gde ima malo hladovine… sede pored frižidera za piće i sladoled tako da se istim ne može ni prići. Evo danas sam plaćao račun posle tankovanja i unutrašnje prostorije su već zaposeli. Ako je ovakvo stanje normalno, alal vera nadležnima na proceni.

  Država bi po ovom pitanju trebala da preduzme bitne korake… nemojmo da se vadimo na humanost, slobodu kretanja i slična sranja…

  Koliko mi je poznato svi građani iz bivše Juge su prilikom traženja azila u državama poput Australije, Novog Zelanda i većini ostalih bili smešteni u određene prihvatne centre bez prava kretanja gde im se prohte dok nisu naučili jezik tih država i prošli određeni tretman do odobrenja boravka u toj zemlji. Samo mi se pozivamo na neku humanost, ali ne i prema svom narodu.

  Bez obzira koliko je strašno to što proživljavaju ovi ljudi, ne možemo mi biti sabirni centar za sve one koji su u nevolji.

 2. Ime kaže:

  Bojim se da dok se nadležni dogovore ko je gde odgovoran i merodavan dotle će biti kasno i svi ovi tako,, miroljubivi stranci ,, okrenuti list i pokazati svoje prave zube a na udaru neće biti političari već običan narod tj. mi. Bojim se daćemo doživeti da nećemo mirno moći živeti u našoj Subotici,i bojim se iskreno se bojim koliko je od ovih neznanaca onih koji su stvarno pobegli od rata ,u potrazi za drugačijim životom,a koilko je onih koji se u momentu pretvaraju u tempirane bombe?? Zar zaista naša tako ,,svemoguća,, vlada na čelu sa našim tako ,,svemogućim,, premijerom koji svaki problem rešava u tren oka i na licu mesta, nemože ništa da učini da spreči ,i ulazak ovih ljudi u Srbiju!!!!?????????

OSTAVITE KOMENTAR