Maglai: Sledi utezanje finansija

Subotica je dobila novu vlast, ali joj u 2014. sledi "utezanje" finansija u Gradskoj upravi i javnim preduzećima, racionalizacijom troškova i povećanjem kvaliteta rada, rekao je gradonačelnik Jene Maglai.

Maglai-Todosijevic 2

Podsećajući da je 2013. u političkom smislu obeležila promena vlasti, odnosno raskidanje koalicije SVM i DS i formiranje nove većine sa SNS, SPS i DSHV, Maglai je rekao da su se sa ovom promenom, na neki način stekli uslovi ili u velikoj meri nadanja građana da će se nešto pomeriti sa mrtve tačke u Subotici.

 

Pored određenih neslaganja članova SNS, a koja su iskazana na decembarskoj sednici Skupštine grada, Maglai smatra da je novoformirana koalicija stabilna i da će takva ostati sve do narednih izbora.

 

"Ova vladajuća koalicija je potpuno stabilna. Smatram da neće biti prostora da se ova većina obara 2014. godine, bez obzira što smo dirnuli u osinje gnezdo u mnogim stvarima vezano za određene interese na lokalu", rekao je Maglai u intervjuu Tanjugu.

 

Govoreći o prioritetima delovanja sa pozicije gradonačelnika u 2014. godini, Maglai je istakao da se, što se tiče lokalne samouprave, moraju srediti finansije, jer postoje ogromni problemi vezani za budžet grada i prekomerno trošenje sredstava ili zaduživanja koja nisu bila pokrivena prihodima.

 

Iako će budžet Subotice ove godine biti manji za oko milijardu dinara, Maglai kaže kako će se truditi da građani što manje osete taj manjak, jer po njegovom mišljenju, postoji mnogo prostora za uštede.

 

"Ima dovoljno prostora da se uštedi, jer se dosta lakomo odnosilo prema budžetskim sredstvima, kako sam video u prve tri nedelje dužnosti gradonačelnika. Ako budemo utegli sistem u smislu finansijske discipline i odnosa prema radu, mislim da ćemo imati prostora da zadržimo ono što je bilo 2013. godine, možda čak i da poboljšamo sa manje sredstava", rekao je Maglai.

 

Govoreći o investicijama, gradonačelnik Subotice je izrazio nadu da će u 2014. godini biti pokrenuto pitanje izgradnje kolektorske i kanalizacione mreže, regionalne deponije, te da će zaživeti i profunkcionisati investicije Kalcedonije i Svarovskog, ali i drugih preduzeća zainteresovanih za investiranje u taj grad.

 

RTVKOMENTARI

 1. fer kaže:

  Jene, podnesi ostavku!

 2. Obmana kaže:

  Da li je Maglai bio na poslednjoj skuprtini grada? Onda kada se malo "politicki kurvao" kako bi se spasao?

   

  Kaže da je vladajuća koalicija potpuno stabilna što znači da obmanjuje narod. Da li on tako obmanjuje narod i kada obećava i priča o planovima. Kako da mu verujem bilo šta kada me u oči laže kada kaže da je koalicija stabilna. Da li je? 

 3. pauk kaže:

  Ne, koalicija nije stabilna, niti ce biti stabilna

 4. roki kaže:

  Jadni narod koji izlazi na izbore i misli da ce da promeni nesto u ovoj Srbiji….

 5. Peter Sever kaže:

  Jadni su i oni koji ne izlaze na izbore i misle da su nekoga zeznuli.

OSTAVITE KOMENTAR