Maglai: Smanjiti broj zaposlenih

Gostujući na lokalnoj Yueco televiziji, gradonačelnik Jene Maglai je najavio novine u budžetskom planiranju grada a jedna od stavki je i smanjenje broja zaposlenih u Gradskoj upravi i javnim preduzećima. Time je gradonačelnik najavio nove obaveze za sve korisnike budžeta.

Maglai

– Obaveza svih javnih preduzeća i ustanova koje koriste sredstva budžeta a koji imaju više od 10 zaposlenih da u prvih devet meseci sledeće godine smanje broj zaposlenih za najmanje 5% – izjavio je Maglai.

 

On je dodao da se ulazi u jednu sveobuhvatnu rekonstrukciju ili reorganizaciju javnih ustanova što će dovesti do smanjenja broja zaposlenih pošto najveća stavka u budžetu jesu plate.

 

– Mi trenutno na mesečnom nivou izdvajamo 140 miliona dinara za plate. Jednostavno to je nepodnošljivo da bismo imali resurse i za investicije i razvoj grada – dodao je gradonačelnikKOMENTARI

 1. Max kaže:

  Ovo je najobičnija demagogija. Javna preduzeća jesu pretrpana, ali samo zato što je praksu stranačkog zapošljavanja uveo SVM još pre dve decenije.

  Subotica nije zaovo glasala!

  http://www.facebook.com/subotica.nije.za.ovo.glasala

 2. kalkulator kaže:

  Samo 5%?

   

  To znaci da se neće produžiti ugovor svima onima koji su na određeno.

 3. real kaže:

  ha,ha….svm uveo?….nemoj,smejace ti se ljudi…))

 4. Anonimni kaže:

  …. a da se to spremanje počne prvo u opštini…od slinih pomoćnika i njihovih pomoćnika i savetodavaca i njihovih savetodavaca…wink

 5. miki kaže:

  Ono kada izigravas Vucica a ustvari si veoma neubedljiv.

   

  Posebno si neubeljiv ako zaposlis stranacke kolege po raznim preduzecima i ustanovama u malom gradu u kome se sve zna.

 6. gore-dole kaže:

  pa okej… kada se dakle dostigne ta cifra od minimum 5%, mesečno će ostati 7 miliona…

  to da sagradimo još 2 pozorišta… alaj ste ga skresali, svaka čast!

 7. CICIRINELLA kaže:

  Kad je u pitanju cenzura onda postoje samo dva pitanja. Ili je cenzurista deo aktuelne politike ili ima nekog iz familije , trećeg nema.

  Hvala.

 8. ? kaže:

   

  CICIRINELLA:

   

  Kad je u pitanju cenzura onda postoje samo dva pitanja. Ili je cenzurista deo aktuelne politike ili ima nekog iz familije , trećeg nema.

  Hvala.

   

   

  ? Šta bi?

 9. No komment kaže:

  U nekim javnim preduzećima smanjenje broj zaposlenih verovatno neće uticati na sveobuhvatni rad, ali ima onih gde je još potrebno jačati broj stručnih saradnika na primer. Radio sam u jednom kao volonter, i trebalo bi još dva stalno zaposleni strucni saradnik da bi preduzeća stigao da uradi sve što GRAD i DRŽAVA traži. S druge strane zamenici, savetnici stvarno nisu potrebni. Znači treba definisati da li treba smanjiti broj izvršioca posla (radnici, stručni sradnici itd) ili broj "pozicija" (zamenik direktora, savetnik direktora, itd.).

 10. roki kaže:

  Eto nacina da se nadomesti 4 miliona eura koja ce da fale ove godine zbog oduzimanja dela poreza na plate od strane Republike. Znaci ako su plate mesecne 140 miliona dinara, realno bi to moglo da se smanji na 100 miliona. Znaci ostaje nam usteda od 40 miliona mesecno, sto je 500 miliona godisnje sto je oko 4 miliona gore-dole. 

  Ajde da se kladimo da bi se bez problema moglo ukinuti barem 30% zaposlenih u javnim preduzecima. Ne zelim ja nikome da dobije otkaz, pa i to su ljudi zar ne, ali eto vidljivo je da se pare mogu bez problema ustedeti samo sto se to nece desiti…

 11. marina vukovic kaže:

  pa nemora niko ni da dobije otkaz neka im samo skresuplate na 15/20 hiljada bez putnog trosk,toplog obroka i regresa kao vecini nas i eto para kolko hoces!

 12. Stipane,siti se... kaže:

  …i onda se Srez preselio u Sombor,pa onda natrag u Suboticu,pa postadose Opstine….

  i tako redom…nece biti povecanja zaposlenih u Subotici. Ali u Bajmoku,Tavankutu,Djurdjinu,Palicu,Backim Vinogradima,….NOVIM OPSTINAMA…..

  HOCE !!!

 13. komsa kaže:

   

  marina vukovic: pa nemora niko ni da dobije otkaz neka im samo skresuplate na 15/20 hiljada bez putnog trosk,toplog obroka i regresa kao vecini nas i eto para kolko hoces!  

    Ne mora cak ni to. Dovoljno je:

  1. Da se smanje reprezentacije u raznim restoranima na racun grada. Neka svako placa iz svog dzepa

  2. Da se smanji broj putovanja i ukinu sluzbena kola u svim javnim preduzecima. Neka se svi voze licnim kolima i o licnom trosku.

  3. Da se ukinu mobilni telefoni koje placa grad. Neka svako koristi licni mobilni.

  4. Da se ukine "kafana" u Gradskoj kuci.   

   

  Postice se bar 5 puta bolji efekat nego smanjenje broja zaposlenih za 5%.

   

  Ovako, Maglai prica populisticku pricu. Sebi nece sve te beneficije uskratiti.

 14. Sokrates kaže:

  Ne trebaju otkazi, jer toga biti nece i to je cista politicka demagogija. Treba izjednaciti plate u Javnom i Privatnom sektoru, ukinuti sve benificije koje je naveo "Komsa" pa da vidimo epilog. Apsurd kakav mi gledamo je da nam strajkuju prosvetari sa platama 40-70hiljada, a istovremeno neko nema 'leba da jede (tj nema posao). Ko zeli da strajkuje "sut u dupe", odmah 🙂

 15. Scaly kaže:

   

  Sokrates: Ne trebaju otkazi, jer toga biti nece i to je cista politicka demagogija. Treba izjednaciti plate u Javnom i Privatnom sektoru, ukinuti sve benificije koje je naveo "Komsa" pa da vidimo epilog. Apsurd kakav mi gledamo je da nam strajkuju prosvetari sa platama 40-70hiljada, a istovremeno neko nema 'leba da jede (tj nema posao). Ko zeli da strajkuje "sut u dupe", odmah :)

  Malo se prošetajte Lokalnom Samoupravom , pa onda Javnim preduzečima,pa tolko ih je zaposleno da neki  sedeti nemaju mesta ,grejanje i pored otvorenih prozora je iznad 30 .Neki od dosade neznaju šta da rade.Govori mi jedan poznanik "Inspektor": "više nemogu raditi boli mi noga pa moram ići kući" a samo je 11 sati,prepoznačete zaposlenice iz opštine i javnih preduzeća i na subotičkim tržnicama -naravno za vreme radnog vremen kada se kupuju potrepštine za kuhinju.Pa onda razni portiri,londineri,stručnjaci za održavanje ,šefovi spremačica, humatinarni radnici.šefovi nekih javnih preduzeća već u petak su na Zlatiboru.. itd,itd ,a računi nam stižu isamo stižu…Dokleee?!

 16. prozivka kaže:

  A "Direkcija za izgradnju grada Subotice" isplati 13. platu!!! Pa ti Maglai pricaj bajke za malu decu…

 17. freelancer kaže:

  @prozivka

  Koliko je ta informacija pouzdana? Ako JESTE, postoji rešenje… Rado ću napisati koje… Nenasilno ORGANIZOVANJE. Efikasno je…

OSTAVITE KOMENTAR