Maglai smenjen sa mesta predsednika GO SVM-a

Politčka dešavanja na lokalu su promenila tok od kada je postalo jasno da gradskim odborom Srpske napredne stranke rukovode Gojko Radić i Bogdan Laban. Takav rasplet, marginalizovao je Maravića i Todosijevića, ljude koji su direktno pregovarali sa SVM-om oko promene vlasti u novembru prošle godine.

 

Posledice promena u SNS, su se osetile i u SVM gde je Ištvan Pastor bio primoran da smeni predsednika gradskog odbora te stranke u Subotici Jenea Maglaia i na njegovo mesto postavi Tivadara Bunforda.

 

Tim povodmo se oglasio i Gradski odbor DS-a saopštenjem:

 

"Gradski odbor Demokratske stranke u Subotici čestita gospodinu Tivadaru Bunfordu izbor za predsednika Gradskog odbora Saveza vojvođanskih Mađara u Subotici.

 

Izbor uspešnog i iskusnog privrednika za prvog čoveka subotičke organizacije SVM-a daje nam nadu da će odnosi među našim odborima dobiti novi kvalitet.

 

Želimo gospodinu Tivadaru Bunfordu da u svom političkom angažovanju bude isto toliko kreativan kao što je to pokazao stvarajući uspešnu kompaniju."

bunford_tivadarKOMENTARI

 1. kalkulator kaže:

  Maglai je smenjen zato sto je Vucic odredio Labana za glavnog pregovaraca ispred SNSa a Malgai ga ne podnosi. Zato je Pastor lepo udaljio Maglaija iz cele price.

 2. STeve kaže:

  Smenjen ili nije prihvatio da i dalje bude predsednik GO? Inace, autor/prevodilac neka procita naslov ponovo.

 3. gradjanin kaže:

   

  STeve:

   

  Smenjen ili nije prihvatio da i dalje bude predsednik GO? Inace, autor/prevodilac neka procita naslov ponovo.

   

  Kako da ne, samovoljno je marginalizovan iz SVM-a. Onoga trenutka kada više ne bude gradonačelnik, prestaće da postoji na političkoj sceni.

   

  Pastor je lepo iskoristio Jeneove greške da odstrani jednog od unutarstranačkih konkurenta i na mesto u Subotici postavi svog čoveka.

   

  Druga je priča to što se narodu pred izbore serviraju sasvim drugi razlozi.

 4. pauk kaže:

  Nek predje u Vojvodjansku paritju… Hajde Jene…Rasturimo ih!

 5. pauk kaže:

  Republikanci dakle!!! Da dodam, mislim da je Jeneova buducnost u Vojvodjanskoj partiji

 6. zorandjala kaže:

  Smenjen sa mesta U go ilije smenjen sa mesta gde se nalazi Go.Opet nejasno IZVORI. Inace ova stranka je jos u vreme K J kopala da se izmesti vojska pa posto im je to uspelo hvala im za svesrdnu pomoc kod ovih nepogoda .Pozivam ih da sa sve slikarima [FOTO I KAMERE} na svetog trifuna izadju u vinograde da se slikaju sa narodom.

 7. laki kaže:

  U Subotici nema ni jednog normalnog političara. Sve moj do mojega, samo grabe za ličnu korist… od predsednika opštine Maglaija do Radića… ma svaki od njih je najveći šljam i propalitet… svi do jednog…

  Seljoberi neviđeni. Građani da su pametni, pa da Vas kazne i ne izaberu više nijednog od vas. Mamicu li vam…

 8. pauk kaže:

  Hajde Jene.. skupljamo potpise za REPUBLIKU VOJVODINU..A ti imas iskustva, dobro bi nam dosao… Mani se ovih i tako im odzvonilo….

   I vidis kako lajkuju ovaj moj predlog i zele ti dobro..

 9. mara kaže:

  STa je sledece? Smena gradonacelnika? 😀

 10. JAPAJA kaže:

  Ja ću kao i ceo grad da glasam za DS jer u njenim redovima su Pero Rikić ( Toplana ), Zoran Marković ( Tržnica ), sve stručnjak do stručnjak. Jedino oni znaju narodu zavući ruke u đžep i posle da laprdaju kako su jedina odgovorna partija u našem društvu.

   

 11. brojgel kaže:

  Naravno da je smenjen. To je logicna posledica. Vec sam pisao koliko je Maglai politicki nezreo jer je podrzao jednu frakciju u stranci koja mu je koalicioni partner i time se direktno mesao u odnose u stranci kojoj ne pripada. Na njegovu zalost, izabrao je pogresnu opciju i sad mora da politicki odgovara. Nacinio je stetu stetu svima, kako svojoj stranci tako i naprednjacima jer je krizu jedne stranke svojim mesanjem u njen unutrasnji odnos preneo na grad i stvorio politicku nestabilnost u gradu.

 12. brojgel kaže:

   

  laki:

  U Subotici nema ni jednog normalnog političara. Sve moj do mojega, samo grabe za ličnu korist… od predsednika opštine Maglaija do Radića… ma svaki od njih je najveći šljam i propalitet… svi do jednog…

  Seljoberi neviđeni. Građani da su pametni, pa da Vas kazne i ne izaberu više nijednog od vas. Mamicu li vam…

   

  A tebi krivo sto i ti ne mozes da grabis za licnu korist? O stvarima o kojima ne znas nista, ili znas jako malo se ne prica.

 13. Joška kaže:

   Jeno da se udružimo sa Jobbik-om, poštenim SVM-om ,bez Čobanina (pastor) delom pomađarskih Bunjevaca I Hrvata ,pa da očistimo ovu neprirodnu vlast iz Subotice.pogotovo zato što smo u večini-a i domači smo.Kakvi bakraći i Radići ,u Hrvatskoj gde je ratovao obnovili su mu Kuću, a dobio i aboliciju,možda?? nek tamo politizira za prava Srba.

 14. Pišta kaže:

  Ovde nama opet žuti objašnjavaju ko je glavni u redovima SVM i SNS, hoće li ponovo izaći  Modest da kaže sa kim on najbolje sarađuje u gradu?

 15. Barbara kaže:

  Polupismeni političari iz sirotinjskih porodica zadojenih titovim komunističkim režimom ,indoktrinirani da je otimanje od drugih (čitaj kradja) jedini način da uspeš u životu, ne mogu nikada biti vodje.Ako budu, mogu da donesu samo propast sredini u kojoj žive i deluju. Zato treba o svakom SVE da se zna…pre izbora…i ko je i šta je i iz kakve porodice, i šta su mu bili roditelji i kako je i gde odrastao i šta je uradio ( uspeo) u životu, i kakav je bio učenik i student i šta je sam stekao i kolikim kapitalom raspolaže.A onda, da svaka funkcija nosi VELIKU odgovornost (posebno materijalnu). Ovako,  mi ne znamo ko su ti ljudi koji se pojavljuju na političkoj sceni …i šta hoće, sem da pokradu što se još pokrasti može…Uostalom, sve te kampanje i izbori osiromašuju zemlju….na stotine stranaka koje se finansiraju iz budžeta…ma, dokle više. Monarhija je jedino rešenje.Onda prestaju i glupi nepotrebni izbori.Onda prestaje i praksa da državu vode državni neprijatelji ili polupismeni neobrazovani i neuki ljudi…kada se stvari postave na svoje mesto , onda možemo očekivati boljitak.Monarh će se založiti za svoju zemlju…a ovi komunistički naslednici samo misle na sebe i ličnu korist. O diplomatiji da ne govorim.O ugledu u svetu pogotovo. Bojkotovati izbore svaki put je jedino rešenje

 16. laki kaže:

  @brojgel

  A po tebi su naši političari sve poštenjačina do poštenjačine?!

  Vidi, znam ono što znam, a to je da su pojedinci došli u ovaj grad sa koferom u rukama i malo ratnog profita… danas se, međutim, to bogatstvo namnožilo do nivoa za nepoverovati. Ako tome dodamo da pojedinac, na kojeg mislim dok ovo pišem, nema dana radnog staža (izuzev u politici, ako se to računa), pitam te gde sam onda pogrešio u prethodnom komentaru. Ovog lika navodim kao prvog zato što po tvojem komentaru naslućujem da si "navijač" (a možda i pripadnik) njegove frakcije. Da bi ti shvatio da nisam neuk navešću ti i jedan detalj o sprezi istog sa kriminalnim likovima, gde je istima izdejstvovao povlašćenja kod izdržavanja zatvorske kazne. Toliko o tvojem favoritu i njegovom poštenju, a mojem neznanju.

  Ni lokalni političari iz svih ostalih stranaka nisu bolji, možda su još i gori.

  I uzgred da ti kažem da kod mene finansijski momenat nikad nije bio presudan pri određivanju tipa ličnosti, pa tako ni prilikom pisanja prethodnog komentara. Čovek može da bude dobar ili loš, poštenjačina ili lopina… i nije mi krivo kad neko ima, ali mi je krivo kad to stiče na nepošten način, prevarama, krađom… u šta se svi lokalni, a i većina republičkih političara može svrstati.

   

 17. Jankes kaže:

   

  kalkulator:

  Maglai je smenjen zato sto je Vucic odredio Labana za glavnog pregovaraca ispred SNSa a Malgai ga ne podnosi. Zato je Pastor lepo udaljio Maglaija iz cele price.

   

   

  vecu glupost odavno nisam cuo…

   

 18. pauk kaže:

  Jeno s Jobbikom? A Jobbik u Madjarskoj.. Jene ide u Madjarsku? Il Jobbik ovde? Nema od tog nista, odma zaboravi tu ideju.. Potpuno nerealno i neostvarivo. Nek dodje on lepo u Vojvodjansku partiju da se zalaze za republiku … Toliko lajkova za taj predlog, vise nego da ostane u SVM

 19. kalimero kaže:

  To Jane Srbine!!!!

 20. Spartak kaže:

  Nedaj se Jene !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  

 21. brojgel kaže:

   

  Joška:

   Jeno da se udružimo sa Jobbik-om, poštenim SVM-om ,bez Čobanina (pastor) delom pomađarskih Bunjevaca I Hrvata ,pa da očistimo ovu neprirodnu vlast iz Subotice.pogotovo zato što smo u večini-a i domači smo.Kakvi bakraći i Radići ,u Hrvatskoj gde je ratovao obnovili su mu Kuću, a dobio i aboliciju,možda?? nek tamo politizira za prava Srba.

   

   

  Meni se cini ili je autor ovog komentara neki preziveli nacista koji ne moze da prezali sto je Hortijeva Madjarska propala? Gojko Radic je primoran da ode iz Hrvatske i kao pripadnik srpskog etnickog korpusa doselio se u svoju maticu Srbiju, kao i jos preko pola miliona Srba. Uostalom, da je ova drzava zaista malo normalnija, trebalo bi da odgovarate pred zakonom zbog ovakvog komentara.

 22. Stipan Sveti kaže:

  E, moji Čeljadi… glabate stare kosti, mlatite prošlogodišnju praznu slamu… trla baba lan…mante se gluposti, nego ajdte kod mene na salaš, pa lipo vile u ruke i u štalu pa se pokažite, pa tamo budite mudri. Sneg nemorate čistiti, jer ga nema… bio Đoković… obišo mi salaš…pojeo malo rezanaca s makom i ondak pravac Feketić. Zato pamet u glavu, i radite nešto korisno. Voli Vas Stipan.. onaj.

 23. Zoki kaže:

            brojgel @   O čemu vi pričate, i sa koji pravom nas nazivate Srbima, koji smo došli iz Hrvatske, još da nam brojite i krvna zrnca,na osnovu čega vi zaključujete našu pripadnost? ,Dali vi znate koliko njih su bili na Hrvatskoj strani koji nisu bili Hrvati , i koliko Hrvata koji nisu se slagali sa ratom i hrvatskom i srpskom politikom. Nadalje prezime Radić je poznato istorijsko Hrvatsko prezime,te svako ima pravo da bira svoje etničku pripadnost. A što se hortijeve Mađarske i nacizma tiče, prestanite već strašiti svakog 'slikom mrtvog kralja'.Uostalom kome i sa sa kojim pravom pretiš onima koji imaju drugačije mišljenje od tebe i žele živeti sa svoji sugrađanima Mađarima,Hrvatima,Bunjevcima…i drugima u Subotici, ako želiš da ratuješ idi sam ali bez nas.

 24. pero kaže:

   

  Jankes:

  kalkulator:

  Maglai je smenjen zato sto je Vucic odredio Labana za glavnog pregovaraca ispred SNSa a Malgai ga ne podnosi. Zato je Pastor lepo udaljio Maglaija iz cele price.

  vecu glupost odavno nisam cuo…

   

   

  Momak ipak mućni još jednom svojom glavom….pre nego što donosiš takve zaključke

 25. Vitez Koja kaže:

  Pazljivo sam procitao sve komentare i morao sam ovo nepisati. Postovani g-din Maglai je stvarno smenjen sa mesta predsednika Go SVM-a,zbog nepostovanja politike stranke. A to je, da se gradska koalicija pravi sa strankama koje imaju podrsku od republike i koje su republicka vlast. Oduvek je tako bilo i bice sa njima. Mislim da mu se sprema i iskljucenje zbog toga. Ne svidja mu se to sto je PPV i predsednik SNS-a odredio g-dina Bogdana Labana za glavnog pregovaraca u ime SNS-a,posto sa njim ne moze da manipulise i mlati praznu slamu.

 26. kula od karata kaže:

  Meni ovo sve lici na samar ljudima koji su formirali vlast u SU bez znanja njihovih lidera i sada snose velike posledice koje su ocigledne…A ako je smenjen zato sto  ne voli Labana,onda je Laban mnogo mocan i ima veliku podrsku u SNS-u…E onda gospodo ostali koji ste umesani u ovo,a jos ste na nekim funkcijama,cuvajte se,pakujte polako stvari.

 27. srdjan kaže:

  Gospodine Bunford nemojte praviti greske kao vas bivsi kolega,vidite kako se prolazi kada necete sa nekim da komunicirate.Nije ljudski.

 28. brojgel kaže:

   

  Zoki:

            brojgel @   O čemu vi pričate, i sa koji pravom nas nazivate Srbima, koji smo došli iz Hrvatske, još da nam brojite i krvna zrnca,na osnovu čega vi zaključujete našu pripadnost? ,Dali vi znate koliko njih su bili na Hrvatskoj strani koji nisu bili Hrvati , i koliko Hrvata koji nisu se slagali sa ratom i hrvatskom i srpskom politikom. Nadalje prezime Radić je poznato istorijsko Hrvatsko prezime,te svako ima pravo da bira svoje etničku pripadnost. A što se hortijeve Mađarske i nacizma tiče, prestanite već strašiti svakog 'slikom mrtvog kralja'.Uostalom kome i sa sa kojim pravom pretiš onima koji imaju drugačije mišljenje od tebe i žele živeti sa svoji sugrađanima Mađarima,Hrvatima,Bunjevcima…i drugima u Subotici, ako želiš da ratuješ idi sam ali bez nas.

   

   

  Bio sam jasan da jasniji nisam mogao biti. Nikog nisam uvredio, niti sam pozvao na mrznju, netrepeljivost ili slicno. Kako ste moj komentar doziveli to je samo vasa stvar.

 29. brojgel kaže:

   

  Zoki:

            brojgel @   O čemu vi pričate, i sa koji pravom nas nazivate Srbima, koji smo došli iz Hrvatske, još da nam brojite i krvna zrnca,na osnovu čega vi zaključujete našu pripadnost? ,Dali vi znate koliko njih su bili na Hrvatskoj strani koji nisu bili Hrvati , i koliko Hrvata koji nisu se slagali sa ratom i hrvatskom i srpskom politikom. Nadalje prezime Radić je poznato istorijsko Hrvatsko prezime,te svako ima pravo da bira svoje etničku pripadnost. A što se hortijeve Mađarske i nacizma tiče, prestanite već strašiti svakog 'slikom mrtvog kralja'.Uostalom kome i sa sa kojim pravom pretiš onima koji imaju drugačije mišljenje od tebe i žele živeti sa svoji sugrađanima Mađarima,Hrvatima,Bunjevcima…i drugima u Subotici, ako želiš da ratuješ idi sam ali bez nas.

   

   

  I zaboravih jos nesto. Napisao sam da Radic, tacno odredjeni, pripada srpskom etnickom korpusu. Nisam govorio o Radicima. Kao drugo, vas komentar je potvrda sledeceg: sto je manja razlika to se ona vise istice. Znate, kad Englezu kazete da je Nemac greskom, on se ne uzbudjuje mnogo, ali kad se kaze Hrvatu ili Bosnjaku da je isto sto i Srbin njima se oci zakrvave. Cudno, zar ne?

 30. pera kojot kaže:

  @ brojgel

  mala digresija ,da ali ne zaboravi da je trenutno vladajuca kraljevska dinastastija u Engleskoj ustvari nemacka , da su pre prvog svetskog rata nosili prezime Saks-Kobur i Gota i da je kralj Dzordz V. promeni ime dinastije u Vindzor 1914 zbog rata da bi prikrili svoje nemacko porekla , zato se i ne uzbudju zbog toga.takodje sto se tice Bosnjaka  bez vredjanja nicije nacije( ali govorim o istorijskim cinjenicama), svi oni kad pogledaju u nazad 7-8 generacija vide da su Srbi ili Hrvati koji su presli na Islam zbog pokrstavnja.Takodje toga ima i ovde u Vojvodine primeri prezimena Racz(Srbin) , Horvat(Hrvat), Tot(Slovak) Nemet(Nemac)… sva ona govore o etnickoj pripadnosti bivsih nosilaca prezimena.Izvinjavam se jos zbog udaljavanje od teme !!!!

 31. pravdoljub kaže:

  https://www.gradsubotica.co.rs/biljana-molila-lekare-da-joj-odseku-nogu/#comment-171035 

  Ajmo malo da oladimo od politike i pomognemo ovojh devojcici i njenoj porodici..

   

 32. bob rock kaže:

  sam je dao ostavku na to mesto….ali tu je,gde treba.

   

OSTAVITE KOMENTAR