Maglai:Uskoro rezultati istrage u Čistoći

Nakon što je početkom ove godine podneo krivičnu prijavu protiv N.N. lica u Javnom komunalnom preduzeću "Čistoća i zelenilo" zbog, kako je naveo, brojnih zloupotreba, gradonačelnik Subotice Jene Maglai obišao je ovo javno preduzeće i ocenio da je u njemu primetan napredak.

Cistoca

Maglai je, zajedno sa predsednikom subotičke Skupštine Ilijom Maravićem, i v.d. direktora Čistoće Slobodanom Miloševim, razgovarao o merama koje su preduzete u poslednjih nekoliko meseci kako bi se sanirala zatečena situacija, kao i o uštedama koje su ostvarene u ovom periodu.

 

"Zbog nagomilanih dugova lokalna samouprava je, u interesu zajednice, morala da interveniše i spasava ovo javno komunalno preduzeće, a na saniranju finansijske situacije ozbiljne korake preduzeli su i direktor i rukovodstvo JKP 'Čistoća i zelenilo'. Nadam se da će nam rezultati rada policije, koja je mesecima u ovom preduzeću, kao i interne revizije, koju sam ja imenovao, uskoro biti saopšteni i da će ljudi koji su ovo preduzeće doveli u ovako tešku dubiozu biti procesuirani", rekao je Maglai.

 

On je dodao i da bi subotička Čistoća trebalo u narednom periodu svoje usluge da proširi na mnogo veću teritoriju kada je reč o održavanju javnih i zelenih površina, a da bi smeće iz prigradskih naselja trebalo da se odnosi na način na koji se to čini u gradu.

 

"Imamo još jedan ozbiljan problem koji ćemo morati zajedno da rešavamo, a to su deponije u mesnim zajenicama Čantavir, Bajmok i Hajdukovo. Radi se o deponijama koje nisu uređene, ali koje moramo da dovedemo u red kako bi građani tih naselja imali gde da iznesu otpad. Tu, već dve decenije nesređenu situaciju kada je reč o deponijama u prigradskim naseljima, trebalo bi da rešimo u narednih šest meseci do godinu dana", rekao je gradonačelnik Subotice.

 

Maglai je najavio i da će lokalna samouprava u maju raspisati javnu nabavku u vrednosti od oko devet miliona dinara kako bi subotička Čistoća obnovila sredstva za rad, kao i da će pomoći nabavku dva kamiona za odnošenje smeća iz prigradskih naselja.

 

Slobodan Milošev je rekao da se proteklom periodu pokazalo da JKP "Čistoća i zelenilo" može da izvrši sve zadatke i obaveze postavljene od strane osnivača.

 

"Uveli smo i restriktivni program rada. Uštede u prva dva meseca su 13 miliona dinara, a tokom prva tri meseca ove godine potrošeno je 60 tona goriva manje u odnosu na isti period u 2013. godini", rekao je Milošev.

 

On je podsetio da je gubitak ovog preduzeća u prva tri meseca prošle godine iznosio 16,5 miliona dinara, a da je u prva tri meseca ove godine ostvarena dobit od oko 21 milion dinara.

 

RTVKOMENTARI

 1. balfasz kaže:

  verovatno je ustedi goriva doprinelo i to da ima mesta u gradu gde se OVE GODINE jos nijednom nije kosila trava, ili ima gde je kosilica prosla ali trimeri su izostali blizu bankina i oko bandera…

  mozda su na nekim stvarima ustedeli, ali po gradu izgleda kao da je Cistoca u generalnom strajku i da ne odrzavaju zele povrsine…

 2. jasso kaže:

  primetio sam nesto interesantno,kako je Maglai zaseo u fotelju polgarmestera,kad god spominje mesne zajednice i da treba nesto da se radi,uvek samo spomonje  Bajmok,Cantavir i Hajdukovo,kao da druge ni ne postoje i da u njima nema problema,a sad se vidi koliki je on veliki nacionalista jer samo protezira mesta sa madjarskim zivljem…

 3. pere kaže:

  a kad ce biti rezultati iz biznis inkubatora????

OSTAVITE KOMENTAR