Manifestacija „Pozorište u našoj ulici”

U prostorijama pozorišta „Deže Kostolanji” i Mađarskom kulturnom centru „Nepker” će od 5. do 9. februara biti održan „Zimski internetno festival” koji zajednički organizuju Udruženje pozorišta nacionalnih manjina Mađarske i Mađarski kulturni centar „Nepker”.

 

U okviru ovog festivala održaće se maifestacija pod nazivom „Pozorište u našoj ulici” u okviru koje će subotička publika imati priliku da odgleda pozorišne predstave, prisustvuje koncertima, dok su za decu organizovane radionice.

 

—Program u okviru ove manifestacije je deo umetničkog stvaranja koji u samom „Interetno festivalu” ne nalazi svoje mesto, zbog prebogatog programa. Ovim putem ćemo pokušati da  animiramo subotičku publiku koja je željna kulture, koncerata, pozorišnih predstava. Posebno mi je drago da je Udruženje pozorišta nacionalnih manjina Mađarske nas odabralo za dostojnog parnera za ovaj projekat i nadam se da će to biti početak dobre saradnje i prijateljstva između dve institucije—rekao je Bela Bodrogi, generalni sekretar  Mađarskog kulturnog centra „Nepker”.

 

„Zimski interetno festival” će ovaj period obogatiti kulturnim sadržajima i pružiti priliku Subotičanima da odgledaju još po koju predstavu ili prisustvuju nekom koncertu.

 

—Drago nam je da možemo da iskoristimo ovo partnerstvo i da kultura posluži kao sredstvo da se pokaže kako više naroda živi zajedno. Kroz program koji smo pripremili za festival pokazaćemo šta se radi u Mađarskoj i kakve predstave možemo da ponudimo. U okviru ove manifestacije biće organizovani i razgovori subotičkih i mađarskih pozorišnih radnika, koji će moći da razmene iskustva i da razgovaraju o uspostavljanju saradnje—istakao je Gergelj Laslo, predsednik Udruženje pozorišta nacionalnih manjina Mađarske.KOMENTARI

  1. freelancer kaže:

    Ok. Podržavam manifestaciju. Podržavam KULTURU, generalno. A kako bi bilo da se organizuje manifestacija „Pozorište u centru grada“??? M’s’m, da se skupi neka kinta. Makar za metar zida fasade.

    Sećam se priče svojih roditelja. Tek sam rodjen u to vreme. Gradio se Otvoreni univerzitet (tadašnji „Radnički“). Gotovo SVAKI stariji gradjanin s punim pravom može da kaže: „E, imam i ja „svoju“ ciglu u toj zgradi!“ Jer… tako je i izgradjen, na kraju krajeva…

  2. Limun kaže:

    To su prošla vremena,ko će ti sada izaći dobrovoljno raditi za grad koji nas isti pljačka ?

OSTAVITE KOMENTAR

+ 32 = 36

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 3 + 15 ?
Please leave these two fields as-is: