Manje saobraćajnih nezgoda u odnosu na prošlu godinu

Prošle godine se dogodilo ukupno 99 saobraćajnih nezgoda, a ove 69. U naseljenom mestu je bilo 63, a van naseljenog mesta 36 saobraćajne nezgode, dok je ove u naseljenom mestu bilo 58, a van naseljenog mesta 11 saobraćajnih nezgoda. Prošle godine za prva dva meseca bilo je 30, a ove 27 saobraćajnih nezgoda sa nastradalim licima.

 

Nezgoda sa teškim posledicama bilo je 6 ove i prošle godine, dok prošle godine bilo je tri nezgode sa nastaradalim licima, a ove ni jedna. U saobraćajnim nesrećama najčešće stradaju putnici automobila, potom motociklisti i pešaci. Na putevima već možete da primetite vozače velikih motora.

 

Motociklisti su najnezaštićeniji u saobraćajnim nezgodama, jer imaju samo kacigu, da im čuva život. U policijskoj upravi kažu da vozači automobila teže proračunavaju brzinu kretanja motociklista zbog njihovog gabarita i često se dešava da se ne ustupa pravo prvenstva prolaza. Uvaj rizik se povećava još više ukoliko motociklisti ne poštuju brzinu kretanja. Evidentno je manji broj saobraćajnih nezgoda, kažu u policiji.KOMENTARI

  1. Nikola kaže:

    Ako je manje nego prosle godine, onda to pozdravljam, ali ima jedna mala druga statistika, a to je da je smanjenjem standarda opala kupovna moc goriva za 30% pa se namece pitanje dali je to zbog toga ili paznje vozaca….

    Procenite sami. 

OSTAVITE KOMENTAR