Manji broj novozaraženih, ali više pacijenata u Kovid delu bolnice

Prema  Izveštaju Zavoda za javno zdravlje Subotice o epidemiološkoj situaciji Covid 19 u Severnobačkom okrugu 4. decembra, tokom prethodnog dana su registrovana 162 nova slučaja infekcije virusom SARS-CoV-2.  Najveći broj slučajeva, 137 je regitrovano u Subotici, a sledi Mali Iđoš sa 13 i Bačka Topola sa 12 novootkrivenih.

U prethodna 24 sata u Kovid respiratornoj ambulanti Opšte bolnice Subotica obavljeno je 75 pregleda. Dvadeset šest pacijenata je zadržano na bolničkom lečenju u Kovid delu bolnice, a osamnaest pacijenata je otpušteno na dalje kućno lečenje i izolaciju. Trenutno se na bolničkom lečenju u Kovid delu bolnice nalazi 170 pacijenta. U Kovid jedinici intenzivnog lečenja nalazi se 19 pacijenata, 14 na mehaničkoj ventilaciji. KOMENTARI

 1. B kaže:

  Saznajte koliko je medicinskog i ne-medicinskog osoblja “van stroja”, kako trenutno (Covid-19) tako i dugoročno (otkazi, odlasci, penzionisanje..) te šta je uprava PREDUZELA da to adresira.

  Imamo prava znati jer svi odvajamo novce za to!

  Zdravstvo nije partijski plen i čekanje na “isplative investicije”..

 2. Miki kaže:

  @ B ,Zdrastvo nije samo kupovine diagnostičkih aparata , rešenje Covida 19 nije u zapšljavanju neadekvatne medicinske osoblje bez obrazovanja ,neobrazovanih lečnika koji nemaju veze sa Covidom neadovoljno obanizovanih farmaceuta ,koji se ponašaju samo kao trgovci u apotekama. Kada ih pitaš za savet ,ne znaju ništa već vas šalju kod vašeg lečnika ,itd ,itd. A sve njih građani ove zemlje plaćaju.

 3. MAHISAH kaže:

  Pozdrav. Gradjani su na zalost ovce za sisanje. Uvek bilo i uvek ce biti. Niko, ali niko me nemoze napisati da su prvenstveno zdrastveni radnici obuceni za ovo. Pogotovo posto je zvanicno mnogo njih obolelo. Pa sunac mu poljubim, kakav si ti zdrastveni radnik, koji si OBUCEN da se nosis sa epidemijama, zarazen? Nesto tu smrdi. Ili nasi zdrastveni radnici ne znaju da rade posao, ili nemaju adekvatne uslove za to.Kako da ocekujes adekvatnu pomoc od zdrastvenog radnika, koji nije u stanju niti sam sebe da zastiti? A u ovom slucaju pisacu iz sopstvenog ugla, je poznato da ODREDJENI doktori vole neki evric u dzep, pa da rade.Necu d gresim dudu, nisu svi takvi, ali dosta njih, pored toga sto rade u drzavnim institucijama, imaju privatne klinike i salju Vas u iste…Svako moze da hejtuje ovo, pa isto tako cu CINJENICNO odgovoriti svakom . Postovanje za sve.

OSTAVITE KOMENTAR