Maturanti proslavili poslednji dan škole

Za učenike završnih razreda trogodišnjih i četvorogodišnjih srednjih škola završena je školska godina. Maturanti Gimnazije “Svetozar Marković” okupili su se danas u centru grada kako bi proslavili poslednji dan škole.

U centru grada danas su se mogli videti ushićeni maturanti Gimnazije “Svetozar Marković”. Kako kažu, najviše će im nedostajati druženje, koje je većini i obeležilo protekle četiri godine. Ono što ih čeka u narednih par dana jesu završni prijemni ispiti koji počinju već od 4. juna, a oni se nadaju se da će na kraju svi upisati željene fakultete. Kada je reč o svečanoj proslavi velike mature, datum još uvek nije poznat, međutim učenike to ne brine jer su sa pripremama uveliko počeli.

RTV Yu ecoKOMENTARI

 1. Svetlana kaže:

  Srećno gimnazijalci, uživajte u svojoj mladosti. Budite pametniji od nas roditelja i ceo svet je vaš.

 2. Durando kaže:

  …Valjda poslednji dan nastave, skola je i dalje na svome starom mestu i njoj jos nije dosao poslednji dan.

 3. Nebojisha kaže:

  Ne znam kada je tacno postala tradicija da se maturanti okupljaju na korzou i prolaze kao krdo kroz citav grad blokirajuci saobracaj na svakoj raskrsnici deruci se iz sveg glasa kao da ne postoje ljudi koji imaju posla u ovom gradu, ali bi to trebalo ukinuti. Ne proslavu, samo mesto. Poslati ih na hipodrom pa tamo nek galame i trce ukrug koliko hoce, sa sve ovim trubacima i pistaljkama.

 4. Gligorije kaže:

  Nebojisha
  Mislim da je i žubor fontane preglasno!?? Jel i to da se utiša?????????

 5. Neke opste zakonitosti kaže:

  Srozavanjem i opadanjem nivoa prosvete, opalo je i sve drugo sto je prateca pojava u proseveti, a samim tim i u opstoj kulturi. Nacin proslave mature i nacin proslave Bozica cobanskom vatrom pred gradskom kucom, pretstavljaju princip spojenih sudova. Spojeni sudovi mogu imati razlicitu formu ali nivo tekucine (kulture) je u njima uvek isti.

 6. Volim ljude kaže:

  Nekako svake godine neprimećeni budu maturanti muzičke škole. Oni na ulicu izađu tek koliko da obiđu krug oko škole pevajući Gaudeamus igitur. Ostatak njihove proslave dešava se u dvorištu škole,ali ako ste slučajno prošli baš kad su napolju,mogli ste uživati.

 7. Aleksa kaže:

  Gimnazija je nekada bila institucija u kojoj se sticalo znanje i ponašenje. Imati veliku maturu za mnoge je bio nedostižan san. Proslava mature i opraštanje od škole se odvijalo u okviru škole na dostojanstveni način.
  Muzička škola se, kako reče @Volim ljude, uvek isticala svojom umerenošću,valjda to proističe od same muzičke umetnosti. Puno sam boravio u toj školi, moja dva sina su je pohađali, jednom je muzika životni put, a drugom muzičko obrazovanje.
  Mladi jesu mladi, ali bi trebali proslavljati ovakve trenutke u životu sa više dostojanstva.

 8. Anonimni kaže:

  Ovako bučne proslave mature došle su kod nas za zapada. Video sam kako to rade mladi u Švedskoj i Danskoj a verovatno ima još primera.
  Nemam zamerki na taj novi običaj jedino što ti trubači nisu pravi trubači jer bukvalno ne znaju ništa da sviraju.

 9. Gurija kaže:

  Sram vas sve bilo, ova jadna deca su se mučila četiri godine u ovoj školi i sada ste vi našli tu da serete.SRAMOTA!

 10. Gaudeamus kaže:

  @ Gurija

  Ako je to i takvo ponasanje sve sta su ta jadna deca naucila onda je bolje da nisu nista ucila. Pogledao sam video snimak,a reporterka kao i intervjuisani gimnazijalci akcentuju ocajno seljackim naglaskom i cim otvore usta vidi se sta su naucili. Nabiti sajkacu i kokardu na glavu i zaogrnuti se Srpskom “Papagajkom” nije dovoljan dokaz zrelosti.

 11. pitam kaže:

  Sta je fora s tim ogrtanjem sa zastavom? Zavrsis usranu srednju skolu, nisi postigao bas mnogo u zivotu i onda zagrlis zastavu zbog..?

OSTAVITE KOMENTAR