Maturantkinja prva doplivala do Časnog krsta

Maturantkinja Gimnazije iz Subotice Teodora Pavković (18) prva je doplivala do Časnog krsta na Tisi u konkurenciji 25 odvažnih momaka.

– Prvi put sam plivala za Časni krst i mogu reći da je utisak genijalan. Voda je hladna i ako ne onoliko koliko sam očekivala. Hvala ovim divnim momcima koji su, čini mi se, bili kavaljeri i džentlmeni i dozvolili mi da prva doplivam do krsta – oduševljena je Teodora.

teodora-pavkovic

Kaže da nije član plivačkog kluba, ali da od malena sa bratom uči ronjenje, jer joj je otac ronilački instruktor.

Obnovljeno plivanje za Časni krst koji je organizovala je Srpska pravoslavna crkvena opština Sanad, ponovo je upriličeno posle pauze duge sedam decenija, pre četiri godine.

Program je počeo Svetom Liturgijom u seoskom pravoslavnom hramu posvećenom Vaznesenju Gospodnjem, sa velikim Vodoosvećenjem, odakle je krenula Praznična litija do plaže na reci Tisi, gde se plivalo za Časni krst.

Događaju je i pored kiše i raskvašenog terena na obali Tise prisutvovalo nekoliko stotina znatiželjnika, a rganizatori kažu da su ovim događajem obnavili zaboravljeni običaj, nakon pauze od sedamdeset godina i da se time odužuju precima i ostavljaju zavet potomcima.

plivaci-za-casni-krst

BLICKOMENTARI

 1. Megatron kaže:

  WTF ? Sta je sad ovo ?

 2. vokille kaže:

  Svaka joj čast! 
  Jeste da sam teški nevernik, ali pošto sam nekad trenirao plivanjem, znam koliko hrabrosti i bukvalno m**a treba imati za ovako nešto, ne bih se nikako usudio na ovako nešto! 😀

 3. Mare kaže:

  Svaka joj čast! Zaista!!

  Još da krst ne drži kao smokvin list ispred golog tela, poverovao bih da duhovnost napreduje na uštrb egzibicionizma, pomodarstva i romansiranog Hrišćanstva u Soraba..

   

  (izvinite ali nemam ćirilično pismo na ovom sokoćalu da budem autentičan ..)

 4. bah kaže:

  Praćnuo se šarančić

 5. Dorfer kaže:

  Prestrašno kako samo mladim ljudima znaju isprati mozak , niko ne misli na zdravlje ovih mladih ljudi ,dok oni koji to organizuju dobro su  ' ubundani ' ,čak su i lice dobro zaštitili gustom bradom. Nisam simpatizovao komunizam ,ali ipak više su vodili računa o mladima da ne budu izmanipulisani raznim verskim dogmama koji nemaju ama baš ništa sa hriščanstvom.

 6. zorandjala kaže:

  Bog joj dao sve najbolje .Hristos se javi.

OSTAVITE KOMENTAR