Migranti iz prihvatnog centra u Subotici nisu protestvovali na Kelebiji

Prethodnih nekoliko dana migranti koji se kreću van prihvatnih centara u Srbiji bili su u centru pažnje domaće i inostrane javnosti zbog pokušaja da se, bez dokumenata, domognu Evropske unije. Došlo je i do incidenta na granici sa Mađarskom zbog čega je prelaz Kelebija bio i zatvoren neko vreme. Migranti iz prihvatnog centra u Subotici nisu se pridruživali protestima na Kelebiji.

Mađarska ima dva azilantska centra pored prelaza Horgoš i Kelebija u kojima se primaju zahtevi za legalan azil u toj zemlji. Svi migranti koji tu žele da podnesu zahtev čekaju u prihvatnom centru u Subotici.

Trenutno je u tom centru 98 lica, od čega ih je 63 u redovnom smeštaju, a ostala lica su iz urgentnog prijema, rekao je za RTS Siniša Marković, upravnik Prihvatnog centra za migrante u Subotici.

Prema njegovom rečima, period boravka porodica u centru produžio se na dva do tri meseca.

Marković kaže da je praksa da jednom nedeljno po jedna porodica ode na prelaze Horgoš i Kelebija, što je tempo koji utiče na njihovo neraspoloženje i strpljenje.

Ipak, porodice i tog centra se nisu prodruživale protestima na Kelebiji.

Polovina migranata u centru je iz Sirije, a ostali su iz Avganistana, Iraka, Irana, Pakistana, Eritreje…

U sklopu prihvatnog centra migranti dobijaju redovne obroke, imaju uslove za higijenu, a na raspolaganju im je i dečiji kutak. Dolaze nastavnici iz škola u Subotici.

 

RTSKOMENTARI

 1. dusan kaže:

  Moje licno misljenje je da nema neke strategije oko migrantske krize, vec se radi sve povrsno i trenutno. U sustini u opticaju je veliki novac oko ove balkanske rute,gde svi gledaju da profitiraju, od drzave, NVO i krijumcara.Treba omoguciti ovim jadnicima da kada su vec ovde dosli da imaju uslove za odrzavanje licne higijene, hrane i odece. Ovako se gladni, bosi i sugavi setaju po Subotici i samo je pitanje dana kada ce se pojaviti neka zaraza. Skoro pa svako od njih ima neko kozno oboljenje.

 2. 21.vek kaže:

  Dokle god ostavljamo komentare-žive bolje no mi, neće nama biti bolje, sa ili bez migranata.

 3. Miso kaže:

  Pozdrav! Što ih granična policija u Srbiju? Nije mi uopšte jasno.

 4. (ba)laban kaže:

  @Miso

  Provršljaj malo po internetu, po jutjubu… pronađi izjave naših političara sa vlasti o tome kakve su im namere u pogledu migranata. Nameravaju ih naseliti, oduzimati prazne kuće i davati im na korišćenje, a ukoliko im se ovde rodi dete dobiće državljanstvo Srbije i kuće u kojima se budu nalazili će preći u njihovo vlasništvo.

  Nadam se da ti je sad malo jasnije ko stoji iza svega tog, a što je našim građanima nejasno. Iza ovog slobodnog ulaska izbeglica u našu zemlju stoji velika finanijska podrška za koju nažalost ne znamo gde završava, jer kao i u svemu drugom ova kriminalna vlast Aleksandra Vučića sve radi iza leđa građana i protiv svojih građana, a za svoju ličnu korist.

  Ukoliko građani Srbije i dalje inertno budu posmatrali šta se oko njih događa i ukoliko dozvolimo još četiri godine vladavine ovim Vučićevim huliganima i kriminalcima, u narednom periodu možemo očekivati da će arapi i ostali garagani prevladati Srbijom, a na osnovu povlastica koje im daje žvalavko mislim da će biti njegovi sigurni glasači sve do momenta dok ne požele i sami da zavladaju Srbijom.

  Smatram da je došlo pravo vreme da ovo SNS zlo i njihove satellite sklonimo milom ili silom, na izborima ili na ulici, jer je ovo njihovo sranje prevršilo svaku meru.

  Kako neki nadobudni i debilni botovi ne bi po šablonu tvrdili kako je sve ovo naučna fantazija potvrdu iznetog u ovom mojem komentaru možete videti na sledećim linkovima, gde ćete, između ostalog, čuti iz žvalavih usta “velikog vođe” kakvi su njegovi planovi i koliko mišljenje građana Srbije za njega nema nikakvo značenje:

  https://dnevnagazeta.rs/2019/05/28/vucic-migranti-ce-naseljavati-srbiju-problem-je-u-mrznji-naseg-naroda/

  https://www.tpknews.com/800-migranta-bice-smesteno-na-teritoriji-opstine-veliko-gradiste/?fbclid=IwAR2LrN44P2Upq1V_J1Jqk6bdFPl0qKIYm4A3lOgx6f4HJl3mDD3veACMvXc

  https://sadamalo.blogspot.com/2019/09/sirijka-porucuje-srbima-postacete.html?spref=fb&m=1&fbclid=IwAR3R5I1Pndf-KkA3xXnsnSiInpqVJcN2babzZVcy3z8ILCC8M6_vG6aPkpY

  https://dnevnagazeta.rs/2019/11/11/foto-nastavnik-migrante-naseliti-u-kuce-lidera-sns-da-malo-njima-siluju-cerke/

  https://www.youtube.com/watch?v=-26qrmV-pRY&fbclid=IwAR0LxK5d3zxvIV2sJ_VpU4aKr10sNeBol8KAQqE-Wu_FjF_iNcvLP33Tsg4

  https://www.youtube.com/watch?v=-26qrmV-pRY&fbclid=IwAR0LxK5d3zxvIV2sJ_VpU4aKr10sNeBol8KAQqE-Wu_FjF_iNcvLP33Tsg4

 5. dule kaže:

  A ni u tvojim problematičnim izvorima nema ni jednog dokaza o bilo kakvom planu za naseljavanje migranata. Ne širi dezinformacije.

 6. Istina... kaže:

  (ba)labanski mizerni podguzni agenti Agenture krivicu sa stvarnih krivaca svaljuju na poslušne izvršioce. Serem se na sve (ba)labane. A cenzura komentara nikada jača.

 7. Punisher kaže:

  Nema veze ni ih ne volimo

 8. (ba)laban kaže:

  @dule

  Ti najbolje poznaješ glas tvog “velikog vođe”. O njegovim planovima za naseljavanje Srbije migrantima napisao sam samo ono što je on javno izgovorio. Ako se to i obistini, iskreno ti želim da ovi gosti koje toliko tetošiš posete među prvima tvoju porodicu, ženu, majku, ćerku, sestre… Proklinjaćeš ti još žvalavka.

 9. Petar G. kaže:

  @Istina… “Serem se na sve (ba)labane”.
  Eto, lepo ti ja kažem da si ti jedan č…

 10. Istina... kaže:

  “Ljudi će misliti ono što im govorimo da treba da misle” – lažni Nemac Gebels

  Agitpropaganda ciohazara preko medija, obrazovanja, kulture… komentatora “običnih” građana, “nezavisnih” stručnjaka, “intelektualne” “elite”… Projekat anticivilizovanosti, genocid čovečanstva. Pljačka, progon, tamničenje i likvidacija imalaca nematerijalnog i materijalnog kapitala.

  Cenzura i satanizacija znak su nemoći, frustriranosti, besa, očajanja, mržnje, pakosti, zlobe.

  Šta je, bedna podguzna Agenturo, jebe istina? Sećate li se početka satanizacije? 19. septembra 2018. napisah komentar “Pripajanje Vojvodine Novoj Austrougarskoj odvija se po planu”.

  Migranti su projekat vaših gazda, “naše” komunjare su samo marionete, bedne poput vas. Isto
  ste Zlo talmudsko, nema među vama nikakve razlike.

 11. Petar G. kaže:

  Čm…u, tvoja dijagnoza je paranoidna psihoza, školski primer. Ovako po internetu ovaj je samo opterećeni smarač. Problem je što bi na ulici mogao da izbode nekoga ili da ga osakati u svojoj bolesnoj uobrazilji da je okružen zaverama nekih Jevreja, Hazara, Komunista ili ko zna već koga i čega.

OSTAVITE KOMENTAR