Migranti sa Kelebije transportovani u Preševo

Komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić izjavio je danas da je više stotina migranata tokom noći sa Kelebije prevezeno u prihvatne centre širom Srbije i istakao da će Srbija štititi prava migranata, ali i da mora da obezbedi unutrašnju stabilnost.

Migranti, koji su juče protestovali na graničnom prelazu Kelebija i tražili da ih Mađarska pusti na teritoriju EU, u toku noći prevezeni su u prihvatne centre u Subotici, Somboru, Bosilegradu, Preševu, odnosno tamo gde je bilo mesta, rekao je Cucić.

Cucić kaže da je u skladu sa propisima obezbeđeno da granični prelaz funkcioniše.

“Srbija ne može da dozvoli da bilo ko ugrožava njene odnose sa susedima i unutrašnju stabilnost na bilo koji način jer to ne bi bilo dopušteno ni u zemljama iz kojih migranti dolaze”, rekao je Cucić.

Dodaje da je grupa bila izmanipulisana od nevladinih organicija.

Napominje da su migranti na taj način ugrožavali svoju decu, jer je u grupi bilo i beba od nekoliko dana.

“Srbija je ozbiljna zemlja, zaštitićemo prava migranata, ali i prava svojih državljana, kao što to rade svaka zemlja u svetu. Ne verujem da bi mogli u Siriji da izađu i zatvore prelaz a da se to završi na bilo koji način osim lošeg”, zaključio je on.

 

TanjugKOMENTARI

 1. Petar G. kaže:

  “Srbija je ozbiljna zemlja…”, a na blokirani prelaz poslala Nenada Ivaniševića, direktora subotičkog Gerontološkog doma da pravi društvo ministru Vulinu dok se slika za televiziju.

 2. Migranti kaže:

  Migranti su ozbiljan problem,drzava treba da se zastiti od njih odnosno da im ne dozvoli ulazak u nasu zemlju kao sto rade Hrvati,Madjari i ostale komsije!

 3. Rax kaže:

  kraj je najbolji! Ova ozbiljna zemlja je valjda znala sta pripremaju migranti, cak je i njihov kurir znao. Secamo se vulina jos iz 2015, kada je stajao na hu granici i navijao za migrante. Zar u srbiji nema nikog, ko je spreman da zaustavi ove koji zemlju vode u propast.

 4. Oki kaže:

  To bi trebalo konstantno da se radi, čim se skupi njih 50-tak skupi u prihvatni centar, Subotica, Beograd, ili već gde god, u autobus i vratiti ih u zemlju iz koje su prešli, Rumunija, Bugarska, Makedonije.
  I maniti se priča o naseljavanju tih talibana u Srbiju. Jer kao što ni mi njima ne trebamo tamo ni oni nama ne trebaju ovde.
  Prvenstveno iz razloga da oni nemaju nameru da se prilagode našim zakonima, kulturi življenja.
  Već gde god dođu oni nameću svoje običaje, svoju kulturu, i veru.
  Odnosno hrišćane smatraju nevernicima.
  Prema tome hvala i doviđenja.

 5. (ba)laban kaže:

  @Migranti

  Hrvati i Mađari nemaju Aleksandra Vučića za predsednika, multipraktika, koji se u sve najbolje razume i koji o svemu sam odlučuje. I nemaju idiote koji takvu grdobu podržavaju.

 6. @pravda kaže:

  Sinoć je došao Vulin, i eto rešio problem. Nema više migranata na granici.To je poruka jutarnjih vesti. Odvezli su ih autobusima sa granice u razne prihvatne centre. I sad kao rešen problem?? Samo je pitanje vremena kada će se ovo ponoviti u gorem obliku.

 7. zedan kaže:

  Neka mi neko objasno zasto Madjarska, Hrvatska,Rumunija i bilo koja druga drzava IMA PRAVO da ove ljude vrati nazad kod NAS ako i uspeju da predju granicu, sa izgovorom da ih vracaju odakle su dosli….
  A mi ih cuvamo i tetosimo vise nego svoje gradjane, i mi ne mozemo da ih vratimo u makedoniju, albaniju, grcku i bugarsku odakle su dosli kod nas?!?!?!

  Stvarno ne razumem, pa ako neko ima volje da pojasni…

 8. Indijanac kaže:

  Trebalo bi da i Džej prepozna ovu pogubnu politiku po Srbiju.
  Može da se desi jednog dana kada Džej bude stanar Gerotološkog centra u svojstvu starca, penzionera, da će mu možda pelene migranti menjati, ako uopšte budu voljni išta na ovom svetu da rade.
  Ili mu opšte nedelju dana neće menjati, jer su to teški neradnici.

 9. Glupost kaže:

  Da se ugledamo na fašističke zemlje i Bog da nas vidi…

 10. ludak kaže:

  @ Oki

  Varas se ako mislis da ovi migranti na kraju nece ostati u srbiji. I ovako jadna srbija je pojam za pakistan, banglades, afganistan i ostale nedodjije sirom sveta. Naravno da je njima cilj da odu u EU ali svi oni koji ne budu stekli pravo da odu tamo i svi oni koje EU vrati ovde, nazalost svih nas ostace ovde na balkanu. Projekcija je da se mi iseljavamo u EU a da se oni ovde umesto nas nasele.

 11. (ba)laban kaže:

  @Glupost

  Slažem se sa tobom, mada tvoj komentar zvuči malo preoštro. Nisu fašisti oni koji razmišljaju o svojem narodu i njihovoj bezbednosti. Pre bih rekao da je ovaj naš idiot taj koji se prema sopstvenom narodu odnosi kao fašista.

 12. ludak kaže:

  @ zedan

  Razlog je vrlo jednostavan. Da bi srbija i dalje dobijala pomoc od EU za plate, penzije ostale troskove jednostavno moramo da prihvatimo ono sto druge samostalne zemlje ne moraju. Mi smo odavno protektorat nekih drugih, a naravno da pomaze i to sto i sam egomanijak dobija lovu za to sto tetoše ove migrante.

 13. Oki kaže:

  @ludak, ma jasno je meni to sve, samo sam ja zagovornik da ih i mi izbacimo nazad u države iz kojih su prešli kod nas.
  I znam da se lako Hrvatima braniti od najezde, Dunav i Sava su dobra granica, Mađarima je lako u pesku staviti ograde ali kako mi da stavimo ogradu na granice sa Bugarskom, ili Makedonijom. I sad ovde pišu kako su pametni Hrvati i Mađari a ne sagledavaju činjenično stanje.

 14. Pitam Ja Vas kaže:

  Tuga i žalost jeste to je evidentno kada neko mora tabanati tolike kilometre peške sa tim ljudima se manipuliše isto kao i sa nama koji živimo još “živimo” na svojim ognjištima. Dokle???-Pa dok se nedigne peraja nekome i ne progna nas sve. Asimilacija je sa svih strana Bunjevačke Hrvate teraju da govore “jizikom” sa druge strane druga klapa opet da se usere od nameštanja “IJEEE”.
  halo pa stanite malo. Dosta je -zaista je dosta i političara i njihovih bezvezarija. I dokle će te Vi gospodo ulagati u sve i svašta dok Vam je narod GLADAN i nemamo za lekove. DOKLE???
  Hoću za svoj staž kao tehnološki višak da mi se isplati SVE sada i oddmah i neću da čekam još trideset godina da me nanovo zadesi rat , jer kako je krenulo ovde lepo ništa nemože da se očekuje.

 15. Metuzalem kaže:

  Žalosno,
  Kada je zemlja Srbija primila i povratila, albance, turke, akšalije i ostale manjine sa kosova(i metohije), šta Majčici zemlji predstavlja ova šaka nesretnika?

 16. Gilgames kaže:

  Istina…
  Gde si?

 17. Manda kaže:

  Sve će vam Nemačka vratiti i naseliti u Srbiji-niko ne pita Srbiju. Postoji nemački plan za to…U nemačkoj počeli duvati drugi vetrovi…

 18. Lenin kaže:

  @Manda
  To im je bio plan od početka.Izaberu one koji se lako uklope,koji su radni i učeni,a ološ i škart vrate u zemlje u kojoj su prvi put registrovani,kada su ušli na stari kontinent.Samo su se zajebali.sirove tvrdoglave islamističke lenčuge nije tako lako oterati iz Makronmerkelistana.Biće kaos kada počnu na silu da ih probaju deportovati.

 19. su kaže:

  Migranti i dalje haraju suboticom i ulaze u kuce. Ima grupa na viberu gde ljudi izvestavaju sta se radi po subotici

 20. Rax kaže:

  Nemacka itekako pita, ali sta bi srbija bez pristupacnih fondova i novca, koje prima za migrante.

 21. Lenin kaže:

  Počinje opet:Lezárhatják a Tompa-Kelebia határátkelőt

OSTAVITE KOMENTAR