Miloš Nikolić novi direktor Narodnog pozorišta

Dosadašnji član Gradskog veća za obrazovanje i kulturu Miloš Nikolić, koji je podneo ostavku na tu funkciju, novi je direktor Narodnog pozorišta. Na ovu funkciju imenovala ga je Vlada AP Vojvodine prošle srede.

Nikolić je rođen 1977. godine, po obrazovanju je profesor violine, fakultet je upisao sa 16 godina kao izuzetno talentovani učenik, a završio je Akademiju umetnosti u Novom Sadu i Akademiju lepih umetnosti u Beogradu. Dobitnik je gradskih priznanja „dr Ferenc Bodrogvari“ (2011) za izuzetan doprinos razvoju kulturnog života grada i priznanja „Pro Urbe“ (2018) za istaknuta dela koja značajno doprinose ugledu Subotice podizanjem njegovih materijalnih i duhovnih vrednosti.

Osnivač je Subotičkog simfonijskog orkestra, organizator i aktivni učesnik (koncertmajstor) brojnih koncerata za najvažnije gradske manifestacije. Bio je zamenik koncertmajstora Vojvođanskog simfonijskog orkestra i dugogodišnji koncertmajstor Novosadskog kamernog orkestra.

Nikolić je član Gradskog veća Grada Subotice za oblast kulture bio u dva navrata, u mandatima 2012. i 2020. godine, a član je Srpske napredne stranke.

RTV Yu ecoKOMENTARI

 1. Jasno kao noć kaže:

  1. Dobro de, na prvu loptu se vidi da su postavili druga člana, koji će pristati da potpisuje sve što mu se da pod ruke. U ovoj fazi, dok se ne završe velika ulaganja.
  Leva ruka desni džep.
  2. Na žalost, gradi se mastodont koji je svojim nezasitim apetitom popasao većinu gradskog budžeta za kulturu, od 2008. pa na ovamo…
  3. Veliko je pitanje da li će onaj deo nepozorišnog javnog prostora u zgradi ostati i javnim i dostupnim, jer se već zna za koga je pripremljen… Budite sigurni da kultnog prostora poput “Yu festa” neće biti…

 2. Anonimni kaže:

  Lol

 3. adkersu kaže:

  A kakve on veze sem partijske ima sa pozorištem?

 4. Evetovic 1986 kaže:

  Covek u zivotu nije usao u pozoriste. Ali zato zna da radi javne nabavke i uredno odlazi na odbore SNS. Poznato?

 5. Indijanac kaže:

  Nešto duboko razmišljam i setih se šta nam još fali u Subotici.
  Mi ovde nemamo, a ipak bi mogli imati i jedan Gradski Cirkus kao Javnu kulturnu instituciju.
  Eto, samo da dam još jednu dobru ideju.

 6. Anonimni kaže:

  Milanka dimnjičarka i violinista na krovu. Sprdnja, a ne kulturna politika.

 7. Ledenjak kaže:

  Nesreća nikad ne dolazi sama.

 8. S&S kaže:

  @Indijanac
  Udji u Veliku većnicu kad zaseda skupština i videćeš gradski cirkus.
  Prije nego što si zaželio, želja ti se ostvarila.

 9. SU kaže:

  Čestitke i mnogo uspeha u daljem radu.

OSTAVITE KOMENTAR