Ministarka privrede u poseti Subotici

Ministarka privrede, Anđelka Atanasković sastala se danas u Gradskoj kući sa gradonačelnikom Stevanom Bakićem, a tema sastanka bila je aktuelno stanje u subotičkoj privredi.

Kako objašnjava gradonačelnik Stevan Bakić, na sastanku su vođeni konstruktivni razgovori, a tema koja je bila najvažnija ticala se privrede našeg grada – njeno trenutno stanje, ali i potencijali. Kako je istakao, Grad se trudi da ima najbolju moguću komunikaciju sa preduzetnicima, privrednicima i investitorima, od najmanje porodične firme, pa sve do velikih međunarodnih kompanija, koji posluju na teritoriji Subotice jer se njihov doprinos kasnije odražava i na razvoj Subotice.

Akcenat ministarstva je na domaćim firmama, jer postoje primedbe od domaćih privrednika, koji navode da nisu u istoj poziciji u odnosu na strane investitore, što nije tačno, rekla je ministarka privrede, Anđelka Atanasković. Ona je pozvala sve domaće investitore da, ukoliko mogu, povećaju broj zaposlenih, i navela da će imati mogućnost da dobiju i određene podsticaje za dalje razvijanje svog poslovanja.

Ministarka Atanasković će, u daljoj poseti obaviti i sastanak sa desetak privrednika koji su se prijavili sa željom da iznesu svoje probleme.

RTV Yu eco


KOMENTARI

 1. Anonimni kaže:

  Laz, moj zet je cekao 2meseca da mu se smiluju za potpis da bi mogao da otvori firmu. Ko ce njemu platiti zakup i sve troskove koje je imao zbog necije nemarnosti.

 2. Zoran kaže:

  Postoji jednostavno resenje.
  Donirajte svakoj domacoj firmi 8.000 evra po zaposlenom i mirna Bačka.
  To je jedina postena podela.

 3. Anonimni kaže:

  Laz sve je sama laz.
  Dva meseca se ceka na potpis iz NSda bi mogla da se otvori firma u Subotici. Ko ce mladim privatnicima platiti zakup i sve troskove koje su imali dok su cekali na potpis?

 4. Tavankućanin kaže:

  Sta je sa sredstvima za samozapošljavanje,samo lažete a morala nemate.Svi vidimo da je sistem na kraju i da naprednjački kartel otima sve što može i sprema odstupnicu tj otkup grehova.Srbija je gotova nema ni građevine jer su kanali presečeni.Ako se talog ne očisti rak će pojesti društvo a većina ovih sa slike treba da budu na robiji.Postoje dokazi veliki ko arhiva biblioteke.Vidimo i prevaranta iz Tehno koopa koji je došao da moli da mu se dozvoli da postavi rampu na drzavnoj zemlji da bi finansirao SPS i svoju primitivnu pohlepu.Ko u filmu Ko to tamo peva ha ha ha .Ako sistem ovu bedu toleriše onda je NATO bio blag.Ne treba da se muči ovaj narod više.Svakako su gnjide i gmizavci sa slike odani svima pa i NATO u ako treba.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 51 = 54