“Mironosice” održale humanitarni koncert za lečenje Leone Kovač

Da pesma i muzika nisu samo izvor radosti već i humanosti, pokazala je Ženska vokalna grupa “Mironosice” iz Subotice koja je sredstva prikupljena na svom koncertu donirala za lečenje teško obolele sugrađanke, devojčice Leone Kovač.

Ženska vokalna grupa “Mironosice” održala je u Velikoj većnici Gradske kuće koncert pod nazivom “Našoj Subotici na dar”. Izvođenje muzike koja neguje kulturu i tradiciju, za grupu žena koje i imenom poručuju da žele da šire mir i sreću, i ovoga puta nosilo je pečat humanosti jer je imalo za cilj prikupljanje sredstava za pomoć siromašnima i bolesnima.

RTV

“Željni smo pesme, muzike, nastupa i nečega lepog. To je jedan od razloga za ovaj koncert, ali je glavni nastojanje da damo svoj doprinos i pomognemo u prikupljanju sredstava koja su neophodna za lečenje naše male sugrađanke Leone Kovač”, objasnila je Ivana Gospić, dirigentkinja Ženske vokalne grupe “Mironosice” iz Subotice.

Koncertu je prisustvovala brojna publika koja uživa u izvođenju grupe “Mironosice”, ali i poštuje njihov humanitarni rad.

“Ovo nam je 142. javni nastup, a više od polovine svih, bez obzira da li smo mi bile organizatori ili samo učesnice, imalo je humanitarni karakter. Uvek smo se rado odazivale gde god je bilo potrebno da pružimo podršku i pomoć siromašnima i bolesnima”, kaže Nataša Jefić, predsednica Humanitarnog udruženja žena i dece “Mironosice” iz Subotice.

Ljubav prema humanitarnom radu i muzici, zajedništvo i porodične vrednosti, sve to je utkano u nesebičan rad ove grupe generacijski različitih, ali složnih i veselih žena, koje već sedam godina pesmom predstavljaju Suboticu na domaćim i međunarodnim takmičenjima, a sa svakog se vrate sa zasluženom nagradom.

“Trudimo se da pesmu i muziku, koje su deo naše tradicije i kulture, predstavimo i izvan granica naše zemlje. Na naš i ponos našeg grada, osvajale smo priznanja na takmičenjima u Poljskoj, Češkoj, Mađarskoj, Makedoniji, Hrvatskoj….Mi promovišemo ljubav prema pesmi i muzici, ali isto toliko i solidarnost i humanost”, ističe Ivana Gospić, dirigentkinja Ženske vokalne grupe “Mironosice” iz Subotice.

Prateći note, “Mironosice” grade prijateljstvo i zajedništvo.

“Svi nam govore da, kada smo zajedno, širimo vedrinu. Mi smo kao velika, složna porodica, i to jedna od naših najvećih vrednosti. Mnoge članice su nam se pridružile jer su htele da osete tu našu “magiju”, objašnjava Nataša Jefić, predsednica Humanitarnog udruženja “Mironosice” iz Subotice.

Vredan divljenja je i bogat repertoar „Mironosica“ koje sa jednakom pažnjom izvode duhovnu, etno i klasičnu muziku, a neretko se tu nađu i sevdalinke i starogradske pesme.

Pored srpskog, pevaju i na engleskom, ruskom, italijanskom i francuskom jeziku, a na svakom izražavaju najtananija osećanja, što publika prepoznaje i nagrađuje zasluženim aplauzima.

 

RTVKOMENTARI

  1. Toranj kaže:

    Bravo za Mirosnice. Biser našeg grada. Sve što nas kulturno uzdiže i što ide u humanitarne svrhe vredno je pažnje i pohvale.

  2. Marija Marić kaže:

    Predivno ❣️

OSTAVITE KOMENTAR

70 + = 79

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 14 + 15 ?
Please leave these two fields as-is: