Mladi autori čekaju 8.decembar

Udruženje za afirmaciju mladih talenata orgranizuje 51. Festival „Omladina” koji će se održati 8. decembra u Hali sportova u Subotici.

 

Kako je saopštio organizator, omladinski festival u Subotici “ima istorijski značaj, jer je to jedini autorski festival mladih do 27 godina koji su kasnije činili okosnicu jugoslovenske pop i rock scene”.

Ovogodišnji konkurs namenjen je mladim neafirmisanim kompozitorima do 27 godina iz Srbije i zemalja regiona. Kompozicije koje se šalju ne smeju biti objavljivane, niti javno izvođene.

 

„Konkurs je otvoren do 1.oktobra 2012.godine, a imena 20 autora koji će imati priliku da se takmiče za glavnu nagradu u iznosu od 1.000 evra biće objavljena na sajtu www.festivalomladina.com 15. oktobra“ , rekao je Kornelije Bata Kovač, umetnički direktor Festivala.

 

„Raznovrstan muzički program, mnogobrojni prateći sadržaji ovog festivala, kvalitetne promotivne aktivnosti doprinose da ova manifestacija zauzme važno mesto na mapi kulturnih dešavanja u Srbiji. Važno je što ovakav festival na jednom mestu okuplja veliki broj mladih ljudi, koji kroz muziku, umetnost i druženje imaju priliku da se približe prirodi i znanjima iz oblasti ekologije“, navedeno je u saopštenju organizatora.

 

Festival “Omladina” oživljen je prošle godine posle više od dve decenije.

 

Neki od učesnika i pobednika dosadašnjih festivala su renomirana imena iz sveta muzike bivše Jugoslavije, među kojima su Kemal Monteno, Jadranka Stojaković, Kornelije Kovač, Ðorđe Novković, Josipa Lisac, Bora Ðorđević, kao i rock grupe kao što su Indeksi, Pekinška patka, Film, Piloti, KUD Idijoti, Majke, Galija, Haustor, Ðavoli, Prljavo kazalište, Atomsko sklonište, Kerber.

 

Omladinski festivalKOMENTARI

 1. Anonimni kaže:

  Baš me zanimaju numere. Da li se zna bar žanr?

  Konačno festival za stvaraoce a ne samo za otvarače usta. 

 2. Mikuška kaže:

  … Da li se zna bar žanr?

  Moderna muzika. Ona koju vole mladi sa izgrađenim muzičkim ukusom.

  Opširnije na sajtu Festivala

OSTAVITE KOMENTAR