Mlekara najuspešnija kompanija na severu Srbije

Mlekara Subotica dobitnik je priznanja "Kapetan Miša Anastasijević" za najbolju kompaniju u regionu severa Bačke i Potisja u 2013. godini. Priznanje je uručeno na svečanosti priređenoj u Gradskoj kući, na kojoj je nagrađeno je još 20 privrednih društava i pojedinaca. 

 

Nagrada se dodeljuje u okviru projekta "Put ka vrhu", u organizaciji kompanije Media invent iz Novog Sada, a na predlog Regionalne privredne komore, uz podršku lokalne samouprave koja je bila domaćin svečanosti.

mlekara-subotica

Zahvaljujući žiriju na nagradi, tehnički direktor Mlekare Subotica Dragan Šašić istakao je da je 2013. godina bila veoma uspešna za ovu kompaniju i izrazio nadu da će sledeća godina biti još uspešnija.

"Očekujemo nastup na novim tržištima, posebno na tržištima Ruske federacije i Carinske unije koja je sa njima povezana", rekao je Šašić novinarima.

 

Osim Mlekare Subotica, u različitim oblastima, nagrađeno je još 20 preduzeća i pojedinaca među kojima su i Pionir, Gebi, Rotografika, Suboticatrans, Norma grupa Jugoistočna Evropa, kao i narodni poslanik Balint Pastor, novinarka Radiotelevizije Vojvodine Rada Stajić i nemački biznismen Rudolf Valter.

Vlado Markanović, direktor novosadskog Media Inventa, utemeljivača projekta "Put ka vrhu" u okviru kojeg se dodeljuje nagrada, podsetio je da je projekat nastao 2000. godine, kako bi "bilo afirmisano preduzetničko stvaralaštvo, kultura komunikacije i druge vrednosti".

 

"Subotica je jedan od gradova u koji vrlo rado dolazimo. Iz prostog razloga što ljudi prepoznaju vrednosti o kojima govorimo", rekao je Marganović, najavivši da će Subotica naredne godine, na Dunavskom biznis forumu, biti kandidovana za "Otvoreni grad" i priznanje "Zlatni ključ".

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai istakao je zadovoljstvo što se nagrade za izuzetna dostignuća preduzetnicima u njihovom stvaralaštvu "Kapetan Miša Anastasijević" ponovo dodeljuju u Subotici nakon pauze od nekoliko godina.

 

"Nadam se da će nas sledeće godine biti još više, onih privrednika koji zaista ovde u Subotici rade i privređuju, a bilo bi najbolje da smo svi tu, jer mislim da svi koji doprinose budžetu i razvoju naše zajednice zaslužuju da budu na ovakvim skupovima. Da na njih pazimo, osvrćemo i pokušamo da izađemo u susret tamo gde je to moguće", smatra Maglai.

Predsednik Regionalne privredne komore Subotica Slobodan Vojinović istakao je činjenicu da su ovu manifestaciju zajednički organizovali sa lokalnom samoupravom, što je po njegovom mišljenju ostvarenje zahteva da "politika i ekonomija idu zajedno", a da iz toga više iz toga "profitira ekonomija".

 

"Danas hoćemo da imamo malo optimizma, da pesimizam stavimo na stranu i da podržimo one koji zaista zaslužuju i budu primer ostalima u godini koja dolazi", rekao je Vojinović.KOMENTARI

 1. Pista kaže:

  Koga interesuje Regionalna privredna komora ?

 2. krass1 kaže:

  Pa i sam Vojinovic je, dok je bio direktor 29. Novembra, bio proglasen za direktora ( menadzera ) godine pa je firma sledece godine pukla. 

 3. nekoime kaže:

  mislite, na severu vojvodine?

   

  a koji su to kriterijumi odabira?

 4. Petar.SU kaže:

  Da. A od kad se Imlek usteko uz mlekaru zbog papira za izvoz u zelje EU, mlekara ni ne reklamira nijedan proizvod, i sve puni Imleku. I opet Vojvodina pojela g.

OSTAVITE KOMENTAR